reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Też brzuch wzdęty jak balon. Mąż mnie wziął na wycieczkę krajoznawczą po Rynku, to mi się humor trochę poprawił - myślę, że duży wkład miało tu sushi (ale bez surowizny). Ja teoretycznie weryfikacja w czwartek, a dzisiaj jest 6dpt. Mąż każe czekać do czwartku.
Nie musisz czekać do czwartku. Oczywiście możesz😊My wczoraj mieliśmy sushi, znajomi wpadli z wizytą. Sushi uwielbiam i to najbardziej właśnie z surowym łososiem😉więc wyjadlam wszystkie kawałki tego rodzaju. Taki mały plusik nie bycia w ciąży 😉

reklama
Też brzuch wzdęty jak balon. Mąż mnie wziął na wycieczkę krajoznawczą po Rynku, to mi się humor trochę poprawił - myślę, że duży wkład miało tu sushi (ale bez surowizny). Ja teoretycznie weryfikacja w czwartek, a dzisiaj jest 6dpt. Mąż każe czekać do czwartku.

Mój mąż tez kaze czekać do wtorku a mnie tak korci. U Ciebie tez jutro powinna być wyższa beta niż te 8 i u mnie również.
Wiadomo ze jak niższa to się nie udało jak wysoka to się udało nie ma co się oszukiwać.

Nie musisz czekać do czwartku. Oczywiście możesz[emoji4]My wczoraj mieliśmy sushi, znajomi wpadli z wizytą. Sushi uwielbiam i to najbardziej właśnie z surowym łososiem[emoji6]więc wyjadlam wszystkie kawałki tego rodzaju. Taki mały plusik nie bycia w ciąży [emoji6]

O tak i winko do tego [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji4][emoji4][emoji4]

@Śliwka12345 kochana ty kiedys chyba podawałas linka gdzie robilas i jakie badania genetyczne? Czy to byla immunologia? Ale cos z genetyki chyba tez robilas. Mozesz mi podac to jeszcze raz ?
My robiliśmy obydwoje kariotyp, mutacje cftr i mąż azf. Wyszło że po jednej stronie jest nosicielstwo genu dla mukowiscydozy. Każda mutacje, zrównoważony chromosom czy nosicielstwo musi ocenić genetyk jakie jest ryzyko urodzenia chorego dziecka, bo różne choroby w różny sposób się dziedziczy, dominujący, recesywnie, jedno genowo, może być mutacja de Novo i oni się na tym znają . Co masz w genach to już nie da się na to wplynac. Ew rozważyć KD, Az czy adopcje.

My robiliśmy obydwoje kariotyp, mutacje cftr i mąż azf. Wyszło że po jednej stronie jest nosicielstwo genu dla mukowiscydozy. Każda mutacje, zrównoważony chromosom czy nosicielstwo musi ocenić genetyk jakie jest ryzyko urodzenia chorego dziecka, bo różne choroby w różny sposób się dziedziczy, dominujący, recesywnie, jedno genowo, może być mutacja de Novo i oni się na tym znają . Co masz w genach to już nie da się na to wplynac. Ew rozważyć KD, Az czy adopcje.
Nie wiem co mam robic :( Taki mnie stres teraz dopadl. Dwie ciąże biochem i puste jajo :( Boje sie zrobic tej genetyki ale jeszcze bardziej boje sie ze kiedys urodze chore dziecko :(
Czy z takimi rezultatami jak moje juz sa bardzo duze wskazania do robienia genetyki ?
Czy ktos mial tak jak ja i sie udało ?

reklama
Dziewczyny czy ktoras sie orientuje jesli w genetyce jest nakopsane to czy mozna to jakos leczyć ?
A co masz na myśli nakopane w genetyka?? Jeśli wyjdzie coś w kariotypach u jednego z rodziców to myślę że wtedy warto pgd badać żeby przynajmniej wiedzieć czy któryś zarodek jest prawidłowy.. Genetyki nie wyleczysz. Badania KIR to też genetyka i są lepsze i gorsze scenariusze ale jedynym lekiem ktory może wspomóc w implantacji i wczesnej ciąży jest wtedy głównie accofil..

Do góry