reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Kochana tez Cie pamietem z iui
Powiem tak - nie zycze Ci absolutnie takiego scenariusza jak moj, ale abys miala porownanie: u mnie niby wszystko jest ok, glebszej diagnostyki mi nie robili, wiec jak mowili, Pani zdrowa wiec szanse na sukces przy ivf minimum 30%
Zaplodnili wszystkie 15 komorek, hodowali do blastocysty, mialam 4 blastocysty, z tego 3 transfery i niestety zaden nieudany[emoji20]
Gdybym zapladniala tylko 2, moglabym nie miec zadnej szansy. Teraz kolejne ivf i badania glebsze przede mna, ale wiem przynajmniej ze probowalam... wykorzystalam szanse na maxa.
I jestem ambasadorka tego, zeby zanim zacznie sie ivf zrobic histeroskopie i biopsje endometrium bo moga nam podac i 100 zarodkow a jak jest cos nie tak z endometrium to bez leczenia nic sie moze nie udac.
Ale my szukalismy w ciemno bez badania endometrium
A coś Ci wyszło na histeroskopii? Pytam, bo jestem w trakcie oczekiwania na betę (to 3 transfer) i jak się teraz nie uda to chcą mnie kierować na histeroskopię.
A z tym endometrium to miałaś jakieś powody, żeby je badać - bo u mnie niby wszystko ładnie, pięknie a nic nie wychodzi

reklama
Mogę zapytać ile wynosi AMH i w jakim wieku ? Powodzonka [emoji3590]
Nie no u mnie AMH jest jeszcze całkiem niezłe jak na 38lat. Tylko dużo spadło w tamtym roku było 3.6 a teraz 2.1
I widzę że bardzo duża różnica w stymulacji.
U mnie problem z tym że pecherzyki mogą popekac za wcześnie albo będą niedojrzałe komórki, dlatego się martwie...
Ale mam nadzieję że będzie dobrze... [emoji4]

Dzięki kochana, oby troszkę ich było...
Jak nigdy przed punkcja się nie martwilam o ilość komórek bo przy dwóch wcześniejszych miałam ich dużo i ryzyko hiperki... tak teraz AMH sporo spadło, pęcherzyków mniej i strach mnie odleciał. Ale co ma być to będzie...
A Ty jak się czujesz?
Już 11tydzien?! Ale ten czas zapiernicza...
[emoji173][emoji173]
Pamiętaj, ze liczy się jakość a nie ilość :) Wiec trzeba wierzyc, ze choć bedzie mniej to lepszej jakości i więcej się ładnie zapłodni.
Bardzo mocno trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze i wierze, ze tak bedzie❤️❤️
O ktorej masz zabieg?

Ja powoli wracam do żywych i nawet wczoraj udało się przetrwać dzień bez drzemki:) A to nie lada wyczyn. Na szczescie nudności i wymioty w miarę mnie omijają i oby tak zostało.
12.11 mam prenatalne i już troszke zaczynam się obawiać. Ale wierze mocno, ze bedzie Ok.
Dziś wybieram się za spodniami ciążowym, bo jakoś w normalnych już złe mi się siedzi:)

Ale i tak czasami nie wierze w to, ze mam w brzuchu małego człowieczka:)

Hej dziewczyny . Czy są tu 35-37latki? Jakie jest u Was AMH ? U mnie 0,8 .. jestem załamana ....
Ja mam 36 lat i ostatnie AMH rok temu 0,92. Mi udało się wystymylowac 8 pęcherzyków, z czego miałam 5 blastocysty, więc nie martw się!! Jak już tu wcześniej dziewczyny pisały to badanie nie ma do końca odzwierciedlenie w ilości otrzymanych zarodków, więc głową do góry! :) :)

Hej dziewczyny . Czy są tu 35-37latki? Jakie jest u Was AMH ? U mnie 0,8 .. jestem załamana ....
Ja jeszcze chwilka 37 lat - w zeszłym roku amh 1,32. Po 2 stymulacji 7 pęcherzyków, 4 blastocysty, a teraz 11tc naturalnego cudu :)
Spokojnie, wcale nie jest złe, a podobno można nawet podnieść jego wartość.

A coś Ci wyszło na histeroskopii? Pytam, bo jestem w trakcie oczekiwania na betę (to 3 transfer) i jak się teraz nie uda to chcą mnie kierować na histeroskopię.
A z tym endometrium to miałaś jakieś powody, żeby je badać - bo u mnie niby wszystko ładnie, pięknie a nic nie wychodzi

Nie mam zadnych wskazan poza tym ze zaden zarodek sie nie przyjal. Musialam wymusic to badanie (na nfz) i czekam na okres i po nim bede je dopiero miec... zanim podejde do kolejnej procedury chce poszukac glebiej przyczyn...

reklama
Pamiętaj, ze liczy się jakość a nie ilość :) Wiec trzeba wierzyc, ze choć bedzie mniej to lepszej jakości i więcej się ładnie zapłodni.
Bardzo mocno trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze i wierze, ze tak bedzie[emoji3590][emoji3590]
O ktorej masz zabieg?

Ja powoli wracam do żywych i nawet wczoraj udało się przetrwać dzień bez drzemki:) A to nie lada wyczyn. Na szczescie nudności i wymioty w miarę mnie omijają i oby tak zostało.
12.11 mam prenatalne i już troszke zaczynam się obawiać. Ale wierze mocno, ze bedzie Ok.
Dziś wybieram się za spodniami ciążowym, bo jakoś w normalnych już złe mi się siedzi:)

Ale i tak czasami nie wierze w to, ze mam w brzuchu małego człowieczka:)
O 9.30 punkcja. Niby wiem, że czasem i z mniejszej ilości komorek wychodzi więcej zarodków, ale jakość i tak stresik jest...

Wrzuć nam tu kiedyś foteczke brzuszka jak już będzie troszkę większy i zarażaj nim nas wszystkie...[emoji173]

Do góry