reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Powiem Ci moja droga bardzo dużo o tym czytałam i w skrócie jest to pic na wodę, fotomontaż. Złogi Ci się nie zrobią, możesz przyjmować 10000 jednostek na 1 kg masy ciała (nie, nie pomyliłam się). Jest to informacja z książki dla studentów medycyny z lat 80. Ponieważ teraz 2000 to „wystarczająco”. A jeżeli ktoś ma za niską wit D, która steruje Ok 3 tys genów to ta dawka nie podniesie Ci jej za żadne skarby. Oczywiście należy ją spożywać z tłuszczami i z wit K2MK7. Dla przykładu- kobieta karmiąca piersią powinna spożywać min 10000 dziennie, w takim wypadku przekazuje dziecku 1000 dziennie, czyli nie za mało, nie za dużo ;)
Rob jak uwazasz.
Ty czytasz ksiazki, mi spieprzyli nerki.
Powodzenia.

Nie będę panikowac już z tymi bólami wczoraj w jednej chwili ulga przeszły nie wiem czy to zasługa tabletki bo trwały jeszcze dosyć długo od jej wzięcia.Wiem że w pierwszej ciąży też były poprostu zapomina się.Jeszcze dziś w aplikacji ciążowej wskoczył mi nowy tydzień i pisze że te bóle ma wiele kobiet które przyprawiają o uczucie niepokoju.Czekam spokojnie na echografie i wierzę że wszystko będzie ok.

Rzeczywiście brakuje nam witaminy D?

Mamy jej populacyjny niedobór. Badanie poziomu witaminy D nie ma sensu.

Dlaczego?

Nikt z nas nie ma dobrego poziomu witaminy D. Na świecie za prawidłowy poziom uważa się 80-100 nM/l. W Polsce przyjmujemy za normę 20-30 nM/l, a i tak niewiele osób ją spełnia. Nawet 90 proc. ma niedobór witaminy D. Według zaleceń Polskiego Towarzystwa Endokrynologicznego każdy z nas codziennie powinien przyjmować witaminę D.
Dokladnie to samo powiedział mi moj endokrynolog ... ale dla własnego spokoju można raz w roku zrobić badanie poziomu .. ☺️

Ja ostatnim razem jak nic nie czułam to faktycznie nic nie było... Ale czy mogłabym zrobić jeszcze coś więcej? Co ma być to będzie. I tak już wczoraj pół wieczora przeryczalam
Dziewczyny z tymi objawami to każda różnie przechodzi. Ja po transferze wogle mnie nic nie bolało ani brzuch ani cycki nic. Dopiero po około 5-6 dniach lekko w krzyżu mnie bolało. Żadnych nawet krwawień nie miałam. Obecnie jestem w 6 +5 I odczuwam bardzo zapachy.

Zastanawia mnie jedno kochane , mam nadczynna tarczyce ale uregulowana i na maleńkiej dawce leku . Endo ustaliła ze nie odstawimy narazie zeby nie wróciła choroba . Jestem ciekawa jak lekarz zdecyduje o naszym in vitro . Czy leki mi nie zaszkodzą ;(