reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja także leczę się w Niemczech, wydaje mi się, że do każdego przypadku lekarze podchodzą bardziej indywidualnie niż w Polsce. Jeśli o mnie chodzi to duuuużo mniej leków i omijanie procedur tylko niepotrzebnie wydłużających całe starania. Szkoda mi tych lat straconych w Polsce, ale może po prostu nie miałam szczęścia?
Czasem zastanawiam się czy może gdyby robiono mi więcej badań, albo gdybym brała jeszcze jakieś leki, to miałabym większe szanse? Mam jednak naprawdę dobrą panią doktor, jest realistką, nie czaruje i nie obiecuje cudów, kawa na ławę, konkretnie a przy tym to taki dobry, ciepły człowiek - nie mogę narzekać. A widząc jak przychodzą kobiety w ciąży, pary z dziećmi, niektórzy wracają po kolejne dziecko... ciągle mam nadzieję, że i mnie się uda :-D Tutaj kasa chorych pokrywa nam w połowie koszty leczenia i mamy szansę na prawie 100% refundacji za leki, w Polsce nie udało nam się załapać na żaden program...
Ja leczę się we Francji, wydaje mi się ze tez jest inne podejście niż w Pl i również omija się niepotrzebne procedury. Nam lekarz odrazu powiedział, ze przy kiepskim nasieniu nie ma sensu robić inseminacji, że proponuje nam invitro. Mąż bral Profertil i dodatkowo jakieś zestawy witamin i parametry znacznie się poprawiły, mówił ze można by próbować innych metod, ale szczerze to bedzie strata czasu. Doceniłam go wtedy bardzo za szczerość ;) i ze nie daje złudnych obietnic, ale był to dla mnie w pewnym sensie wyrok, ze nie ma nic pomiędzy. Dojrzewałam kilka miesięcy zanim się zdecydowałam. Cieszę się, ze jest jeszcze ta ostatnia nadzieja.

❤❤❤Trzymamy kciuki za wgryzanie się Kropków w nowe 9 miesięczne domki Mamuś❤❤❤

! Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):* Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo
💕💕💕💕💕

Skontrolujcie kalendarz i uzupełnijcie pod linkiem:
Link do: Kalendarz

"Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Masz zainstalowaną aplikację ""Arkusze Google""?"
Jeśli nie - zrób to!
Sklep Play -> wyszukaj arkusze google -> zainstaluj -> po zainstalowaniu otwórz kalendarz
2019-11-19 nuna85 BETA❤✊
2019-11-20 Sterlicja wizyta serduszkowa ❤❤❤
2019-11-20 Netiaskitchen transfer ❤❤❤
2019-11-21 Apola wizyta serduszkowa ❤❤❤
2019-11-21 Witamitawegaminka prenatalne❤❤❤
2019-11-25 Justi55 BETA❤✊
2019-11-26 Mitotaj termin porodu
2019-11-28 Vinszka termin porodu
2019-11-28 Elizabeth68 USG❤❤❤
2019-12-01 pini88 termin porodu
2019-12-03 Pala termin porodu
2019-12-20 Skarbulenka termin porodu
2020-02-05 Konstancja27 termin porodu
2020-02-10 AleAle27 termin porodu
2020-06-08 Gość gość ANNA termin porodu

Dziewczyny kalendarz robi się pusty :(

Proszę o wpisanie na 26.11. - decyzja o terminie transferu :)

nie, chyba nie :oops:
tak tylko żartujemy z mężem ;-) był w Polsce kiedyś zespół muzyczny "Dwa plus jeden" - babka i dwóch facetów, bardzo popularny w latach 70-tych i 80-tych :-)
2+1 czyli ja jedna a ich dwóch (dwa embriony - jedyne jakie mieliśmy), bardzo bym chciała, żeby z nami zostały, bo nie wiem czy dam radę mieć kolejne... w styczniu będzie 28 lat odkąd dostałam pierwszą miesiączkę, za kilka miesięcy skończę 40 lat, czas tak szybko płynie :-(

Do kiedy czekamy na Betę?
Bardzo bardzo zaciskam kciuki[emoji110][emoji110][emoji110]
Uda się [emoji108]

Dziewczyny z niskim AMH pytanko - czy któraś z Was podczas stymulacji dostawała również jakieś leki( zastrzyki ) na polepszenie jakości jajeczek ? Od następnej stymulacji mam mieć coś takiego a zupełnie wypadło mi z głowy i nie zapytalam jaki to lek 🤦🏻‍♀️😫🤪
Ja dostawałam hormon wzrostu i androtop dodatkowo.

reklama
❤❤❤Trzymamy kciuki za wgryzanie się Kropków w nowe 9 miesięczne domki Mamuś❤❤❤

! Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):* Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo
💕💕💕💕💕

Skontrolujcie kalendarz i uzupełnijcie pod linkiem:
Link do: Kalendarz

"Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Masz zainstalowaną aplikację ""Arkusze Google""?"
Jeśli nie - zrób to!
Sklep Play -> wyszukaj arkusze google -> zainstaluj -> po zainstalowaniu otwórz kalendarz
2019-11-19 nuna85 BETA❤✊
2019-11-20 Sterlicja wizyta serduszkowa ❤❤❤
2019-11-20 Netiaskitchen transfer ❤❤❤
2019-11-21 Apola wizyta serduszkowa ❤❤❤
2019-11-21 Witamitawegaminka prenatalne❤❤❤
2019-11-25 Justi55 BETA❤✊
2019-11-26 Mitotaj termin porodu
2019-11-28 Vinszka termin porodu
2019-11-28 Elizabeth68 USG❤❤❤
2019-12-01 pini88 termin porodu
2019-12-03 Pala termin porodu
2019-12-20 Skarbulenka termin porodu
2020-02-05 Konstancja27 termin porodu
2020-02-10 AleAle27 termin porodu
2020-06-08 Gość gość ANNA termin porodu

Dziewczyny kalendarz robi się pusty :(
Dobra dziewczyny ja też wychodzę z zza krzaków ;)
Poproszę o wpisanie mnie na 26.11 - wizyta przed transferem
Niestety mamy tylko i aż jednego kropeczka z tej procedury. Jeżeli się uda będziemy najszczęśliwsi na świecie a jak nie to robimy sobie przerwę ..

Do góry