reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczynki, przepraszam, że się wtrącę, chciałabym zapytać, czy beta w 19 dpt w wysokości 2898,0 mlU/ml, to prawidłowy wynik? W 12 dpt wynik 109, w 14 dpt miałam wynik 287 i podane dwa zarodki.

reklama
Inka26- przykro slyszec, ze stracilas maluszki. Wierze, ze sie nie poddasz i wkrotce bedziesz cieszyc sie Malenstwem.

Aduś
- ja tez mialam malo pecherzykow, jak bylam na podgadaniu przed pobraniem bylo 7. Udalo sie pobrac 10, z czego tylko jeden podrosl do fazy blastusia. I okazalo sie , ze jeden wystarczyl. W 6 dobie okazalo sie, ze mozna jedego blastusia zamrozic. Jak widzisz jeden wystarczyl i juz zaczynma 12 tydzien. Nie martw sie, nie ilosc a jakosc. Wystarczy nawet ten jeden jedyny byle szczesliwy.

hej.. od dzis się kłuje menopurem, ale załamałam się i przestaje wierzyc w sens tego wszystkiego, lekarz dziś zobaczył w sumie tylko 5 pęcherzyków antralnych :-:)-:)-( jeszcze tydzień temu widział 7, jak to możliwe?? powiedział że szału nie ma... ciągle coś, jak ma się wogóle udać :-( Przepraszam was za te smuty, nie wiem poprostu co jeszcze się dowiem, co jeszcze się spe****.. nawet nie wiem czy będzie co transferowac tym razem?? tyle czasu, czekania i kasy na marne? To będą moje najgorsze święta i jeszcze gorszy Nowy Rok :( może jutro będzie mój koniec świata to skończy się ta moja beznadziejna walka przez tyle lat :(
Dziewczyny czy wam tez liczyl dr pecherzyki i nagle po paru dniach bylo mniej?? nie wiem o co juz chodzi :-(
Przy poprzednim protokole krótkim bylo niby 6 pecherzykow a przed punkcją pojawilo sie 9.. jak to powiedzialam dzis lekarzowi to mi powiedzial ze nie ma co liczyc zeby nagle bylo ich wiecej, a jak zapytalam to co mam sie wycofać w tym cyklu, to mi odpowidział że przecież moge :wściekła/y:
W czwartek mam wizyte u dr Gotadory to moze od niej uslysze cos milszego :-(
Adus
po pierwsze powiem ci tak jak powiedzial mi dr
Lepiej Mniej A Ladnie Wyrosnietych!
wiec prosze cie nie denerwuj sie, nie zalamuj! Musisz wierzyc i myslec pozytywnie. Nie mow o okropnych swietach i gorszym nowym roku!!! Nie wolno ci tak podchodzic.
Zobacz np mi pobrali 12 , 8 zostalo a i tak tylko 4 sie zaplodnily!
Musisz podczas brania menopurku dbac o siebie, nie przemeczac sie, i spokojnie wysiadywac jajeczka ;-)
glowa do gory!!

Dziekuje trzcinka, tzn ze mialas jeszcze mniej przed tym jak zaczelas zastrzyki? nie pytalam o ilosc przy 1 i 2 stymulacji wiec nie jestem pewna jak bylo :( wiem tylko ze ostatnio pojawily sie 3 extra pod koniec stymulacji ale moj lekarz jakby w to nie wierzyl, dodam ze on prowadzi mnie po raz pierwszy.. Nie wiem juz jakiego lekarza mam sluchac.. brak mi powoli sił

Juz trzeci raz sie kluje w tym roku..mysle sobie ze kiedys musi sie skonczyc to co złe..ale tak dziś pomyslalam ze ja nigdy nie bede miec dzicka..zrobilam juz wszystko co da się zrobic, przebadalam sie wzdluż wszerz i jeszcze raz wzdluz, pozbawiono mnie jajowodów, razem z nim cholernego wodniaka, od pol roku pijemy oboje ten cholerny prenatal, od prawie rku kwas foliowey, zdrowo sie odzywiam, nie pije (oprocz czerwonego wina) nie pale, nie kupuje sobie nic oprocz lekarstw i wizyt i ... nie wiem co jeszcze moge zrobic jak slysze od lekarza ze przeciez moge sie wycofac w tym cyklu.. dodam ze to program Do skutku.. Ale skoro wam sie udaje to moze mi kiedys tez

kate - tak lecialam do Polski 7 listopada jakies 2,5 tyg po transferze. Pytalam w dniu transferu czy nie ma przeciwwskazań( mielismy w Polsce slub brata mojego M) i powiedzieli, ze nie ma problemu.

Adus- ja troche podchodzilam do calego prcesu na dziko, ze tak powiem. Jesli chodzi o spotkania lekarskie to takie jeden na jeden z lekarzem mialam raz. Oprocz tego co omawiali wszysko na spotkaniu organizacyjnym a było nas 25 par nie mialam pojecia za bardzo o calym procesie. Tzn. mniej więcej jak przebiega to tak. Ale jak czytam czasami wasze posty dziewczyny to wy jak encyklopedie medyczne i do tego z plikami wynikow i wiedza ksiazkowa jakie powinny byc. Ja tego wszyskiego nie wiedzialam i byc moze zaoszczedzilo mi to stresu. Na usg jezdzilam nawet za bardzo mnie rowniez nie informawali co tam sie dzieje. Ale pielegniarka miala taka karte na ktorej krzyzykami zaznaczala ilosc komorek i ich wilekosc i jakos z tego co widzialam szalu u mnie nie bylo.Chyba tylko 3 na poczatku a pozniej jakos sie podkrercilo do tych 7.

dziewczyny, czy wam tez tak wypadaja wlosy na poczatku ciazy? ja wyjmuje ich garscie, a na dodatek mam dlugie wlosy, wiec tym bardziej to masakratycznie wyglada

Trzcinka masz racje że lepiej chyba nie wiedziec za wiele, pozatym co lekarz to teoria, tego nie rozumiem i jak im ufac ? ja analizuje kazdą rzecz dogłebnie i moze w tu jest mój błąd.. Dziekuje jeszcze raz slowa otuchy, pamietam kilka dziewczyn z tego forum, ktore mialy kilka komorek tylko i oczekuja blizniakow .. ja od 11 lat marze chociaz o jednym :-( Boje sie ze pozostanie to tylko marzeniem, wierzyłam ze do 30tki mi sie uda ale zostaly mi tylko... 2.5 miesiąca :-:)-:)-(

reklama
Do góry