reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Trochę się schowałam za krzakami. Dzisiaj byłam na USG i zaczynam wierzyć w to szczęście. Dzidziuś ma 3cm i wychodzi równo 10 tydzień. Robiłam badania i wszytko ok tylko zastanawia mnie TSH bo wyszło 0,007 uU/ml a normy dla 1 trymestru to 0,330-2,500. Nie wiem czy powinnam się martwić a wizyty teraz 2.01 USG genetyczne. A jak u Ciebie ? Jak się czujesz ? Mnie dopadły mdłości po tabletkach ale poza tym jest ok.
Ja miałam nieoznaczalne. Sprawdź ft3 ft4

reklama
Super wieści.
Pilnuj tego tsh, bo z takim wynikiem masz ostra nadczynność, w ciąży nie wskazane. Nie straszę, absolutnie, ale warto by było z endokrynologiem się skonsultować.
Wiadomka, że tarczyca szaleje w ciąży i za chwilę może być inny wynik.
Robilas samo tsh czy też obwodowe? Atpo?
Przy regulowaniu ft3 i ft4 novothyralem do granic wejścia w normę endokrynolog określił taki stan jako wtórną niedoczynność. Po ciąży powinno niby tsh ruszyć w górę ale nie drgnęło. Przy tabsach obwodowe ok. Tyle że przez ciążę do teraz doszłam do dawki 75 z 25/50.

@Liliana87 zrobiłam ten Twoj deserek. Jugurt naturalny, troche mascarpone, mailinki, orzechy i troszenke gorzkiej czekolady. PRZEPRZEPYSZNE ;) Juz dawno nie jadlam czegos takiego. Najlepszy byl moj maz, bo czekał taki zadowolony, ja mu podaje i sie rozpływam nad tym jakie dobre. A on tak patrzy na mnie i widze ze az mu w buzi rosnie i nagle komentarz:" NO DU...PY NIE URYWA"!!! :laugh2: :laugh2: :laugh2: 😁😁
Za duzo orzechow, za malo malin i to biale bez smaku hehehe
😆 ech faceci, wszyscy podobni😆. Jak bym o swoim czytała🤣

Przy regulowaniu ft3 i ft4 novothyralem do granic wejścia w normę endokrynolog określił taki stan jako wtórną niedoczynność. Po ciąży powinno niby tsh ruszyć w górę ale nie drgnęło. Przy tabsach obwodowe ok. Tyle że przez ciążę do teraz doszłam do dawki 75 z 25/50.
Różnie bywa z TSH w ciąży. Początkowo fizjologiczne jest to, że maleje. Moja endokrynolog dołożyła mi jeszcze trochę letroxu twierdząc, że później zapotrzebowanie będzie jeszcze większe. Dodam wartości TSH były na dolnej granicy normy. W moim przypadku miała rację bo wraz z biegiem ciąży TSH rosło. W szpitalu lekarki "mądre inaczej" za głowę się złapały i zjechały z dawek. Po trzech tygodniach TSH poszło w górę i jednak wróciłam na wyższe dawki.
Podsumowując nie ma co martwić się nadczynnością zwłaszcza na początku ciąży.
Tutaj możecie poczytać więcej

Hahaha! No to teraz powiem Ci jaką robię wersję dla małża.. robie to w pucharkach/szklankach i jemu na dno kruszę herbatniki, najlepiej lubi z czekoladowymi, potem ubite mascarpone z jogurtem (jak moze słodkie to pierdyknij mu tam cukru pudru czy czegoś slodkiego), w Kauflandzie maja w sprzedaży taki mus mango- jabłko, on jest dla nas dozwolony i naprawde pyszny, w słoiku, więc na to warstwa musu i owoce, orzechy [emoji16][emoji23] połyka ;)
Oj tak !!! taka wersja zdecydowanie bardziej by mu sie podobała :) Własnie :) jak ja dawno nie jadłam mango. Bo sie bałam ale w sumie jak troche zjem to chyba nic sie nie stanie. Według indeksu ma 50 czyli dozwolone :D :D :D :D

Różnie bywa z TSH w ciąży. Początkowo fizjologiczne jest to, że maleje. Moja endokrynolog dołożyła mi jeszcze trochę letroxu twierdząc, że później zapotrzebowanie będzie jeszcze większe. Dodam wartości TSH były na dolnej granicy normy. W moim przypadku miała rację bo wraz z biegiem ciąży TSH rosło. W szpitalu lekarki "mądre inaczej" za głowę się złapały i zjechały z dawek. Po trzech tygodniach TSH poszło w górę i jednak wróciłam na wyższe dawki.
Podsumowując nie ma co martwić się nadczynnością zwłaszcza na początku ciąży.
Tutaj możecie poczytać więcej
Pisząc bardziej miałam na myśli przewlekła chorobę tarczycy, dopiero potem Dziołcha napisała, że przed ciąża nie miała problemu. A w tym wypadku nadczynność w ciąży grozi powikłaniami i dla dziecka i dla mamy-wiem to od endokrynologa u którego jestem pod stałą opieka😘

reklama
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Trzymamy kciuki za wgryzanie się Kropków w nowe 9 miesięczne domki Mamuś 😍😍😍😍😍😍😍

Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :)
Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości! 👍👍👍👍👍👍

Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo 💞💞💞💞💞💞

Skontrolujcie kalendarz i uzupełnijcie pod linkiem:
Link do: Kalendarz

"Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Masz zainstalowaną aplikację ""Arkusze Google""?"
Jeśli nie - zrób to!
Sklep Play -> wyszukaj arkusze google -> zainstaluj -> po zainstalowaniu otwórz kalendarz

2019-12-12 @E-lenna - wizyta startowa
2019-12-12 @1412117 - BETA
2019-12-12 @sandra777.12 - BETA

2019-12-13 @Dakita30 - BETA
2019-12-13 @agulla84 - BETA
2019-12-16 @Bombisz - druga BETA
2019-12-16 @fredka84 - histeroskopia
2019-12-17 @Netiaskitchen - TRANSFER
2019-12-17 @Artemida90 - wyzyta u ginekologa
2019-12-18 @Breath_less - USG
2019-12-19 @bazylia128 - wizyta w klinice
2019-12-19 @Sterlicja - USG 1 trymestru
2019-12-20 @Skarbulenka - termin porodu
2019-12-23 @Netiaskitchen - BETA
2019-12-23 @juchaa_87 - USG prenatalne
2019-12-24 @Aduś16 - transfer
2019-12-27 @Aneczka85_01 - wizyta w klinice
2019-12-28 @Alicja90 - kolejna wizyta w klinice
2019-12-30 @Joanulka - wizyta w klinice
2020-01-07 @Netiaskitchen - START PROCEDURY
2020-01-10 @Joanulka - START PROCEDURY
2020-02-05 @Konstancja27 - temin prorodu
2020-02-10 @AleAle27 - termin produ
2020-06-08 @Gość gość ANNA - termin porodu
2020-08-03 @Justi55 - termin porodu

@1412117 i @sandra777.12 JESTESMY Z WAMI !!! Nie bojcie się :) Trzymamy wszystkie 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍

I nasza @E-lenna , ktora nie mogła sie doczekac. Dzisiaj zaczynasz i to bedzie piękna przygoda :D:D:D:D
Pochwal nam sie po wizycie co i jak :)

Gratulujemy @Laurka2019 trzymamy dalej kciuki i dziękujemy za cenne rady 💋💋💋💋

@nadzieja xxx a ty na kiedy masz wyznaczony termin porodu ?:-) :):-) :)

Miłego dnia kochane 💋💋💋💋💋💋

Do góry