reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Bądź dobrej myśli! Trzymam za Was kciuki :-) z perspektywy czasu powiem: "nie taki diabeł straszny, jak go malowali" ;-) ja to nie cierpię szpitali, robię się blada na samą tylko myśl... Ręce mi się trzęsły jak miałam zrobić sobie pierwszy zastrzyk, a teraz mąż żartuje czy nie myślę o karierze medycznej - do takiej wprawy doszłam 😉😂
Najbardziej obawiałam się narkozy i samej punkcji, poszło bardzo sprawnie i szybko, z relacji męża: nie było mnie 10 minut :-)
Udało się pobrać 11 jajeczek i doktor była bardzo zadowolona, bo mój lewy "leniwy" jajnik postanowił przejść na wcześniejszą emeryturę i słabo współpracuje 😉 7 dojrzało, 5 udało się zapłodnić, 4 przeszły testy DNA, z tego jeden zatrzymał się drugiego lub trzeciego dnia, jeden wyjątkowo wolno się dzielił i tak wyszło, że w dniu transferu czekały na nas tylko lub aż 2 idealne zarodki 😍 oba zabrałam do domu 😀
Teraz jestem sobie "2+1" i czekamy 😊
Wiem jakie mam szanse... ale jestem bardzo szczęśliwa, że spróbowałam :-)

Życzę powodzenia i będę myśleć o Was cieplutko :-)
Ja tez w zasadnie najbadziej balam sie pukcji i narkozy ;)

[emoji173][emoji173][emoji173]Trzymamy kciuki za wgryzanie się Kropków w nowe 9 miesięczne domki Mamuś[emoji173][emoji173][emoji173]

! Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):* Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo
[emoji177][emoji177][emoji177][emoji177][emoji177]

Skontrolujcie kalendarz i uzupełnijcie pod linkiem:
Link do: Kalendarz

"Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Masz zainstalowaną aplikację ""Arkusze Google""?"
Jeśli nie - zrób to!
Sklep Play -> wyszukaj arkusze google -> zainstaluj -> po zainstalowaniu otwórz kalendarz
2019-11-19 nuna85 BETA[emoji173][emoji110]
2019-11-20 Sterlicja wizyta serduszkowa [emoji173][emoji173][emoji173]
2019-11-20 Netiaskitchen transfer [emoji173][emoji173][emoji173]
2019-11-21 Apola wizyta serduszkowa [emoji173][emoji173][emoji173]
2019-11-21 Witamitawegaminka prenatalne[emoji173][emoji173][emoji173]
2019-11-25 Justi55 BETA[emoji173][emoji110]
2019-11-26 Mitotaj termin porodu
2019-11-28 Vinszka termin porodu
2019-11-28 Elizabeth68 USG[emoji173][emoji173][emoji173]
2019-12-01 pini88 termin porodu
2019-12-03 Pala termin porodu
2019-12-20 Skarbulenka termin porodu
2020-02-05 Konstancja27 termin porodu
2020-02-10 AleAle27 termin porodu
2020-06-08 Gość gość ANNA termin porodu

Dziewczyny kalendarz robi się pusty :(

Miło patrzeć ze prawie same porody!!!
Dziewczyny życzę każdej aktywnej na forum i podczytującym również abyśmy szybko dołączyły do grona szczęśliwych mamusiek z IVF [emoji1364][emoji1364]

Powyżej 6000 zwalnia, ale generalnie nie ma sensu robić bety powyżej 2000, bo beta już niewiele mówi, tylko robić usg.
Po co robisz betę w 8 tyg? Weź te pieniądze przeznacz sobie na dobre ciacho póki mozesz, bo niedługo zaczną się rozmowy z kibelkiem :p
Oj te rozmowy nie zycze nikomu, meczyły mnie na początku teraz 38 tc i sporadycznie się zdarzają:-(

reklama
Bądź dobrej myśli! Trzymam za Was kciuki :-) z perspektywy czasu powiem: "nie taki diabeł straszny, jak go malowali" ;-) ja to nie cierpię szpitali, robię się blada na samą tylko myśl... Ręce mi się trzęsły jak miałam zrobić sobie pierwszy zastrzyk, a teraz mąż żartuje czy nie myślę o karierze medycznej - do takiej wprawy doszłam [emoji6][emoji23]
Najbardziej obawiałam się narkozy i samej punkcji, poszło bardzo sprawnie i szybko, z relacji męża: nie było mnie 10 minut :-)
Udało się pobrać 11 jajeczek i doktor była bardzo zadowolona, bo mój lewy "leniwy" jajnik postanowił przejść na wcześniejszą emeryturę i słabo współpracuje [emoji6] 7 dojrzało, 5 udało się zapłodnić, 4 przeszły testy DNA, z tego jeden zatrzymał się drugiego lub trzeciego dnia, jeden wyjątkowo wolno się dzielił i tak wyszło, że w dniu transferu czekały na nas tylko lub aż 2 idealne zarodki [emoji7] oba zabrałam do domu [emoji3]
Teraz jestem sobie "2+1" i czekamy [emoji4]
Wiem jakie mam szanse... ale jestem bardzo szczęśliwa, że spróbowałam :-)

Życzę powodzenia i będę myśleć o Was cieplutko :-)
W sensie trojaczki?

Do góry