reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy,jesteście mega kochane.Te forum pokazuje,że można na was polegać,czasem nawet w rodzinie nie ma się takiego wsparcia jak przy was.Jesteście wyjątkowe

Bardzo mi przykro, że musicie podejmować tak trudna decyzję. To niesprawiedliwe, że musicie przez to przechodzić. Tule mocno wirtualnie i wspieram niezależnie od decyzji. Trzymajcie się :*.

reklama
Kochane, proszę o pomoc. Mam kilka wyników badań immuno, ale nic mi one nie mówią. Do dr idę dopiero 26 października, ale zrobiłam już te badania bo podobno zleca je pacjentom, więc chciałam coś już mieć. Brakuje mi allo mlr, ale będziemy robic we wtorek. Wy macie wiedzę lepsza od niejednego lekarza.
Dodam, że nigdy nie byłam w ciąży, dwie procedury ifv nie udane, mała ilość słabej jakości komórki.

Załączniki

• 20191010_175314.jpg
    20191010_175314.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 58
  • 20191010_174727.jpg
    20191010_174727.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 60
  • 20191010_152607.jpg
    20191010_152607.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 57
  • 20191010_152632.jpg
    20191010_152632.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 55
Ja myśle, ze jemu powinnaś zaufać, bo w końcu to on to wszystko ogarnia :)
Mi np wyszły dodatnie ANA2 i to z tego co pamietam takie jak Tobie, ale w ANA3 już nic i stwierdził, ze tez nie nalezy się tym przejmować, bo np mogłam byc przeziębiona przy badaniu.

I nie dziekuj, bo po to tutaj jestesmy, żeby się wspierać i pomagać:) ja sama niemal wszystkiego co wiem nauczyłam się od dziewczyn tutaj:)
Juz ostatnie pytanie ;) Jakie badania wirusowe maz potrzebuje? Hbs, vdlr, hcv, hbc i hiv?

Dziewczyny jak myślicie czy przy dawce estrofemu 2x1 można mieć swoją owulację?? Tak mnie jajnik pobolewa jak przy owulacji, w poniedziałek mam USG to się okaże, ale czy dobrze rozumiem że jeżeli się okaże z miałam jednak owulację to nici z transferu?

Konkretny zestaw, zapomniałam o acard 75 :) ja mam wizytę we wtorek a badania dzień wcześniej i możliwe ze transfer 21 wstępnie. Jak się czujesz ? Po tych lekach ? Będziemy podobnie czekać na betę [emoji3526] Już trzymam kciuki
Jezeli chodzi o estrofem to dopiero dwa pelne dni wzielam. Jestem w trakcie @ to czuje sie ogolnie srednio, bo i @ obfita baaardzo. Co do reszty lekow nie odczuwam nic po nich. Wczesniej bralam symformin 75 przez 3 miesiace ale nie ma ich w aptekach i teraz jem miesiac 50.. nie odczuwam nic po lekach, ze tak powiem, bo zestaw taki biore od czerwca codziennie, ale ogolnie jestem oslabiona i nie wiem czy to organizm po punkcji i transferze taki jest.. ze dochodzi do siebie.. nie wiem. Ale np przed @ strasznie mnie wypryszczylo, a tak wczesniej nie mialam. Wlosy mi bardzo wypadają- tez nie mialam tego problemu. Tak sobie tlumacze,ze to po lekach do poprzedniego transfeeu z ta punkcja, ale czy moje tlunaczenia sluszne- nie mam pojecia.. nie mam porownania. A Ty? Cos odczuwasz??

Raźniej... prawda prawda [emoji3526] Estrofem bierzesz dopochwowo czy tabletki ? Zastanawiam się czy forma stosowania ma jakieś znaczenie ?
Jakie przyjmujecie witaminy ? Ja kupiłam w aptece pragną start plus żelkami i magnez w maxymalnej dawcę bo mam z nimi problem. Pozdrawiam
Mi powiedział, lekarz, ze sie teraz nie pomyli i powie swiadomie "leki sa doustne ale prosze je przyjmowac dopochwowo bo lepsza skutecznosc" ;)

Kochana opowiedz cos o tcyh modulatorach homocysteiny. Dlaczego to? Symphormin chyba 500 nie 50 :)
Tak, 500;) hehe.
Modulatory kazala mi brac moja dr jak zobaczyla wynik homocysteiny powyzej 11. Kazala kupic z Solgara bo niby bardzo dobre. Po jakis 1.5 miesiaca,moze krocej, sprawdzilam i homocysteina spadla do 9.6. Nie wiem jaka jest teraz, jak dokoncze opakowanie to sprawdze. Choc w mojej klinice chyba na to uwagi nie zwracaja, bo jak sie pochwalilam,ze spadla to lekarz stwierdzil,ze jest dobra bo norma do 12.. a tutaj sie dowiedzialam,ze do transferu najlepsza ponizej 8...

reklama
W poniedziałek badam progesteron. Dzisiaj przyznam ze miałam kiepski dzień i tak jak głowa mnie nie boli tak dzisiaj brzuch mi dał popalić jak i głowa. Myślałam ze ze mną coś nie tak ale dobrze ze zapytałam :)
Juz doczytalam;) no to ciekawa jestem czy tak silne to leki,ze taki wplywa maja na organizm... oby tylko objawy byly do wytrzymania;)

Do góry