reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Czuję się dobrze, powiem Tobie ,nie mam zadnych objawów . Jedyne co to cycki bolą pewnie od leków biorę 3×4 100 g luteina, 2×prolutex ,2×1 estrofem. No i brzucj po zatrzykach z prolutexu masakra. A ty masz jakieś jakieś objawy. Daj znać jutro jak tylko będziesz miała wynik
Haha objawy nie wiadomo czego 😂 Tak, cycki to z tej luteiny właśnie wiec nie powinno się tym sugerować ale łatwo powiedzieć. Ja myslalam przez pierwsze 9 dni ze mi pękną 💥 a teraz już tak delikatnie.
jajca mnie bolały konkretnie po punkcji bo sciagneli 14 jajek... A jakos od 5 dpt takie @ owe raz są a raz nie. Generalnie za duzo bierzemy leków i za wcześnie jest na jskies objawy ... Wiem to, a jednak nie da się tego zignorować... Taka baba głupia ze mnie.

To też cie niezle faszerują... A ty mialas crio?

Haha objawy nie wiadomo czego 😂 Tak, cycki to z tej luteiny właśnie wiec nie powinno się tym sugerować ale łatwo powiedzieć. Ja myslalam przez pierwsze 9 dni ze mi pękną 💥 a teraz już tak delikatnie.
jajca mnie bolały konkretnie po punkcji bo sciagneli 14 jajek... A jakos od 5 dpt takie @ owe raz są a raz nie. Generalnie za duzo bierzemy leków i za wcześnie jest na jskies objawy ... Wiem to, a jednak nie da się tego zignorować... Taka baba głupia ze mnie.

To też cie niezle faszerują... A ty mialas crio?
Tak. Crio . Bo robiliśmy pdg i czeka sie 2 tyg. Na wyniki. Blastuś 6.1.2

Dokładnie ! Wyjęłaś mi to z ust!
Właśnie się prZyszlam do Was z forum inseminacji - niestety 4 nieudane. Póki co u mnie wrogość śluzu amh 4,5 u męża lekko podwyższona fragmentacja dna.
In vitro- decyzja podjęta zupełnie na wariackich papierach w gabinecie w ubiegły czwartek okazało się ze to 2 dc i ze zostały dwa ostatnie miejsca ale trzeba się do 6 grudnia wyrobić ze wszystkim i poszło...
W czwartek mam wizytę w nast tygodniu punkcja.. jeśli będzie wszystko wporzadku.
Okropnie się stresuje...

Bądź dobrej myśli! Trzymam za Was kciuki :-) z perspektywy czasu powiem: "nie taki diabeł straszny, jak go malowali" ;-) ja to nie cierpię szpitali, robię się blada na samą tylko myśl... Ręce mi się trzęsły jak miałam zrobić sobie pierwszy zastrzyk, a teraz mąż żartuje czy nie myślę o karierze medycznej - do takiej wprawy doszłam 😉😂
Najbardziej obawiałam się narkozy i samej punkcji, poszło bardzo sprawnie i szybko, z relacji męża: nie było mnie 10 minut :-)
Udało się pobrać 11 jajeczek i doktor była bardzo zadowolona, bo mój lewy "leniwy" jajnik postanowił przejść na wcześniejszą emeryturę i słabo współpracuje 😉 7 dojrzało, 5 udało się zapłodnić, 4 przeszły testy DNA, z tego jeden zatrzymał się drugiego lub trzeciego dnia, jeden wyjątkowo wolno się dzielił i tak wyszło, że w dniu transferu czekały na nas tylko lub aż 2 idealne zarodki 😍 oba zabrałam do domu 😀
Teraz jestem sobie "2+1" i czekamy 😊
Wiem jakie mam szanse... ale jestem bardzo szczęśliwa, że spróbowałam :-)

Życzę powodzenia i będę myśleć o Was cieplutko :-)

Jak to ci nie pomoże! to trzeba monitorowac.. Ale mam nadzieję ze to chwilowe i Ci przejdzie. Ja sie też czulam po punkcji fatalnie przez 4 dni. I na szczescie przeszlo samo. Teraz mam 11dpt czuję się dobrze tylko jestem śpiąca, pewnie przez tą luteinę. i cudem nie zrobiłam dzisiaj testu sikanego mimo ze snily mi sie nad ranem 2 kreski. Jutro powinnam zrobić betę ale się strasznie boję ze znowu się nie udało 😒
Myśl pozytywnie, najważniejsze ze się dobrze czujesz. 🙂

reklama
Jestem w 8t.c. i mam 36tys bhcg, ale przyrosty od ostatniego oznaczenia mam jakieś 30proc. Nic się u mnie nie dzieje złego, jutro mam usg i swiruje.... Wydaje mi się że musi zwolnić bo powinnam aktualnie mieć 250tys.....
Ja mam ok 55 tyś betę i sprawdzając w kalkulatorze przyrost jest już tylko ok 60%, także myślę że nie musisz się martwić😉

Do góry