reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Mi z 25 do 8.
Wszyscy mówią, że najlepiej żeby była 2 cyfrowa :(
Następna weryfikacja 12.12
Ale nie wiem czy nie pójdę w pon.
Dwucyfrowa w 6dpt przy blastce. Ty masz 5dpt.Wyniki nic nie mówią konkretnego na ten moment. Poniedziałek powie Ci wszystko jak sądzę.✊✊✊ Na ten moment głowa do góry 😘I tak musisz czekać, więc może poszukaj jakiegoś konstruktywnego zajęcia. No bo za oknem taka deprecha że szok.
Ja na razie zawiesiłam gwiazdki w oknie. Po południu zrobię wianuszek na drzwi jak się uda. I wrzucę Wam foty. Coraz bliżej święta❤

Ostatnia edycja:
reklama
Dwucyfrowa w 6dpt przy blastce. Ty masz 5dpt.Wyniki nic nie mówią konkretnego na ten moment. Poniedziałek powie Ci wszystko jak sądzę. Na ten moment głowa do góry [emoji8]I tak musisz czekać, więc może poszukaj jakiegoś konstruktywnego zajęcia. No bo za oknem taka deprecha że szok.
Ja na razie zawiesiłam gwiazdki w oknie. Po południu zrobię wianuszek na drzwi jak się uda. I wrzucę Wam foty. Coraz bliżej święta[emoji173]️

Dokładnie dwucyfrowa w 6dpt a nie 5!
Ja tez myślałam żeby iść w poniedziałek bo we wtorek mam ostatnia wersyfikacja, ale co to zmieni ? I tak już na nic nie mam wpływu.
Pamiętaj zrobiłyśmy wszystko w tym temacie co mogłyśmy na resztę nie mamy wpływu [emoji110][emoji110][emoji110]

Dietuj ostro. Wywal biała mąkę, chleb żytni jedną góra dwie kromki na posiłek do tego góra warzyw. Obiadek skromny, gotowany nic pieczonego. Poczytaj sobie o wymiennikach węglowodanowych i zastosuj dietę np. 18 WW na dobę. Trzymaj się tego ostro. Ja cała ciążę dałam radę , z malutkimi grzeszkami typu jeden cukierek czekoladowy na dzień:) też dasz radę, powodzenia.
No właśnie masz racje. Białą mąkę juz bardzo dawno odrzuciłam a duze grzechy niestety popełniam z nabiałem :( Ciezko mi bez tego. Cukierki moga dla mnie nie istniec. Nigdy nie lubialam słodkiego, wole mięcho i sosy.
Ale masz racje musze dorzucic bardzo duzo warzyw.

Ale nikt nie mówi przecież że kaplica[emoji6] i ze pozamiatane [emoji15] lekarz zadzwoni ? Gdzie się leczysz ?

Właśnie dzwonił z Invicty z Gdańska, bo Wro dzisiaj nie pracuje.
Ponoć wyniki dobre.
Włączył z powrotem estrofem, raz dziennie tabletka.
To tyle.
Z nerwów zapomniałam poprosić o zwolnienie na poniedziałek i o recepty na lutinus, bo się kończy. Ehhh.

Dwucyfrowa w 6dpt przy blastce. Ty masz 5dpt.Wyniki nic nie mówią konkretnego na ten moment. Poniedziałek powie Ci wszystko jak sądzę.✊✊✊ Na ten moment głowa do góry 😘I tak musisz czekać, więc może poszukaj jakiegoś konstruktywnego zajęcia. No bo za oknem taka deprecha że szok.
Ja na razie zawiesiłam gwiazdki w oknie. Po południu zrobię wianuszek na drzwi jak się uda. I wrzucę Wam foty. Coraz bliżej święta❤
Koniecznie wyslij kilka fotek. Ja dzisiaj pomylam okna i bede ubierac choinke i piec pierniczki. Mialam to zaplanowane na Mikołajki bo mialam miec wolne ale niestety zycie jak zwykle zweryfikowalo moje plany. Zrobie tez gołąbki, dla siebie oczywiście bez ryżu ;)

