Moja ciążaO
Z jakiej aplikacji korzystasz?
reklama
Mnie do 15tc brzuch czasem bolal jak na okres. Miałam wrazenie ze pojde do lazienki i bedzie potop.Ja tez mam dni, ze mnie brzuch boli i to tak dosc konkretnie i w sumie tez nie pamietam tego z wczesniejszej ciazy, wiec mnie to zastanawi i chwilami martwi, ale w pon bylo serduszko, teraz w pon mam znowu kontrole i mam nadzieje, ze bedzie dobrze...
Lekarka 100 razy mi powtarzala ze to normalne
Kurciu a ty jak się czujesz? Który to już tydzień?Mnie do 15tc brzuch czasem bolal jak na okres. Miałam wrazenie ze pojde do lazienki i bedzie potop.
Lekarka 100 razy mi powtarzala ze to normalne
Sterlicja
Fanka BB :)
Zostałam w tym samym miejscu przy tym samym lekarzy, zarodki poumieraly nam, problem z nasieniem, więc z dużym lekiem podchodze.Czyli zmiana kliniki?
Czuje się fizycznie idealnie, objawy hiperstymulacji, wiec jakoś obawiam się środy.
Strasznie Ci zazdroszczę objawów jakichkolwiek dużo masz stymulacji/transferów za sobą?
Apola
Dopytuje o embrio glue bo mam mieć transfer we wtorek. Z jakiej kliniki był ten lekarz i embriolog ? Po próżniowe ze swoim lekarzem usłyszałam ze przy 3 sniowych zarodkach się niw podaje a ogóle ale przy 5 dniowej blastce już tak i jest jego zwolennikiem. Cieszę ze z tak fajnej relacji z warsztatów i obym mogła wybrać się na następneByłam. Nie żałuję. Co prawda czasu brakowało aby kazda mogla zapytac o to co chciala, jednak i tak bylo warto. Chociazby z takiego prostego powodu jakim jest wysluchanie innych przypadkow i wspolne poplakanie się... bardzo fajna rozmowa z pania psycholog. Lekarz i Pani embriolog powiedzieli,ze badanie zarodkow przed nie daje pewnosci,ze beda one zdrowe, poniewaz medycyna na dzien dzisiejszy potrafi go przepadac pod katem np. 300 "mutacji" a moze ich byc np 3tys... w zwiazku z tym gdyby mi przyszlo sie nad tym kiedys pochylic do grubo bym to przemyslala. Zapytalam tez o embrio glue, lekarz powiedzial,ze w ich klinice zrobili swoje badania i bardzo zadkonto robia, wrecz jesli jest podawana 3dniowa blastka (czy 3 dniowy zarodek- nie ogarniam) to szkodzi.. co to streczingu robia tylko i wylacznie gdy jest problem udowodniony z endometrium. Akupunktura- nie maja badan ani pewnosci czy pomaga, ale na pewno nie szkodzi.
Dziekuje.Kurciu a ty jak się czujesz? Który to już tydzień?
Ja jutro zaczynam 23 tc
Czuje sie ok choc przeziebienie dopadlo
Cieszę się bardzo Ci kibicuje od kiedy czytam forum.. mnie w ciąży również przeziebienie często dopadalo ale zawsze lekarz i jakoś przeszło. Bałam się że dzieciom coś będzie ale Maleństwa zdroweDziekuje.
