reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kochana ja to samo! Przy każdym transferze biedny ten progesteron. A teraz była owulacja i prolutex i jest 29,55 mg/ml. Nigdy takiego nie mialam. Więc trudno trzeba zacisnąć ząbki i się kuć, jakoś przeżyć kolejny wzrost cen wszystkiego!
Ja mam zawsze sama luteine dowcipną :) i progesteron tez zawsze był dobry. A jednak za opakowanie luteiny, ktora mam jeszcze refundowana płace ok 6 zł ;)

Popieram. Dziewczyny stamtąd zwiewały...
Dla mnie ogólnie jeśli klinika nie robi kariotypow, czy ma problem z respektowania zaleceń immunologów, to kiepska klinika, która nie oferuje pełnego pakietu leczenia i której chyba zależy tylko i wyłącznie na tym, by zedrzeć z nas kasę a nie nam pomoc[emoji35][emoji35][emoji35]
Ja póki co nie mogę powiedzieć złego slowa jesli chodzi o Gamete i wyciąganie pieniedzy. Wrecz lekarz robi wszystko by nie narażać nas na koszty. Dopasowuje i minimalizuje wizyty, nie wciskal nam dodatkowych procedur i badan jesli nie bylo potrzeby i mowil wprost czy cos jest potrzebne czy nie. Nawet jeśli chodzilo o histeroskopie, powiedział ile u nich kosztuje A jak zapytalam czy uznają opis na NFZ odpisal,ze jak najbardziej. Mam nadzieje, ze nam się uda i dalej będę miała takie zdanie.

Hmm no niekoniecznie bo znowu mam plamienie tym razem silniejsze i podbrzusze boli. Okres możliwe ze się zbliża. I znowu dupa transfer się oddali na okolice lutego [emoji17][emoji17][emoji17][emoji24]
Kochana a przypomnisz swoją sytuację? Bardzo przepraszam, ale wszystko juz mieszam ;( jak to jest,ze nie mogą od @ Cię szykowac do transferu? I czemu dopiero luty? Nie pamiętam czemu wywołują Ci okres.

Ja póki co nie mogę powiedzieć złego slowa jesli chodzi o Gamete i wyciąganie pieniedzy. Wrecz lekarz robi wszystko by nie narażać nas na koszty. Dopasowuje i minimalizuje wizyty, nie wciskal nam dodatkowych procedur i badan jesli nie bylo potrzeby i mowil wprost czy cos jest potrzebne czy nie. Nawet jeśli chodzilo o histeroskopie, powiedział ile u nich kosztuje A jak zapytalam czy uznają opis na NFZ odpisal,ze jak najbardziej. Mam nadzieje, ze nam się uda i dalej będę miała takie zdanie.

I tego Ci z całego serca życzę 😘😘😘

Kochana a przypomnisz swoją sytuację? Bardzo przepraszam, ale wszystko juz mieszam ;( jak to jest,ze nie mogą od @ Cię szykowac do transferu? I czemu dopiero luty? Nie pamiętam czemu wywołują Ci okres.

Bo ja nie mam okresu o czasie. Dają mu zawsze 6 tyg żeby przyszedł jeśli nie przychodzi to dopiero mi wywołują wiec 10dni duphastonu i wtedy jest. Teraz po stymulacji skoczyło mi mocno tsh a tutaj trzymają się tego ze sprawdzają wynik dopiero 6tyg po zmianie dawki. Wiec tak teoretycznie ok 16 grudnia miałam sprawdzić poziom tsh i na drugi dzień jeśli tsh spadło min do 2,5 to dadzą mi leki na wywołanie okresu i leki do sztucznego cyklu do transferu. Niestety jeśli przyjdzie wcześniej to dla nich będzie za szybko bo nie sprawdza mi tsh i nie zacznę sztucznego cyklu i będę musiała przeczekać kolejny cykl ( umownie kolejne 6 tyg bo u mnie nie wiadomo kiedy będzie okres) mam pcos i zero własnych owu, oraz zero okresu - mogę nie mieć kilka miesięcy. To tak w skrócie i trochę chaotycznie. Mieszkam i robię ivf w Holandii

Ja mam zawsze sama luteine dowcipną :) i progesteron tez zawsze był dobry. A jednak za opakowanie luteiny, ktora mam jeszcze refundowana płace ok 6 zł ;)
To widzisz zależy co komu. Ja brałam przy cyklu sztucznym luteinę, prolutex i duphaston i moj progesteron wynosił 13 mg/ml max 15. Teraz po owulacji z prolitexem i lutinusem prawie 30 mg/ml. Chyba wiadro bym przyjmowała tej luteiny, żeby to jakis sensowny poziom progesteronu osiągnąć. Także ciesz się 🙂

reklama
To widzisz zależy co komu. Ja brałam przy cyklu sztucznym luteinę, prolutex i duphaston i moj progesteron wynosił 13 mg/ml max 15. Teraz po owulacji z prolitexem i lutinusem prawie 30 mg/ml. Chyba wiadro bym przyjmowała tej luteiny, żeby to jakis sensowny poziom progesteronu osiągnąć. Także ciesz się 🙂
No ja ide na luteinie i mam nadzieje ze mi tego nie zmieni. Ale czy ktos kiedys nie cytował chyba @motylek24 ze to i to ma prawie taki sam skład ?

Do góry