reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dzięki kochana[emoji173]
Myślałam żeby testować w sobotę 7dpt morulki razem z morfologia dla P., ale że leukocyty troche za bardzo wystrzelily w górę P. przesunął kolejną dawkę o kilka dni to pewnie zrobię bete dopiero we wtorek...
Boję się jak cholera... wcześniejsze razy było inaczej bo zawsze miałam już plan na wszelki wypadek gdyby się nie udało...
A teraz już po prostu nie wiem co dalej...
Mam nadzieję że kropuś zostanie że mną...

Ja za Ciebie też trzymam kciuki żeby wszystko poszło po Twojej myśli,
żeby nic nie pokrzyzowalo planow (takich szczegolowych planow na transfer to tu jeszcze nie widzialam[emoji6]) i za szczęśliwe święta z kropusiami pod serduszkiem[emoji110][emoji110]

@Śliwka12345 [emoji110][emoji110][emoji110] za dobre wieści na wizycie
Ja naprawdę wierzę że to może być Twój udany transfer... Było nie mało historii gdzie był transferowana jeden jedyny zarodek że stymulacji i była ciąża.. Oglądałam program o IVF w Novum, tam pacjentka też miała jeden zarodeczek i ciążę. mówili tam o teorii gdzie po krótkim protokole Uzyskuje się mało zarodków ale % są z nich częściej ciąże. Brak planu mnie też zawsze przerasta..na razie o tym nie myśl.. to zdecydowanie za wcześnie. w razie czego wymyślisz coś na pewno!
Tak u mnie plan na transfer Bardzo napięty! Już prom zarezerwowany, podanie do szkoły syna napisane :) Oby nic się nie wydarzyło, typu zle endo albo coś jeszcze..

reklama
Ja naprawdę wierzę że to może być Twój udany transfer... Było nie mało historii gdzie był transferowana jeden jedyny zarodek że stymulacji i była ciąża.. Oglądałam program o IVF w Novum, tam pacjentka też miała jeden zarodeczek i ciążę. mówili tam o teorii gdzie po krótkim protokole Uzyskuje się mało zarodków ale % są z nich częściej ciąże. Brak planu mnie też zawsze przerasta..na razie o tym nie myśl.. to zdecydowanie za wcześnie. w razie czego wymyślisz coś na pewno!
Tak u mnie plan na transfer Bardzo napięty! Już prom zarezerwowany, podanie do szkoły syna napisane :) Oby nic się nie wydarzyło, typu zle endo albo coś jeszcze..
To moja historia. Dwie stymulacje i za kazdym razem tylko jeden zarodek. Transfer udany, ciąża uzyskana tylko za 1 razem poronienie. Ale da się :)

Wszystko będzie dobrze ale wigilia to se termin wymyślili :) będziesz brać accofil? Ja myślałam że po immunosupresj będzie gorzej ale czułam tylko lekki spadek formy i wszystko było ok. Nawet po encortonie mnie nie rozkłada teraz
Tak biorę accofil, a co tam :p Nigdy nie brałam, do tego będę w Polsce do 11dpt więc dam radę badać morfologie.. Ja po 5tym dniu immunosupresji czuje się dosłownie jakby mnie przeziębienie chwytalo.. Ciekawe czy to oznacza że to działa???
wigilia to był jedyny taki dzień który dało się zgrać, dzień wcześniej odmroza morula i podhodowac ja musza.. Boję się że te dwa słabsze zarodki nie dadzą rady.. Choć powodzenie odmrozenia to podobno 94%... Co ma być to będzie :oo: Miałam 29 lat jak zapładniano je więc szansa że są w miarę ok..

Ostatnia edycja:
Dziewczyny dzisiaj zobaczyłam mój pęcherzyk ciążowy i oszalałam ze szczęścia ❤️ proszę o wpisanie 21.11 wizyty serduszkowej do kalendarza ☺
3AC74DDF-6283-4F23-A0CF-3859031DA00B.jpeg

Dziewczyny dzisiaj zobaczyłam mój pęcherzyk ciążowy i oszalałam ze szczęścia ❤ proszę o wpisanie 21.11 wizyty serduszkowej do kalendarza ☺Zobacz załącznik 1042395
aż mi się lezka zakrecila pozytyw nie zazdroszczę I proszę o zarażenie ja w poniedziałek miałam pierwszy transfer trzymam kciuki i nudnych 9 miesiec życzę

reklama
Poprosze o dopisanie mnie do kalendarza na 15. 11 na bete hcg po pierwszym transferze wczoraj miałam badany progesteron no i 15.40 lekarz powiedział ze ok i dalej brać leki jak bralam no i endometrium miałam wczoraj 14 wiec nie wiem czy dobrze jak myślicie czasem coś mnie zaćmi i rano takie kulcie przez chwile i juz mysle czy ok nie są to jakies silne bole próbuje nie wariowac i sobie powtarzam ze jest ok ale weź tu nie myśl

Do góry