reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dokładnie :) Wiesz ze ja tez nie mam w srod znajomych i rodziny nikogo kto by przechodzil taka drogę. Podejrzewam niektore pary ale nawet nie pytam bo byla obraza majestatu :) Ja nie mam z tym prblemu. Mogłabym wykrzyczec calemy swiatu jesli tylko mialoby sie udac.
A tak mi sie przypomnialo. Co sie dzieje z @Murawa ? Zawsze jej pełno bylo :)A teraz cisza. Miala sie przygotowywac do stymulacji.
Zagląda czasem, pisała o trudnej sytuacji, choroba w rodzinie, generalnie sporo jej spadło na głowę. Była na etapie wyboru nowej kliniki. @Murawa,jestes tam gdzieś w krzakach? Powiedz co u Ciebie

reklama
@anielka0612 a koszty tych szczepien? Dobrze kojarzę, ze pisalas cos o 800 zl? W ogole dzięki za pomoc duzo mi to wyjasnilo :) wklejam swoje wyniki jakbyś mogła zerknac. U mnie to il10 za niskie jak dobrze rozumiem?
Zobacz załącznik 1032739Zobacz załącznik 1032740

Na chwile obecna koszt jednego szczepienia z krwi męża to 820, a z dawcy bodajże 950zl. I potrzebne sa co najmniej 3 szczepienia.

Z tego co kojarze to faktycznie ta il10 masz niska. Może dopytaj jeszcze @Forget-me-not... bo ona jest zdecydowanie większa ekspertka niż ja :)

Za wysoki masz jeszcze CD4/CD8, bo ma byc koło 1, chyba ze ANA masz dodatnie to wtedy niby może byc wyżej.

Byłas już u immunologa, czy to dopiero w planach? Jak jeszcze mogę jakoś pomoc to pytaj smialo:)

Ostatnia edycja:
Tak dokładnie biorę dopochwowo te małe niebieskie tabletki które są w takim żółtym okrągłym pudełku :blink: Przy poprzednim transferze też tak brałam. Ja będę brała clexane bo po poronieniu wyszła mi mutacja pai-1 i lekarz twierdzi że to mogło być przyczyną poronienia.
Tył bardziej muszę się dopytać bo lekarz słowem nie pisnął a ja jestem na samym początku drogi. To moje pierwsze podejście. Wszystko jest dla mnie nowe a i tak mnóstwo czytałam. Przekopałam każda stronę internetowa klinik w Polsce.

Ja zawsze ma cyklu sztucznym (a zawsze na takim podchodzę, bo nie miałam regularnych owulacji) biorę estrofem (tak te małe niebieskie) dopochwowo. Od 2/3 dnia cyklu. Tak podane bardzo dobrze wpływają na wzrost endometrium. Ale dawka to rzecz indywidualna, lakarz dobiera do pacjentki i jej sytuacji, teraz wystarcza mi 2x dziennie po 1, ale był czas ze dziennie musiałam brać aż 4, żeby endo urosło.
U mnie dawka wzrosła właśnie dzisiaj z 2 na 3 x 1 i może uda mi się jutro dodzwonić do kliniki i podpytać o formę stosowania.

Tył bardziej muszę się dopytać bo lekarz słowem nie pisnął a ja jestem na samym początku drogi. To moje pierwsze podejście. Wszystko jest dla mnie nowe a i tak mnóstwo czytałam. Przekopałam każda stronę internetowa klinik w Polsce.
Czasami lepiej nie czytac. Tym bardziej ze to twoj pierwszy transfer. Bedziesz wszystko analizowac myslec i mozesz przekombinowac. Zdaj sie na swojego lekarza jesli masz do niego zaufanie. Po pierwszym transferze wyczujesz swoj organizm wyciagniesz wnoski. Pewnie nie bedziesz musiala NAPRAWDE moze sie udac za pierwszym razem :)

Na chwile obecna koszt jednego szczepienia z krwi męża to 820, a z dawcy bodajże 950zl. I potrzebne sa co najmniej 3 szczepienia.

Z tego co kojarze to faktycznie ta il10 masz niska. Może dopytaj jeszcze @Forget-me-not... bo ona jest zdecydowanie większa ekspertka niż ja :)

Za wysoki masz jeszcze CD4/CD8, bo ma byc koło 1, chyba ze ANA masz dodatnie to wtedy niby może byc wyżej.

Byłas już u immunologa, czy to dopiero w planach? Jak jeszcze mogę jakoś pomoc to pytaj smialo:)
Bylam 1ego października u Pasnika ;) teraz 25ego wizyta z wynikami. Czekamy jeszcze na kir i hla-c. Ana mam dodatnie.
Dziękuję! Bardzo duzo mi wytłumaczyłas :) jestem jeszcze zielona jesli chodzi o immumologie. Pasnik widzial wynik, ale nie zwrocil za bardzo na niego uwagi.
20191001_104506.png

Bylam 1ego października u Pasnika ;) teraz 25ego wizyta z wynikami. Czekamy jeszcze na kir i hla-c. Ana mam dodatnie.
Dziękuję! Bardzo duzo mi wytłumaczyłas :) jestem jeszcze zielona jesli chodzi o immumologie. Pasnik widzial wynik, ale nie zwrocil za bardzo na niego uwagi. Zobacz załącznik 1032843
Ja myśle, ze jemu powinnaś zaufać, bo w końcu to on to wszystko ogarnia :)
Mi np wyszły dodatnie ANA2 i to z tego co pamietam takie jak Tobie, ale w ANA3 już nic i stwierdził, ze tez nie nalezy się tym przejmować, bo np mogłam byc przeziębiona przy badaniu.

I nie dziekuj, bo po to tutaj jestesmy, żeby się wspierać i pomagać:) ja sama niemal wszystkiego co wiem nauczyłam się od dziewczyn tutaj:)

Powiem Ci że gdyby nie to forum ja też bardzo wielu rzeczy bym nie wiedziała, a i nadal wielu nie wiem, tutaj dziewczyny to prawdziwe ekspertki, które w każdej sytuacji potrafią coś podpowiedzieć :blink:

reklama
Powiem Ci że gdyby nie to forum ja też bardzo wielu rzeczy bym nie wiedziała, a i nadal wielu nie wiem, tutaj dziewczyny to prawdziwe ekspertki, które w każdej sytuacji potrafią coś podpowiedzieć :blink:
weszłam na forum i w końcu kiedy nabrałam śmiałości żeby się zalogować tak wchodzę tu non stop. Kilka razy dziennie i chłonę wiedzę ☺️

Do góry