reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Podpinam się do pytania :)
Mi mówił lekarz że nie trzeba robić żadnych przerw o ile nie ma żadnych przeciwwskazań. Ja po ciąży biochemicznej miałam drugi zaraz w następnym cyklu. Lekarz mówił że tak najlepiej bo organizm jeszcze pamięta że był w ciąży. Ja mam endometrioze i o dziwo po transferze wszystkie zmiany mi się wchlonely:)

reklama
Jestem po wizycie. Zarodek dziś ma 4.3 mm. Czy to dobrze?
Serduszko biło, ale niemiarowo. Co to znaczy?
Na plamienia dolozono mi luteine, czyli 3x200 i accard 150mg. Tylko ten accard mam brac wieczorem, ale nie dopytalam o której. Może Wy mi podpowiecie?

Kolejną wizyte mam za tydzien i ta wizyta pokaze co z kropką...

A czy robiłas badania w kierunnku immunologi? Jęsli masz np. mniej niż 40% przeciwciał blokujących - nie masz po co do zabiegu podchodzic żaden zarodek Ci się nie przyjmie, warto tez sprawdzić KIRy

Jestem po wizycie. Zarodek dziś ma 4.3 mm. Czy to dobrze?
Serduszko biło, ale niemiarowo. Co to znaczy?
Na plamienia dolozono mi luteine, czyli 3x200 i accard 150mg. Tylko ten accard mam brac wieczorem, ale nie dopytalam o której. Może Wy mi podpowiecie?

Kolejną wizyte mam za tydzien i ta wizyta pokaze co z kropką...
A który to tydzień ciąży?jeżeli chodzi o acard to też biorę wieczorem, ale godzina nie ma tu chyba większego znaczenia, ja biorę ok 18, ale to dlatego że rano biorę o 6 neoparin i jest wtedy równy odstęp czasu.

@ilmenau byłam u endokrynologa dziś.

Cmokal że beta spadła i CB tzn chyba przykro mu było. Mówił że tsh w czasie ostatniego transferu było super a teraz mogłybyc dawki za wysokie bo już żadnych leków nie biorę które mogą mieć wpływ na tarczyce i pewnie dlatego tak spadła. Powiedział że to jesteśmy w stanie unormowac ale martwi go Ft3 bo jest podwyższone. I mam do piątku włącznie z piątkiem odstawić tabletki a od soboty znowu brać ale 2x w tyg 25 i 5x w tyg 50 i ok 10-11 grudnia mam zrobić badania i dzwonić do konsultacji bo później idzie na urlop i będzie w nowym roku. Prolaktyne mam czynnościowa bo nie jest bardzo podwyzszona więc nie ma tragedii tzn na pewno bez guza przysadki (wtedy wynik byłby ok100) ale jeśli na razie hmm "staramy się" naturalnie to mam brac tak jak wcześniej po 1/2 tabletki bromergonu na noc tylko czy to nie za dużo żeby mi za bardzo znów nie spadła?
Pytał czy miałam jakieś objawy takiego niskiego wyniki, zapytałam jakie one miałyby być więc tak napady gorąca, nadmierne wypadanie włosów, wahania nastrojów (praca funduje mi je co 10 min 🤣 więc nawet bym tego nie powiązana) kolatanke serca, drżenie rąk... To mu powiedziałam że ja to ciepłolubna jestem więc wiecznie mi zimno a nie gorąco, włosy wypadają mi cały czas, no może teraz trochę więcej ale też bym tego z tym nie połączyła, drżenia rąk brak, kolatanie serca też brak. Więc jakby na to nie patrzec nic nie wskazywało na taki wynik. Najwyraźniej dawka za wysoka.

Nie wiem co z tą prolaktyne mam robić bo jak miałam ponad 40 to w jakieś 10dni spadło mi do 9... Wiec boję się by nie spadło też za bardzo... Może ktoś mi pomoże???

Nie wiem czy zdołam zająć głowę bo już rycze ze puste jajo... emocje wzięły górę.
Nie stresuj się dziewczyny przecież pisały że to jeszcze za wcześnie, nie stresuj niepotrzebnie ani siebie ani kropka, zresztą dobrze wiesz że co ma być to będzie. Dlatego wdech, wydech i myślimy pozytywnie:wink:

reklama
A który to tydzień ciąży?jeżeli chodzi o acard to też biorę wieczorem, ale godzina nie ma tu chyba większego znaczenia, ja biorę ok 18, ale to dlatego że rano biorę o 6 neoparin i jest wtedy równy odstęp czasu.
Chyba 6tc. Z nerwow nie zapytalam ktory to tydzien. A ma to jakies znaczenie?
A do czego ma sluzyc ten accard?

Do góry