Ja jutro zaczynam 23 tc
Czuje sie ok choc przeziebienie dopadlo
Liliana87
Nastepne takie warsztaty maja byc w Gdyni jakos pod koniec listopada. Chetnie i z nich bym skorzystala, jednak w pierwszej kolejności zapisuja te kobiety, ktorw jeszcze na nich nie byly.Dopytuje o embrio glue bo mam mieć transfer we wtorek. Z jakiej kliniki był ten lekarz i embriolog ? Po próżniowe ze swoim lekarzem usłyszałam ze przy 3 sniowych zarodkach się niw podaje a ogóle ale przy 5 dniowej blastce już tak i jest jego zwolennikiem. Cieszę ze z tak fajnej relacji z warsztatów i obym mogła wybrać się na następne [emoji3526]
Ginekolog, embriolog i immunolog byli z Invimed Poznan. Tak, powiedzial,ze przy 5 dniowej podaja, ale tylko wtedy gdy jest problem z gruboscia endometrium. Generalnie oni sa zwolennikami crio transfsrow, gdyz uwazaja,ze transfer po punkcji moze sie nie udac z uwagi na oslabiony organizm (a moj dr powiedzial ostatnio, ze to na pewno nie ma wpywu). Dostalysmy w prezencie 50% znizkinw tej klinice na 1 wizyte i 50% znizki na pelne badanie nasienia do wykorzystania do konca tego roku w invimed poznan.Gdyby ktoras z Was chciala skorzystac to prosze infonna priv i wysle poczta
Aa. I to co jeszczd mnie zaskoczylo - cala trojka zgodnie uwaza, zd badanie na wrogosc sluzu jest bez sensu i przestarzale. Ze jest to strata pieniedzy albowiem dzis sluz moze byc wrogi a jutro juz nie.. jest to niewymierne i czesto jesli sluz jest za gesty podaja leki na kaszel bo one ogolnie rozrzedzaja wszystkie wydzieliny w organizmie. Jak to powiedzieli, gdyby wyszlo,ze sluz jest wrogi to zwykla inseminacja zalatwila by sprawe..
Ostatnia edycja:
Apola
Mam nadzieje ze załapie się na te w Gdyni Cieszę się ze odniosłas pozytywne wrażenie ze spotkania a co badań śluzu to słyszałam tyle opini ze ciężko przyjąć jakaś konkretna do siebie. Jak widać spać nie mogę ze stresu i emocji. Liczę ze czas szybciej jutro popłynie i byle do wtorku. PozdrawiamNastepne takie warsztaty maja byc w Gdyni jakos pod koniec listopada. Chetnie i z nich bym skorzystala, jednak w pierwszej kolejności zapisuja te kobiety, ktorw jeszcze na nich nie byly.
Ginekolog, embriolog i immunolog byli z Invimed Poznan. Tak, powiedzial,ze przy 5 dniowej podaja, ale tylko wtedy gdy jest problem z gruboscia endometrium. Generalnie oni sa zwolennikami crio transfsrow, gdyz uwazaja,ze transfer po punkcji moze sie nie udac z uwagi na oslabiony organizm (a moj dr powiedzial ostatnio, ze to na pewno nie ma wpywu). Dostalysmy w prezencie 50% znizkinw tej klinice na 1 wizyte i 50% znizki na pelne badanie nasienia do wykorzystania do konca tego roku w invimed poznan.Gdyby ktoras z Was chciala skorzystac to prosze infonna priv i wysle poczta
Aa. I to co jeszczd mnie zaskoczylo - cala trojka zgodnie uwaza, zd badanie na wrogosc sluzu jest bez sensu i przestarzale. Ze jest to strata pieniedzy albowiem dzis sluz moze byc wrogi a jutro juz nie.. jest to niewymierne i czesto jesli sluz jest za gesty podaja leki na kaszel bo one ogolnie rozrzedzaja wszystkie wydzieliny w organizmie. Jak to powiedzieli, gdyby wyszlo,ze sluz jest wrogi to zwykla inseminacja zalatwila by sprawe..
reklama
Śliwka12345
Ech i tak to jest jedni to A drudzy tamto. Zacznę się chyba poważnie zastanawiać nad adopcja.Byłam. Nie żałuję. Co prawda czasu brakowało aby kazda mogla zapytac o to co chciala, jednak i tak bylo warto. Chociazby z takiego prostego powodu jakim jest wysluchanie innych przypadkow i wspolne poplakanie się... bardzo fajna rozmowa z pania psycholog. Lekarz i Pani embriolog powiedzieli,ze badanie zarodkow przed nie daje pewnosci,ze beda one zdrowe, poniewaz medycyna na dzien dzisiejszy potrafi go przepadac pod katem np. 300 "mutacji" a moze ich byc np 3tys... w zwiazku z tym gdyby mi przyszlo sie nad tym kiedys pochylic do grubo bym to przemyslala. Zapytalam tez o embrio glue, lekarz powiedzial,ze w ich klinice zrobili swoje badania i bardzo zadkonto robia, wrecz jesli jest podawana 3dniowa blastka (czy 3 dniowy zarodek- nie ogarniam) to szkodzi.. co to streczingu robia tylko i wylacznie gdy jest problem udowodniony z endometrium. Akupunktura- nie maja badan ani pewnosci czy pomaga, ale na pewno nie szkodzi.
Podziel się: