reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
No to super gratuluje:))) bardzo ladny wynik...:) a jak to wyglada od strony „technicznej”?
Dobierają dawczynie na podobieństwo fenotypowe kolor skóry .grupe krwi kolor włosów czy proste czy krecone budowe ciała kolor oczow podajesz wzrost wagę i chyba tyle
Mąż zamrozil nasienie a mozna też oddać w dniu punkcji dawczyni później zadzwonił do mnie z kliniki ze sie udało ze pobrali 6 komórek dojrzalych ze w nastepnym dniu mam dzwonić do embriologow w sprawie zarodków 1dniu na 6 komórek 5 się zaplodniło
5dniu pow ze sa 4 blastki zamrożone i ze ta jedna jeszcze się dzieli jakas wielokomorkowa czy cos takiego ale padła
Ogólnie to tak do punkcji czekałam miesiąc i dwa tygodnie

Ja też mogę prosić co i jak? Będę się w grudniu umawiać do niego na wizytę a zielona jestem w tym temacie
Od docenta mieliśmy zlecona następujące badania 😊 przeciwciała przeciwciała przeciwjądrowe, flow cytometry cross-match, badanie na zakrzepicę, profil limfocytarny, kir a u męża badanie antygenów zgodności tkankowej klasy I i II

Napisze Ci wieczorem jakie badania mieliśmy zlecone bo powiem szczerze wszystkie nie pamiętam
Od docenta mieliśmy zlecona następujące badania 😊 przeciwciała przeciwciała przeciwjądrowe, flow cytometry cross-match, badanie na zakrzepicę, profil limfocytarny, kir a u męża badanie antygenów zgodności tkankowej klasy I i II

Od docenta mieliśmy zlecona następujące badania [emoji4] przeciwciała przeciwciała przeciwjądrowe, flow cytometry cross-match, badanie na zakrzepicę, profil limfocytarny, kir a u męża badanie antygenów zgodności tkankowej klasy I i II
Ja miałam takie badania od docenta i dodatkowo test imk 300zl
tapatalk_1574952623889.jpeg
tapatalk_1574952631174.jpeg

Ja pierdziele dwu - biegunówka to bardzo trudna choroba :) Jak ty sobie z tym radszisz? Jakie mialas objawy? Leczysz sie na to farmakologicznie? Czy takie leki nie zmniejszaja jakos szansy na zajście w ciążę ? Podziwiam Cie.
Mam paskudne doły i rzadkie ale długawe górki. W manii nie potrafisz racjonalnie ocenić tego co robisz, nie liczysz się z konsekwencjami i zdaniem/uczuciami innych. Wszystkiego chcesz więcej i mocniej jak narkoman. Stąd wzięła się młoda, czyli to fakt że zmiana faceta pomaga, szczególnie jak udaje się po 10latach. Powiedziałam o tym Pawłowi tydzień po teście. Ustaliliśmy że dalej będziemy razem bo jednak chcemy ale atmosfera na etapie ciąża i po porodzie była delikatnie mówiąc słaba, teraz jest dużo lepiej ale i tak zaczęliśmy chodzić na terapię par, bo jest problem z powiedzeniem kiedyś o jej biologicznym ojcu. Więc tak to bywa. Teraz biorę lit-stabilizuje w obie strony. Jak zajdę w ciążę to muszę go odstawić, zacząć brać znowu po porodzie i siłą rzeczy nie karmić piersią.

reklama
Do góry