reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Lawendowy, a widzisz tak chwaliłam mojego nowego doktora i nawet on stracił już w moich oczach.. ale co tam i wy to mówicie i ja tak miałam że było widać mniej pęcherzyków a przed samą punkcją pojawiło się więcej :tak: Pozatym stawiam na jakość tak jak pisze Madzialenak :tak:
Dziewczyny kolejne pytanie czy jak miałyście krótki protokół (te które miały ) to miałyście antagoniste? Dr K mówił mi że bez nie powinno się robic a mój dr mówi ze częściej robią bez.. Ja też czytałam ze z Natagonista jest lepszy .. i badź tu człowieku mądry.. Musze na wisycie 27mego przekonać dr Szcz. żeby podali mi tą antagoniste

reklama
W tym tygodniu zrobiłam sobie badania TSH - 3,28 , ft3- 2,89 pg/ml norma 2,0-4,40
ft4 - 1,30 ng/dl norma 0,93-1,70.
Przed pierwszym in vitro lekarz mi wogóle nie zlecił hormonów tarczycy. Dziewczyny a czy ft4 jest dobre?

Lawendowy, a widzisz tak chwaliłam mojego nowego doktora i nawet on stracił już w moich oczach.. ale co tam i wy to mówicie i ja tak miałam że było widać mniej pęcherzyków a przed samą punkcją pojawiło się więcej :tak: Pozatym stawiam na jakość tak jak pisze Madzialenak :tak:
Dziewczyny kolejne pytanie czy jak miałyście krótki protokół (te które miały ) to miałyście antagoniste? Dr K mówił mi że bez nie powinno się robic a mój dr mówi ze częściej robią bez.. Ja też czytałam ze z Natagonista jest lepszy .. i badź tu człowieku mądry.. Musze na wisycie 27mego przekonać dr Szcz. żeby podali mi tą antagoniste

Aduś a co jest ta antagonista? Ja miałam krótki protokół i brałam takie hormony: menopur 10 wstrzyknięć i orgalutr 5 wstrzyknięć. Na koniec choragon.

Kariotyp robili mojemu mężowi, na wynik czekaliśmy 6 tyg i to były najdłuższe 6 tyg w moim życiu. Wynik wyszedł dobrze, gdyby był zły nie byłoby szansy nawet na in vitro.
Ale nie rozumiem czy Ty byłaś w dwóch ciążach naturalnych czy in vitro? Ja miałam dwie naturalne. Teraz jestem w trakcie in vitro pierwszy raz.

Koleżanko Aduś czy możesz mi powiedzieć jakie robiłaś badania?
Czytałam na forum że najlepsze tsh to 1,0 - 1,5 na zajście w ciążę? A ja jak mam 3,28 to nie za duże?

reklama
Do góry