reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej kobietki! zbadalam TSH aby w razie czego zawczasu obniżyć tak jak mój gin zalecił i niestety az 3.25 (w kwietniu było 1.8) , w sierpniu do transferu niestety nie zbadalam.. mam mieć poniżej 2 to świat do transferu. Myślicie że uda mi się w 1.5 miesiąca zbić? Czy immunosupresja mogła mieć wpływ na skok TSH? Wątpię ale jeśli to ja już nie kumam tego wszystkiego.. Immunosupresja jeszcze 1.5 tygodnia..
[/QUOTE]
Ja miałam podobna sytuację do twojej. W lipcu badalam przed pierwszym transferem TSH i miałam chyba 1,2, a po drugim nieudanym transferze zbadalam i miałam aż 4,6.Podobno leki, w szczególności steryd może wpłynąć na to. W miesiąc zbilam do 0,97, więc nie martw się!!

Hej kobietki! zbadalam TSH aby w razie czego zawczasu obniżyć tak jak mój gin zalecił i niestety az 3.25 (w kwietniu było 1.8) , w sierpniu do transferu niestety nie zbadalam.. mam mieć poniżej 2 to świat do transferu. Myślicie że uda mi się w 1.5 miesiąca zbić? Czy immunosupresja mogła mieć wpływ na skok TSH? Wątpię ale jeśli to ja już nie kumam tego wszystkiego.. Immunosupresja jeszcze 1.5 tygodnia..
Ja miałam podobna sytuację do twojej. W lipcu badalam przed pierwszym transferem TSH i miałam chyba 1,2, a po drugim nieudanym transferze zbadalam i miałam aż 4,6.Podobno leki, w szczególności steryd może wpłynąć na to. W miesiąc zbilam do 0,97, więc nie martw się!!
[/QUOTE]
Uff pocieszające. :)

Urolog tez juz byl,Ciągle jest jakis stan zapalny, byly 4 serie antybiotyków,posiew jałowy i za 3 miesiące znow bakterie w nasieniu, miał wszelakie badania, szukaliśmy skąd ten stan zapalny,ale niestety nic nie znaleźliśmy. Jedynie moja poprzednia ginekoloszka zasugerowala ze moja jelita są nieszczelne i stamtąd sie przedostają bakterie do spermy.
Jeżeli po zjedzeniu buraków będzie siusiał na różowo to są nieszczelne ;) warto sprawdzić ;)

Encorton wpływa na tsh. Ja 10 dni przed transferem miałam tsh 3.6, od razu do endokrynolog, zwiększyła mi dawkę euthyroxu i w dniu transferu miałam 1.89

Tsh może spaść nawet w ciągu 2 tyg o ile będzie odpowiednio zwiekszona dawka.

Kobietki kochane powiedzcie czy po 35 roku życia są jakieś przeciwskazania do podania 2 zarodków? Czy to zaleczy od lekarza czy kliniki? Jak to jest w Gyncentrum ??

Kobietki kochane powiedzcie czy po 35 roku życia są jakieś przeciwskazania do podania 2 zarodków? Czy to zaleczy od lekarza czy kliniki? Jak to jest w Gyncentrum ??
@Joanulka wszystko zależy od kliniki moja klinika była zdania że podanie dla mnie w wieku 40 lat 3 zarodeczków da większą szansę na dieciątko i tak się stało zostały ze mną 2 i właśnie jutro kończą 5 miesięcy mam parke ciąza 2k 2o są całkiem różni i nie żałuję że podjęliśmy z kliniką właśnie taką decyzję <3 <3 <3

reklama
Do góry