reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja cały czas trzymam mocno kciuki za Ciebie i wierzę w to że już niedługo spełni się Twoje największe marzenie [emoji110][emoji110][emoji110][emoji173][emoji173][emoji173]
Pamiętam jak mniej więcej w tym samym czasie zaczynałyśmy...
U mnie już 7 miesiąc się zaczął... czuje się dobrze, czasami szybciej się mecze ale w porównaniu z mdlosciami i rozmowami z porcelana ktore miałam przez 3 miesiace to terwz czuje ze zyje :-) :) masz super podejście, o małżeństwo też trzeba dbać... wierzę że ten mały cud dojdzie do Ciebie wielkimi kroczkami [emoji110][emoji110][emoji110] trzymaj się ciepło[emoji110][emoji110][emoji110][emoji173]

Bardzo się cieszę ze rośniecie , ze malenstwo bryka w Twoim brzuszku [emoji173]️[emoji173]️
Gdyby nam się udało to byśmy praktycznie razem z brzuchami chodziły ... niestety ja na swój cud muszę poczekać ale wierze gdzieś głęboko ze się uda w końcu musi [emoji16]
Rozmowy z porcelana [emoji16]brzmi ciekawie [emoji16]
Ja trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiazanie i by Wasz świat został wywrócony do gory nogami z miłości do Waszego malucha [emoji173]️
Imie wybrane ? [emoji6]

reklama
Bardzo się cieszę ze rośniecie , ze malenstwo bryka w Twoim brzuszku [emoji173]️[emoji173]️
Gdyby nam się udało to byśmy praktycznie razem z brzuchami chodziły ... niestety ja na swój cud muszę poczekać ale wierze gdzieś głęboko ze się uda w końcu musi [emoji16]
Rozmowy z porcelana [emoji16]brzmi ciekawie [emoji16]
Ja trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiazanie i by Wasz świat został wywrócony do gory nogami z miłości do Waszego malucha [emoji173]️
Imie wybrane ? [emoji6]
Na razie jeszcze nie myślimy o imieniu bo nie możemy się zdecydować... mi podoba się Julitka, Paulinka i Oliwia :-) :) do grudnia wybierzemy :-) :)
Teraz skupiam się na kompletowaniu rzeczy dla małej....
Kochana w grudniu zwalniam brzuszek dla Ciebie ❤❤❤

Dziewczyny a może któraś z was wie,czy w takim przypadku jak ja,gdzie występuje obrzek płodu,to lekarz nie powinien mnie skierować jak najszybciej do szpitala?i tam by zrobili szybko jakieś badania?czy musze czekać w niepewności na wynik Pappa,ktory i tak powiedziano mi,ze wynik będzie zły?czy musze czekać jeszcze tydzień na skierowanie,zeby za kilka tyg iść na amniopunkcje?Czy jest możliwość,ze jeśli pojadę na prywatna wizytę do profesora ginekologii to moze on mnie skierować szybciej do szpitala?Odchodzę od zmysłów.

Dziewczyny a może któraś z was wie,czy w takim przypadku jak ja,gdzie występuje obrzek płodu,to lekarz nie powinien mnie skierować jak najszybciej do szpitala?i tam by zrobili szybko jakieś badania?czy musze czekać w niepewności na wynik Pappa,ktory i tak powiedziano mi,ze wynik będzie zły?czy musze czekać jeszcze tydzień na skierowanie,zeby za kilka tyg iść na amniopunkcje?Czy jest możliwość,ze jeśli pojadę na prywatna wizytę do profesora ginekologii to moze on mnie skierować szybciej do szpitala?Odchodzę od zmysłów.
Poszłabym do innego lekarza jakiegoś specjalusty od wad plodu z super sprzetem.nawet w innej miejscowość. Wynik pappa to tylko statystyka... Nifty lub coś w ten deseń powinnaś zrobić. Poza tym co podejrzewa lekarz?

Poszłabym do innego lekarza jakiegoś specjalusty od wad plodu z super sprzetem.nawet w innej miejscowość. Wynik pappa to tylko statystyka... Nifty lub coś w ten deseń powinnaś zrobić. Poza tym co podejrzewa lekarz?
Obrzęk płodu,poszerzona przezierność karkowa,coś z przepływem żylnym ,może od tego być obrzęk płodu.najgorsze jest to,ze każa mi czekać,a czy amniopunkcje mogę wykonać od 13 tyg już?Bo gdzieś dzwoniłam i od 16 tyg dopiero wykonują.

Kochana mega ci wspolczuje tego co teraz przezywasz to jakis horror normalnie ze kaza ci tyle czekac az nie do pomyslenia!!!

Obrzęk płodu,poszerzona przezierność karkowa,coś z przepływem żylnym ,może od tego być obrzęk płodu.najgorsze jest to,ze każa mi czekać,a czy amniopunkcje mogę wykonać od 13 tyg już?Bo gdzieś dzwoniłam i od 16 tyg dopiero wykonują.

Skoro tak dlugo masz czekac to moze faktycznie zrob sobie te nifty tam wynik masz max do 2 tyg. Idz jeszcze prywatnie do jakiegos dobrego fachowca od usg niech to sprawdzi.

Dziewczyny ale czy te wady moga wynikac z ktoregos z trzech zespolow? Downa, Edwardsa lub Patau? Bo jesli nie to NIFTy tylko to pokaze. I Nifty to tez statystyka tylko na innej zasadzie niz pappa.

Jesli chodzi o amniopuncje to tez nie jest jakis kaprys szpitala tylko minimum 14-15 tydzien musi byc.
Wczesniejsze amniopunkcje to bardzo duze ryzyko powiklan.

reklama
Idź do lekarza który wykonuje amiopunkcję. Zadzwoń do szpitala i zapytaj kto wykonuje te zabiegi. Potem umów się na wizytę prywatnie i od razu masz termin. Niestety tak to działa:( Ja miałam takiego lekarza, choć akurat nie potrzebowałam. Raczej nie kierują do szpitala. Zresztą zapytaj może to kwestia tygodnia i wcale nie ma kolejki. Byłaś już na innym USG?

Do góry