Ja też byłam taka ciemnota i powiem Ci, że teraz im więcej wiem, tym bardziej się bojęJa to byłam taka ciemna masa zanim trafiłam na ten wątek . Myślałam ze podejście do in vitro daje gwarancje na zdrowa ciąże po 1 transferze a tak czytam was i przeraża mnie to . Zmieniłam myślenie na temat mrożenia itd . Fakt u każdego to inaczej , zdarza się ciąża za 1 razem ale tez czasem trzeba kilka prób. Cieszę się ze mogę was czytać i czerpać wiedzę . Mam nadzieje ze udźwigne to wszystko . Narazie czekam do kolejnego cyklu i się okaże czy in vitro jeszcze w tym roku
reklama
Sterlicja
Fanka BB :)
Ja retrospektywnie patrząc nie zdecydowała bym się na taki ruch.Zapladninie tylko 2 to duze ryzyko. U 2 razy mnie pobrano 9 komorek. Pierwszym zaplodnilo sie 6,a do transferu dotrwala jedna. Drugim tez zaplodnilo sie 6, a do transferu dotwaly 4.
Nigdy nie zdecydowalabym sie na zaplodnienie tylko 2.
Przy pierwszej stymulacji mieliśmy dramat 6 pobrano, 5 dojrzałych było i realnie rzecz biorąc to jakby była hodowla do blastocysty pewnie nie byłoby ani jednego transferu, bo transferowany maluch był bardzo słabej jakości....
Teraz było lepiej i chyba jestem w ciąży
I uwierz ze wcześniej myślałam o dwójce dzieci, ale im dłużej się starasz i wiesz ze masz swoje małe zarodki to zaczynam myśleć że jak będzie trzeba to z chęcią więcej.
Netiaskitchen
Hmm, no embriologiem nie jestem Jak chcesz to dopytaj jak się mają te płytki do tego, że w przypadku niskiego wyniku HBA plemnik sam nie wniknie do komorki jajowej. Jeśli jakoś to załatwiają to luz.Pytałam pani embriolog o to badanie i to ona mówiła mi ze nie ma sensu bo oni używają jakichś płytek z kwasem hialuronowym i właśnie badanie HBa zalecane jest przy IUI a do in vitro nie. Natomiast poleciła zrobić chromatyne plemnikowa bo to badanie napewno będzie potrzebne nam .
Netiaskitchen
tak to działa niestety... też tak mamJa też byłam taka ciemnota i powiem Ci, że teraz im więcej wiem, tym bardziej się boję
Apola
Gdyby się udało przy pierwszym wolała bym już nie wracać, nie rozmrażać itd. A nie chce oddawać do adopcji. Po prostu chciała bym zapłodnić i wszczepiać, nie mrozić. Oczywiście jeśli się uda. I dlatego przy pierwszej próbie myślę o 3 lub 2. I dwa wszczepiać jeśli by były. Wiem że zmniejszam szanse, ale są. Byłam ciekawa waszysz doświadczeń. A lekarz nie chce wpływać na moją decyzje widzę i nie doradza, by potem nie było.
Trafna odp Aleale27. Zakładanie ze uda się na 1 razem jest ryzykowne. Każda z nas inaczej znosi stymulację ale to niw jest nic łatwego i przyjemnego. Widzę jak mój organizm dostał po dupie. To Twoja indywidualna decyzja. Trzymam kciukiBędę szczera jeśli masz tyle siły i pieniędzy by ciągle się stymulowac to zaryzykuj. Jeśli nic się nie zapłodni albo nie przyjmie będziesz zaczynać ciągle od nowa
Sterlicja
Dziewczyny nie uwierzcie, wczoraj robiłam kolejna betę i po raz pierwszy Progesteron i dzisiaj cudownie po 1.5h siedzeniu na telefonie dowiedziałam się że moja krew zaginęła w alabie..... Aż się popłakałam....
Powotorzyli mi badania o 14, bo potrzebuję na 16, ale nie jestem pewna czy to będzie tak miarodajne np beta po 78h, ale chyba są kalkulatory....?
Powotorzyli mi badania o 14, bo potrzebuję na 16, ale nie jestem pewna czy to będzie tak miarodajne np beta po 78h, ale chyba są kalkulatory....?
Apola
U mnie w klinice panuje takie przekonanie ale opinie są naprawdę różne.Hello. Gdzieś kiedyś przeczytałam, że transfer mrozaczka ma większe szanse na powodzenie niż swiezaczka. Co o tym myślicie?
reklama
Netiaskitchen
tak ma sens,u nas wyszło źle. Dzięki temu wiedzieliśmy co robić dalej. Wiadomo ze jak wyjdzie w normie to nic nowego taki wynik nie wnosi.Dziewczynki jestescie skarbnica wiedzy , odpowiedzcie proszę na temat badania HBA u partnera czy było robione przed in vitro . Czy to wogole ma sens .
Podziel się: