reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Tak, to drugie to jest badanie drożności, ale również obraz macicy.
Powiedz mi czy u Ciebie w szpitalu robili Ci tez badanie usg na endometrium przed transferem i mierzyli poziom hormonów?
Bo czytam, ze dziewczyny to miały, a ja nie miałam nic z tych rzeczy i cos mnie tu zaczyna zastanawiać...
Tak miałam krew i usg.Nigdy nie pytałam o poziom bo jeśli mówili że wszystko jest ok to poprostu nie dociekalam .I nawet po ost transferze weszło że pobierają krew na badania zaraz po transferze.

Cześć,
Z mężem staramy się o nasze małe-wielkie szczęście :)
Okazało się, że dopadł nas nowotwór złośliwy jądra.
Tak zaczęła się nasza historia z Kliniką Niepłodności.
Przy pierwszym badaniu nasienia (przed operacją usunięcia jądra) -nasza diagnoza to Kryptozoospermia.
Przed chemią, a po operacji lekarz zalecił kontrolę nasienia. Klinika stwierdziła, że jest tak słabe, że nie ma czego badać.
Podeszliśmy do pierwszego invitro, mieliśmy trzy zarodki.
Jeden rozwijał się pięknie- niestety w piątej dobie otrzymaliśmy informację, że jego rozwój zahamował się. Pozostałe dwa rozwijały się bardzo wolno, podobno morfologicznie były prawidłowe.
Zaproponowano podanie dwóch, aby w ogóle uzyskać ciążę.
Niestety próba nieudana.
Chcemy zmienić Klinikę i myślę, że powinnam zrobić więcej badań ( w obecnej Klinice sprawdzone AMH -3,5, wymaz i posiew, morfologia i wirusy wszytko ok) .
Może polecicie nam którąś z Klinik na Śląsku i jakie badania dobrze jest zrobić Waszym zdaniem po nieudanym transferze ?
Cieszę się z wszystkich zadomowionych kropków :):)
I trzymam kciuki za kolejne ;)
Polecamy Katowice i Gynocentrum. Witaj u nas i życzymy szczęścia.

@Śliwka12345 jak po wizycie? Wszystko dobrze.
U nas wszystko super :) kropek rozwija się książkowo i nawet widziałam echo serca bo na liczenie ponoć jeszcze było za szybko. Jak to stwierdził lekarz że na ten dzień po transferze to nawet jest ciut do przodu :) przedstawiam wam mojego kropusia :)

Załączniki

• IMG_20191107_140843.jpg
    IMG_20191107_140843.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 132
U nas wszystko super :) kropek rozwija się książkowo i nawet widziałam echo serca bo na liczenie ponoć jeszcze było za szybko. Jak to stwierdził lekarz że na ten dzień po transferze to nawet jest ciut do przodu :) przedstawiam wam mojego kropusia :)
Super kochana A o tym plamienia coś mówił?widzisz ja też non stop plamie krwawie A wszystko jest ok

reklama
Kochana gratuluje z całego serca❤️❤️❤️ Bardzo się ciesze, ze wszystko jest Ok i teraz już musi tak byc :)

Do góry