reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Wvposiewie to chyba bakterie i grzyby ale u mnie grzybów nie było. No to chyba lekarz musi wiedzieć że np taki i taki antybiotyk mi musi zapisać. Ureaplasme też kiedyś miałam ale chyba mi to wyleczyli. Ale może było by warto powtórzyć?
Moze warto powtorzyc...nie wiem czy to prawda ale majac to" cos " moze przyczynic sie do poronien. Tak slyszalam. Ja na poczatku bylam zla ,ze wszystko dluzej potrwa bo pierw przeleczyc,pozniej powtorzyc badania wydawalo mi sie ze wszystko to sie tak dluzy. No ale jak uslyszalam ,ze to moglo by zaszkodzic bąbelkowi to ucieszylam sie ,ze wyleczylam bo pozniej wiecznie bym sie zastanawiala czy to nie bedzie przyczyna nie powodzen. Nie orientuje sie czy w kazdej klinice badania na to sa wymagane. Ja mialam cala wirusologie zrobic,tsh,hormony,witamine d3 nawet, toxoplasme,, rozyczke itd maz to samo. Musial nawet miec wymaz z cewki moczowej oprocz tego wszystkiego co ja.

reklama
Moze warto powtorzyc...nie wiem czy to prawda ale majac to" cos " moze przyczynic sie do poronien. Tak slyszalam. Ja na poczatku bylam zla ,ze wszystko dluzej potrwa bo pierw przeleczyc,pozniej powtorzyc badania wydawalo mi sie ze wszystko to sie tak dluzy. No ale jak uslyszalam ,ze to moglo by zaszkodzic bąbelkowi to ucieszylam sie ,ze wyleczylam bo pozniej wiecznie bym sie zastanawiala czy to nie bedzie przyczyna nie powodzen. Nie orientuje sie czy w kazdej klinice badania na to sa wymagane. Ja mialam cala wirusologie zrobic,tsh,hormony,witamine d3 nawet, toxoplasme,, rozyczke itd maz to samo. Musial nawet miec wymaz z cewki moczowej oprocz tego wszystkiego co ja.
I oczy2iscie w czasie kiedy ja leczylam sie na ureo to maz tez musial i slyszalam ze paskuda lubi powracac. Miejmy nadzieje ,ze nas juz bedzie omijac

Teraz sie zastanawiam czy jeśli lekarz wiedział by jaki jest poziom progresteronu to czy transfer powinnien sie odbyć wogle ?
Kochana kazda licza dwucyfrowa jest Dobra, ja Przez pierwszy miesiac mialam progesteron 15 i bylo ok. Poza tym duphaston jesli bierzesz to on nie wychodzi w krwi i to tez dodatkowo dochodzi o czy nie wiesz.

Kochana kazda licza dwucyfrowa jest Dobra, ja Przez pierwszy miesiac mialam progesteron 15 i bylo ok. Poza tym duphaston jesli bierzesz to on nie wychodzi w krwi i to tez dodatkowo dochodzi o czy nie wiesz.
Biorę tyle tych leków, że może będzie wszystko ok. Pytałam lekarza jaką grubość mam endometrium dziś to powiedział, ze 12 lub 13 więc chociaż o to nie muszę się martwić...

reklama
Dziewczyny które miały transfer: ile wam dziennie progesteronu przepisali? Ja mam 3 x100mg Lutinusa plus 2 tabletki dziennie duphaston. Nie doatalam żadnych zaleceń, żeby zbadać progesteron po transferze. Jak było u was?

Do góry