Koniecznie wyslij kilka fotek. Ja dzisiaj pomylam okna i bede ubierac choinke i piec pierniczki. Mialam to zaplanowane na Mikołajki bo mialam miec wolne ale niestety zycie jak zwykle zweryfikowalo moje plany. Zrobie tez gołąbki, dla siebie oczywiście bez ryżu ;)
Szalejesz😊😊😊Wrzuć też foty. Mnie nastrój świąteczny już ogarnia powoli. Zazdroszczę choinki i czystych okien😉
No i dzis w Wawie startuje iluminacja!!!
My idziemy jutro. Zawsze chodzimy, bardzo to lubię i co roku czekam na ten moment jak dziecko😊😊😊

Cześć wszystkim :)
Nie wiem czy mnie kojarzycie, kiedyś na chwilkę się tu ujawniłam.
Krótko przypomnę: leczymy się z mężem od 4 lat, 3 pełne stymulacje, 5 transferów i beta zawsze <1. Mam 30 lat, endometrioze, poza tym wszystko ok.
Przed obecnym transferem podjęłam leczenie u Profesora Malinowskiego, jestem po 4 szczepieniach i dostałam zielone światło do transferu.
Aktualnie jestem 2dpt 5dniowej blastki, został nam jeden mrozaczek i jak teraz nie wyjdzie i z z tym kolejnym to już koniec, nie mamy już ani kasy ani siły na cokolwiek jeszcze poza tym już chyba przeszłam wszystkie możliwe drogi.
Jestem na estrofemie, lenzetto, utrogestanie, duphastonie, progesteron besins, crinone, encortolon, fraxiparine, acard, accofill. Miałam wlew intralipid i atosiban.
PO transferze (nie mam pojecia dlaczego? Może któraś z Was mi wyjaśni?) Dostałam zastrzyk ovitrelle, nie rozumiem.jego zasadności poza tym że jedynie może mi zafałszować wyniki testu. Przed punkcja rozumiem zastrzyk, ale po transferze? Nie wiem. No i testuje 13 w piątek. Trzymam kciuki za nas wszystkie :)

Sa badania, które pokazują, że podanie ovitrelle/pregnylu zwiększa szansę na implantacje, więc nic tylko trzymać kciuki za pozytywny wynik!!!

Hej. Dziewczyny niestety moje dwie komorko się nie zaplodnily 😥 zostaliśmy z niczym. 3 pełne procedury i nie mamy kompletnie nic !
Jestem załamana. Póki co nie ma szans na kolejny krok bo musimy stanąć na nogi finansowo. Może wrócimy do tematu, ale to już z kd lub az.

Przykro mi bardzo :( :( :(
Nie jest to twoja wina, tak już niestety jest... Ale wierzę, że dane wam będzie zostać rodzicami

Nie wiem co o tym myśleć:
Dzisiaj 5dpt. Zgodnie z zaleceniem nie brałam też rano przed badaniem lutinusa.

B-podjednostka gonadotropiny kosmówkowej (B-HCG) 8.2 _ mIU/ml

Estradiol 17-beta (E2) 2163 _ pg/ml

Progesteron (PRG) 72.80 _ ng/ml

:(

Wg mnie dzisiaj może być prawdziwa beta, już bez zastrzyku. Sprawdzałas w kalkulatorze?
Pamiętaj, liczy się przyrost a nie z jakiej wartości startuje beta! Tym bardziej, że u ciebie to 5 dpt, bardzo bardzo wcześniena betowanie. Nie ma lutinusa, też jestem z Wrocławia i w razie czego mogę poratowac luteina, ale nie wiem czy można tak to zamienić...

reklama
Właśnie dzwonił z Invicty z Gdańska, bo Wro dzisiaj nie pracuje.
Ponoć wyniki dobre.
Włączył z powrotem estrofem, raz dziennie tabletka.
To tyle.
Z nerwów zapomniałam poprosić o zwolnienie na poniedziałek i o recepty na lutinus, bo się kończy. Ehhh.

No widzisz :)
Jeden powie ze najlepiej dwucyfrowy a drugi ze wyniki dobre
A mój wczoraj powiedział ze wynik te 16 „akceptowalny” i wez nie szalej. Szczerze wolałabym usłyszeć, ze dobry lub zły- prości ludzie jesteśmy [emoji9]

Do góry