reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Cześć dziewczyny jestem tu nowa.
Staram się od 5 lat.
Jestem po 3 ivf i 6 transferach na swoich zarodkach. I teraz jestem po transferze z AZ 5 dzień. Z accofil bo mam kir AA.
Czy komuś z was się udało z kir AA z accofil?
Póki co zero objawów. W 2 i 3 dpt miałam lekkie bóle jak na @ ale wszystko już przeszło.

Nie martw się na zapas po często jak mało komórek a się ładnie zapladniaja to ciaza jest szybko, tym bardziej że masz przebadana to wiesz że zdrowa, jak nie ma żadnych problemów z immuno jest duża szansa że będzie ok.
Nie wiem czy mam. Nie badałam . Zrobiłam podstawowe ,dodatkowo kariotypy na pierwszy raz. Jak się nie uda będę szukać dalej. Tylko kasa. Pierwsza procedura wyszła nas z Pdg w1 tyś. Masakra. A ty kiedy teraz przyjmujesz kropka ??

A u kogo się leczysz?? Stymulacja nie poszła za dobrze, miałam dobre amh i lekarz przepisał tylko menopur , dodatkowo byłam podziebiona miałam tylko 3 komórki. Stwierdził ,że nastepnym razem trzeba będzie podać więcej. 3 się zapłodniły. Do 5 doby dotrwały 2 wysłaliśmy na Pgd i jedna wadliwa. Prawidłowa została podana wczoraj. Dlatego tak się martwię jak się nie uda wszystko od nowa ;(((

U mnie podobnie i zastanawiam się z czego to wynikło, dobre amh i tylko 3 komórki (stymulacja gonalem 150). Lekarz też się zdziwił i następnym razem będziemy zmieniać dawkę. Jedna padła, dwie zamrożone w 3 dobie. Przy pierwszym transferze nic nie drgnęło, teraz będę zabierać ostatnią i zobaczymy. A to pgd z jakiego powodu? I pewnie niemały koszt badania? Oby dla Ciebie i dla mnie to był szczęśliwy transfer :)

Cześć dziewczyny jestem tu nowa.
Staram się od 5 lat.
Jestem po 3 ivf i 6 transferach na swoich zarodkach. I teraz jestem po transferze z AZ 5 dzień. Z accofil bo mam kir AA.
Czy komuś z was się udało z kir AA z accofil?
Póki co zero objawów. W 2 i 3 dpt miałam lekkie bóle jak na @ ale wszystko już przeszło.

Witaj

U nas na forum nie ma tak dużo dziewczyn z Kir AA (albo są a o tym nie wiedzą bo podobno 30% Polek taki ma), ale z tego co pamiętam to @pannadorka ma kir AA i jej się udało z accofilem, kilka innych włącznie ze mną jeszcze walczy... ale na innych forach też widziałam że dziewczynom się udaje więc głowa do góry...
Dodam że u mnie z kir AA po jednym transferze nie wiedząc że jestem w ciąży pozamacicznej bo beta była ujemna po odstawieniu accofilu, progesteronu i reszty lekow ciąża się dalej rozwijała... więc czasem wystarczy tylko ten zdrowy, mocny zarodek...
Trzymam mocno kciuki, mam nadzieję że tym razem się uda i doczekacie sie w końcu upragnionego dziecka...
Ja też jestem po 3 ivf i 5 transferach i myśli w głowie o AZ... więc dodatkowo mocno ściskam kciuki[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]

Dziewczyny miałyście jakieś skutki uboczne po Encortonie? Jaką dawkę bierzecie i jak długo? Przerażają mnie te wszystkie leki i skutki uboczne w ulotkach :/

U mnie podobnie i zastanawiam się z czego to wynikło, dobre amh i tylko 3 komórki (stymulacja gonalem 150). Lekarz też się zdziwił i następnym razem będziemy zmieniać dawkę. Jedna padła, dwie zamrożone w 3 dobie. Przy pierwszym transferze nic nie drgnęło, teraz będę zabierać ostatnią i zobaczymy. A to pgd z jakiego powodu? I pewnie niemały koszt badania? Oby dla Ciebie i dla mnie to był szczęśliwy transfer :)
Pgd w sumie nie było wskazań lekarz zasugerował, a my jako świezaki się zgoszilismy. Koszt za 2 komórki 4 tyś. Kariotypy wyszły u nas dobrze a jednak z komórek okazała się wadliwa. Brak 22 chromosomu , więc się okazało, że jednak warto. Nie wiem tylko z czego to wynika skoro badania jie wykazały zmian. Trzeba by było poszerzyć diagnostykę w tym kierunku ale kompletnie się nie znam ;(

Dziewczyny miałyście jakieś skutki uboczne po Encortonie? Jaką dawkę bierzecie i jak długo? Przerażają mnie te wszystkie leki i skutki uboczne w ulotkach :/
Ja bralam encorton przez 4 tygodnie i moim skutkiem ubocznym byly dwa didatkowe kilogramy. Innych nie odczulam :) my nie dostajemy duzych dawek encortonu wiec spokojnie :)

reklama
Mam pytanie do dziewczyn w ciazy ok. 10-11 tygodnia. Jak sie maja wasze objawy ? U mnie od kilku dni cisza... zero objawow wiec standardowo zaczelam sie martwic a wizyta dopiero we srode.

Do góry