reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

sznurki...dzieki kochana, poprawilas mi humorek! widocznie taka nasza uroda... buzia :*
Kinga...tak kochana biore femibion natal...zawsze po tych tabl wlosy mialam piekne...a teraz..ehhh...
moj maz uzywa szampon vichy i teraz mu bede podbierac troche. moze w koncu skusze sie na sciecie...ale wlosy do pasa ciezko jest ruszyc;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Aduś nie ma innej opcji oprócz tej,że się uda :-) ja w to wierzę, na pewno wśród tych pęcherzyków jest słodkie maleństwo, które już niedługo będzie się rozgaszczać u Ciebie w brzuszku :-) i cieszę się że idziesz do mojej pani Dr - ja jej zaufałam, jak dla mnie jest bardzo kompetentną panią doktor i cieszę się,że do niej trafiłam - a polecała ją dawno niewidziana u nas Elcia z bliźniakami - Aduś na pewno się uda :tak:

Gotadora ja też w sumie nie mam nic przeciwko że do niej ide, w końcu jej słowa się wszystkei sprawdzały przy pierwszej próbie, jako pierwsza powiedział o c.p. przy pierwszej dodatniej becie i dostała ode mnie za to ochrzan ale teraz wiem ze ona poprostu analizowała to wszystko realnie. Powodzenia jutro na wizycie,
a powiedz jeszcze czy Tobei kazali brać cos na zbicie TSH? Ja dzis kontrolnie zrobilam i wyszlo 2.8 wiec znów będe brac euthyrox 25 mg. Za to ft4 prawie 16 więc nie jest źle..

witajcie dziewczynki, dawno do was nie zaglądałam, dzis trochę nadrobilam zaległosci, widze że trochę ciąż się posypało, super, tak się cieszę, oby tak dalej :-)
Sznurki wielki gratulacje, lezka mi się w oku zakręciła...do jakiego dr teraz będziesz chodzic?

Ja w poniedzialek bylam na usg, maluszek ma 3,5cm, 3 stycznia mam usg prenatalne,
Ten pierwszy trymestr znosze nie najlepiej, mdłści, wymioty, ciągle zmeczenia...ale od 3 tygodni jestem na l4 i nie wracam do pracy :-)

Bardzo was wszystkie pozdrawiam, jestescie cudowne, wasze starania zostana wkrotce wynagrodzone, zycze wam tego z calego serca

Gotadora ja też w sumie nie mam nic przeciwko że do niej ide, w końcu jej słowa się wszystkei sprawdzały przy pierwszej próbie, jako pierwsza powiedział o c.p. przy pierwszej dodatniej becie i dostała ode mnie za to ochrzan ale teraz wiem ze ona poprostu analizowała to wszystko realnie. Powodzenia jutro na wizycie,
a powiedz jeszcze czy Tobei kazali brać cos na zbicie TSH? Ja dzis kontrolnie zrobilam i wyszlo 2.8 wiec znów będe brac euthyrox 25 mg. Za to ft4 prawie 16 więc nie jest źle..

byłam u endokrynologa i biore pół tabletki, czyli 25 mg euthyroxu , nie badałam się teraz ile mam aktualnie, za parę dni mam zamiar zobaczyć ;-)

a ja dziś musiałam zjeździć pół Olsztyna w poszukiwaniu ovulastu .... ale kupiłam

Aduś ja tuż przed rozpoczęciem stymulacji miałam 5 pęcherzyków. W trakcie stymulacji pojawiło się więcej (chyba po to jest ta stymulacja?) Na każdej wizycie miałam ich więcej. Ostatecznie było 10 szt. Podczas punkcji dr pobrał mi wszystkie i o dziwo wszystkie były dojrzałe i prawidłowe. Całe 100% nadawało sie do zapłodnienia.

dziewczyny, czy wam tez tak wypadaja wlosy na poczatku ciazy? ja wyjmuje ich garscie, a na dodatek mam dlugie wlosy, wiec tym bardziej to masakratycznie wyglada

Mi nie wypadały w ciąży - wręcz przeciwnie. To był czas, w którym miałam najpiękniejsze włosy i najpiękniejszą cerę w życiu. Za to jakieś 3 miesiące po porodzie wszystkie te włosy, które mi w ciąży przybyły zaczęły wypadać garściami. Masakra. I długo to trwało w sumie.

reklama
Pełna nadziei - jak dobrze Cię usłyszeć :-)
Trzcinka, Sznurki, pełna nadziei - ta nasza okolica jakaś szczęśliwa była przed tym końcem świata :-) A w ogóle - zapraszamy na "ciężaróweczki po in vitro" - są tam juz nasze koleżanki dalej zaawansowane i można wiele ciekawych rzeczy się dowiedzieć :-)
Słuchajcie - wszystkim życzę, byśmy jakoś ten koniec świata przeżyły. Madzia od rana mam zaciśnięte kciuki. Aduś - głowa do góry!

Do góry