nieagatka
Fanka BB :)
Co jest w PL drogie? Uważam że mamy tanie opłaty, jedzenie w restauracjach, usługi typu fryzjer, wizyty lekarskie i ogólnie dostęp do lekarza itd. Największym minusem jest to że jak gdzieś jedziemy do krajów typu Niemcy, Wielka Brytania to na niewiele nas stać albo wydaje nam się drogo.
Dla mnie ogromnym minusem mieszkania gdzieś poza pl jest tęsknota za wszystkim co znam i kocham robić. W większości krajów nas nie bardzo chcą a jak chcą to jako tania siła robocza. Nie wiem może źle piszę bo mnie jest dobrze, niczego mi nie brakuje, jestem szczęśliwa.
Co jest drogie? Wszytsko.
Jedzenie, oplaty, paliwo, leki, ubrania to kosztuje praktycznie tyle samo ile tu gdzie mieszkam, albo naprawde niewiele mniej, a roznica jest taka ze zarabia sie dwu lub trzykrotnie mniej.
Oprocz tego dostepu do lekarzy panstwowo prawie nie ma (specjalistow).
Nie wiem o jakiej wiekszosci krajow piszesz, zakladam ze o UK.
Ja jestem jedyna polka w swoim biurze. Nigdy nikt mnie tu zle nie potraktowal bo jestem z PL, a zarabiam wiecej niz chociazby kolezanka n tym samym stanowisku, a duzo dluzszym stazem, bo umiem o swoje zawalczyc i mam lepsze kwalifikacje.
Ciesze sie, ze jestes szczesliwa, ale wg mnie w Polsce jest baasrdzo duzo do zmienienia i ludzie, ktorzy na zachadzie nie zyli pp prostu nie rozumieja jak inaczej moze byc