reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hej, do kogo w Gdańskiej Invickcie chodzilas? Invicta ma dobre laboratorium. Kiedys dużo dziewczyn z tego forum przeszło Invimedu własne to Invicta Gdańsk i wtedy im się udało.. Ja już też trochę zaczynam wątpić w Invicta :(
Ja chodziłam do Dr. Dawic...kiego. On przyjmuje jako ginekolog ale to od bieg potem trafia się na konsultacje niepłodności na które nie dotarłam. Nie mogę przypomnieć sobie nazwiska lekarza u którego był mąż, to właśnie on stwierdził ze nasienie jest ok mimo ze bardzo krótki czas później w Invimedzie czarno na białym po jeden wizycie i dwóch badaniach dowiedzieliśmy się co jest przyczyna bądź jedna z wielu jakie uniemożliwiają upragniona ciąże.

reklama
Ja biore acard/ polocard poniewaz mam trombofilię. Rozrzedza on krew. Zanim sie dowiedzialam,ze mam tą trmobofilię (a wiem o niej od lutego) moja miejscowa dr na etapie poczatkowym starań rowniez go zalecala- profilaktycznie. Moja siostra po tyk jak u mnie wyszla trombofilia zrobila sobie pakiet, bedac juz w ciazy i jej rowniez trombka wyszla. Lekarz od razu wlaczyl jej acard, odtawila go na 2 tyg przed porodem (w razie gdyby musialo dojsc do cc). Jak dostalam po transferze neoparin to polocard kazal mi odstawic. Jaka beta wyszla 0 kazal znow brac. Teraz tez powiedzial, ze dalej polykac.
Dzięki za odpowiedz. Ja nie mam żadnych wskazań do brania ale dostałam od razu przy starcie sztucznego cyklu. Pozdrawiam ☺️

Wlasnie przeczytalam ze to zastrzyki? i cena masakryczna? jak to u ciebie wygladało? Az trzy miesiace zastrzykow i przy takiej cenie? Chyba cos zle doczytalam :(
Jeden zastrzyk miesiecznie - cena kazdego u nas ok 150e. Wprowadzal mnie w sztuczna menopauze, z uderzeniami goraca i wahaniami nastroju. I potem jak 3ci miesiac sie konczyl od razu zaczelam procedure. Pierwsza to byl gonal 300 + menopur 75. Tyym razem mialam fostipur 225 + menopur 75. W obu przypadkach pobrane 9 komorek, 6 sie zaplodnilo. Pierwsza procedura - 1 komorka w 3ciej dobie. Druga procedura 4 blastki.
Przy drugim podejsciu juz nie wyciszano mnie decapeptylem, bo po ciazy endomenda sie zmniejszyla i byla kontrolowana przez tabsy (przez 2 lata nie mialam okresu).

Borowina podobno rozpuszcza zrosty, które mogą byc przyczyna niedrożności jajowodów. I maja tez hormony, które działają na jajniki. Coś w tym jest, bo w tamtym cyklu mega czułam owulacje :)
A dowiedziałam się oczywiscie z neta8-) trafiłam na jakieś forum, gdzie dziewczyna wychwalała je pod niebiosa, bo po miesiącu stosowania miała powtórne hsg i wyszły jej już drożne jajowody. Nie odezwała się pozniej, czy udało jej się zajść w ciąże.

Fasolka jak i mamuśka bardzo dziękują za buziaki i tez przesyłaja❤❤

Ps. Pochwale się, ze widziałam dziś, jak rusza rączkami:D:D:D:D:D ale i tak wciąż nie wierze, ze takiego misia haribo mam w brzuszku:)
Jejku twoja historia jest naprawdę niesamowita i piekna.Ja tam wierzę w takie sposoby i nie można wykluczyc że te okłady pomogły akurat wam super normalnie.

A tak z czystej ciekawości!czyta endometrioza oprócz tego że źle wpływa na płodność zagraża jeszcze w jakiś sposób?
Tak. Moze doprowadzic np do niedroznosci jelit albo nerek jelsi tam sie zagniezdzi. Latwiej tez o raka jajnikow czy macicy... To sa oczywiscie skrajne przypadki. Dlatego takie wazne jest zeby miec to ppd kontrola i nie dopuszczac do okresu.

Nieee [emoji18] lekarz stwierdził, że są wyniki dobre.
Dla mnie to było jak czarna magia. Coś napisane, ale o co chodzi? [emoji1745] Pamiętam jak do wizyty się trzęsłam z nerwów, bo nie potrafiłam odczytać.
NK w endo jest tam opisane jedna wartością.. Ja miałam 80 a to górną norma ale nie dla kobiet które chcą w ciążę zajść..Te chyb poniżej 65 maja mieć..

Ja dokładnie taki sam czas jak Ty straciłam w invikcie. Sytuacja była inna bo wtedy jeszcze ivf było odległe ale lekarz do którego trafiłam najpierw jako kontroli i sprawdzeniu jak tam podwozie wyglada ciagle słyszałam czekać i czekać mimo ze lata leciały. Lekarz nawet morfologi nie zlecił ale nie zdecydowałam się na ta klinikę ze względu na to ze mąż poszedł typowo do lekarza od niepłodności z wynikami nasienia które były słabe a usłyszał ze jest ok. Wtedy nie posiadłam wiedzy która mam dzisiaj. Usłyszałam o klinice w Gdyni i bingo. Pierwsza wizyta lekarz zlecił od żaru MYSOME i morfologię plemników i bingo. Mieliśmy czarno na białym. To tak jak z opiniami o oddziałach położniczych w trójmiejskie. Co kobieta to opinia. Nie potrafię jeszcze sprecyzować czy klinika jest ok bo to pierwsze podejście ale puki co pozytywne odczucia. Gratuluje z całego serca [emoji3526]
To widocznie kwestia lekarza.
U jakiego jesteś? Tak z ciekawości pytam.

Hej, do kogo w Gdańskiej Invickcie chodzilas? Invicta ma dobre laboratorium. Kiedys dużo dziewczyn z tego forum przeszło Invimedu własne to Invicta Gdańsk i wtedy im się udało.. Ja już też trochę zaczynam wątpić w Invicta :(
Opinii jest dużo i bardzo ciężko się zdecydować, ja zaufałam intuicji i puki co nie mam zastrzeżeń. W razie wątpliwości tez bede się zastanawiać na zmiana i co dalej. Jakie masz doświadczenie z INVICTA, ile podejść? Jeśli pytałam to przepraszam ale nie nadążam z kodowaniem informacji :)

reklama
Do góry