reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Tez mam "ciekawy "tekst mojej siostry :
"Jakbyś chciała to juz byś dawno miała" ...
Wiec wychodzi na to,ze nie chce a in vitro z nudów robię:)
Ależ leniwców mamy na tym forum :)
Dziewczyny bierzmy sie w końcu za jakąś robotę i róbmy dzieci:)
Jest takie powiedzenie- głodnego syty nie zrozumie. Pasuje idealnie.

reklama
u mnie jest jedna przeszkoda taka że trzeba robić delikatny zakręt i niby to ma wyprostować do zabiegu lecz lekarze którzy robili mi zabieg in vitro nie mieli z tym problemów aby przedostać się. także nie wiem czy to jest potrzebne czy tylko jest taka kwestia że lekarz szuka aby szukać . Bo ogólnie nie przyznałam się lekarzowi z klinki in vitro że byłam z wynikami u diabetologa + krzywa cukrowa i on mnie wysłał do endokrynologa bo zobaczył wynikach z kliniki że mam zawysoką prolaktyne o 100% bo norma jest 23 a ja miałam 46.3 . I dopiero endokrynolog mi obniżył lekami do 7 i dał skierowanie na rezonans magnetyczny przysadki mózgowej . teraz 28.11.2019 mam ten rezonans . a w klinice 27.11.2019 i 29.11.2019 mam mieć robioną biopsje i nie wiem czy mam się pchać w Histeroskopia.
A nie robiłaś testu prolaktyny z obciążeniem? Tam wychodzi czy to czynnościowa czy ryzyko guza przysadki.

Tez się oczywiście z tym zgadzam, ale jeśli może pomoc, to myśle ze jeśli się weźmie z umiarem, to nie zaszkodzi.
Zażywanie relanium do bety to przesada. Można w dzień transferu, może jeszcze dzień po. Należy zawsze pamiętać że kropek rozwija się i jest w newralgicznym momencie.

Dziewczyny mam pytanie czy któraś w Was przed transferem brała leki Encorton i Equoral? A później w cyklu z transferem Encorton i acard?

reklama
To identycznie jak ja .Mi mówili żeby brać jak będzie ból no ale wtedy myślałam że to zło faszerowac się rozkurczowymi
No i ja myślałam tak samo 😂, ze mogę zrobić krzywdę jak będę brała rozkurczowe 🙄. Później jak zaczelam czytać tutaj ze dziewczyny biorą nospe, a nawet relanium to mnie zatkało 🤭. No nic, człowiek się uczy 😁. Wole mieć te leki w razie czego na następny raz.

Do góry