reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja juz po transferze . Dziewczyny za duzo się opilam wodą i tak mnie bolalo... wogle doktor wlozyl mi chyba wziernik i czymś tam się zajął a za chwilę on spadł na ziemię.... pielęgniarka podala mu jakaś nową część i przystąpił do transferu. Mam nadzieję, że to nie ma jakiegoś wpływu....

reklama
Hej. Ja przed wizyta u pasnika zrobilam
Przeciwciala ANA
Test IMK
Test CBA
Aktywnosc komórek
Kiry
Przeciwciala ASA
Przeciwciala ACA
Przeciwciala B2 gikoproteinie
I docent powiedziała że zrobilam wszystko co trzeba i od razu na pierwszej wizycie miałam ustalone leczenie. Kazał tylko dorobić cross match , czy po poronieniu nie wytworzyłam przeciwciał na meza. No i właśnie trombofilie.
A Ty byłaś poronieniu? U mnie nie ma w ogole implantacji. Ciekawe czy to te same badania będą potrzebne. Pozniej poczytam o tych badaniach o ktorych Ty napisalas, dzieki :)

Dzisiaj to normalnie jakaś porażka z tym wszystkim... jak napisałam lekarzowi , że taki progresteron to do mnie oddzwonił i powiedział, że powinnam wykupić prolutex na najlepiej od dziś wstrzykiwać. Wyjechalismy juz dawno i po tel od lekarza zadz do kliniki ale niestety nie udało by mi się zdarzyć odebrać receptę. Może w szpitalu jakiś lekarz mi wypisze. Jeszcze raz zadz moj lekarz i powiedział, że progresterone besis , który biorę dodatkowo mam wziąć doustnie dzis i jutro . Ahhhh nie wiem co to z tego wszystkiego będzie :frown::frown::frown:

Dzisiaj to normalnie jakaś porażka z tym wszystkim... jak napisałam lekarzowi , że taki progresteron to do mnie oddzwonił i powiedział, że powinnam wykupić prolutex na najlepiej od dziś wstrzykiwać. Wyjechalismy juz dawno i po tel od lekarza zadz do kliniki ale niestety nie udało by mi się zdarzyć odebrać receptę. Może w szpitalu jakiś lekarz mi wypisze. Jeszcze raz zadz moj lekarz i powiedział, że progresterone besis , który biorę dodatkowo mam wziąć doustnie dzis i jutro . Ahhhh nie wiem co to z tego wszystkiego będzie :frown::frown::frown:
Nie wiem na ile Cie to pocieszy, ale u mnie nie bada sie progesteronu w dniu transferu. Od punkcji dostaje dawke sie 6x100 i tyle.
No i u nas peogesteron kosztuje normalna kase, a nie miliony jak w Polsce...

Masz kogoś znajomego w aptece? może wydać Ci lek a receptę w poniedziałek dasz

reklama
@Śliwka12345 - Śliweczko , ja walczyłam 3 m-ce z dziadostwem , najpierw ecoli , potem candida , potem grzyby : polecam zestaw . po 1, 5 tygodnia posiew wyszedł ujemny. Pliva stosuje caly czas rewelka. Provag doustny podwójna dawka , Multi-Gyn - był trzy razy dziennie. Wszystko odstawione 3 dni przed posiewem. Lactovaginal - mozna odpuścić. Najpierw faszerowali mnie antybiotykami. I chyba przez to potem wychodziły grzyby .Zobacz załącznik 1025005Zobacz załącznik 1025006
Ja p
Ja właśnie ten plivafem używałam i używam i posiew super.

Właśnie dzwonili do mnie z kliniki. Transfer we wtorek!!!

Do góry