reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, ja chyba będę odpadać.
Jeśli liczyć, że dzień pick-upu był dniem owulacji, to @ powinnam dostać we wtorek.
Spadek nastroju i ból piersi raczej nie wróżą niczego innego.
Mąż jeszcze się łudzi i każe mi nie buczeć, bo mogę szkodzić nie tylko sobie, ale kurcze 6dpt i objawy jakbym miała dostać @. Jeszcze śluz się pojawił, w końcu nie jestem na dole taka sucha.

Ostatnia edycja:
reklama
Dobry wynik. :) Ja z moim Amh 1.4 miałam podobny rezultat w trzeciej stymulacji.. 23 komórki pobrane i hiperka, dojrzałych było też kilkanaście z tego i chyba też około 10 się zaplodnilo a do 5 doby 5 dotrwalo , z czego 4 bardzo dobrej klasy.. Z jednego jest synek więc życzę aby u Ciebie był jeszcze lepszy rezultat :D
Wow to pięknie,mnie sie marzą 3 zarodki ale staram sie nie nakręcać bo poprzednio z dwóch stymulacji bylo po 1 słabym zarodku mimo łącznie 9 zaplodnionych komórek.

Śluz to dobry znak
Dziewczyny, ja chyba będę odpadać.
Jeśli liczyć, że dzień pick-upu był dniem owulacji, to @ powinnam dostać we wtorek.
Spadek nastroju i ból piersi raczej nie wróżą niczego innego.
Mąż jeszcze się łudzi i każe mi nie buczeć, bo mogę szkodzić nie tylko sobie, ale kurcze 6dpt i objawy jakbym miała dostać @. Jeszcze śluz się pojawił, w końcu nie jestem na dole taka sucha.

Dzień doberek Kochane 😊😊😊
Ja dziś dłużej pospałam. Wstałam dopiero po 8mej😱😱😱
@Laurka2019 pieknie naprodukowałaś tych jajec😘😘😘teraz ✊✊✊Za to by się pięknie zapłodniły💓
@1412117 ,Cyferko Kochana-obniżenie nastroju i objawy jak na okres niekoniecznie oznaczają coś złego. Więc głową do góry i spokojnie(na ile to możliwe) czekamy na poniedziałkową betkę✊✊✊

Ja zrobiłam wczoraj tyle 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️dziś dalszą zabawa. Chcę zrobić jeszcze stroik, ale deszcz nie pozwala iść do lasku.. Na razie.
IMG_20191208_135802.jpg

Pappa jest tańsza bo kosztuje między 200 a 300zl, badania wolnego płodowego dna to koszt 10razy większy, ma większą dokładność, mniej fałszywie dodatni i fałszywie ujemnych wyników. Po 35r.z. Nie ma sensu pappy robić bo wyjdzie zły wynik po wprowadzeniu pomiarów i pappy do systemu.
Ja chyba zrobię Pappe, jeśli będzie zła to Panorame albo Harmony bo one mają najlepsze badania ebm. Sama nie wiem, ja czasami swiruje i może lepiej byłoby płodowe dna, ale z drugiej strony chyba nie zmienię zdania apropo dziecka.
Co do boku brzucha to ja czuję takie delikatne napięcie w podbrzusza rano jak mam pełny pęcherz itp.
Myślę że Twoje bóle są w gra ich normy, trzeba robić miejsce dla malucha[emoji6]
...
Dziewczyny a Wy jak robilyscie, które badania wybieralyscie, czy ivf zmieniało Wasze zdanie? Ja mam tylko wątpliwość skoro czynnik męski był i był pogrom w plemnikach, ew mogły być uszkodzenia dna to czy lepiej nie zrobić dokladniejszych badań....
Ja robiłam genetyczna z krwi. Największa wiarygodność a zero ryzyka. Od amniopunkcji niewiele droższe.

No tak.. w polsce metformina nie jest dopuszczona do uzywania przez kobiety w ciazy i karmiące piersią. Moja dr napisala,zebym odatawila do oficjalnych komunikatow. Czesto jest tak,ze na jedno pomaga a na drugie szkodzi niestety;( swoją drogą to fakt,ze teraz w telewizji pelno reklam "lekow", jedna po drugiej... w sklepach spozywczych leza jak cukierki na ladzie.. cudownie by byloby nie musiec brac NIC
Wiele dziewczyn prowadzi ciążę na metforminie i nic się nie dzieje. Zresztą lekarz zawsze może to zmienić na insulinę bo lepsze to niż konsekwencje cukrzycy ciążowej.

reklama
Z glukometrem wspolpracuje juz dluzszy czas. I niestety reaguje na niektore produkty zwlaszcza maczne. Ja teraz naprawde zrobie wszystko zeby udalo sie zajsc w ciaze. Moje jajniki bardzo dobrze reagowaly na metformine. Co miesiac owulacja potwierdzona usg, gdzie wczesniej bylo slabiutko. Teraz zaczely pracowac. Cukrzycy jeszcze nie mam bo ciezko na to pracuje a niestety jestem genetycznie obciazona.
Ja spokojnie mogłam jeść owoce z czymś tłustym ale wszystkie węglowodany złożone i odpadały w ciąży. Po godzinie cukier 160 170 a i tak nie było ich dużo.

Do góry