reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Skoro tak dlugo masz czekac to moze faktycznie zrob sobie te nifty tam wynik masz max do 2 tyg. Idz jeszcze prywatnie do jakiegos dobrego fachowca od usg niech to sprawdzi.
Szkoda pieniędzy. Jeśli obraz USG nadal będzie zły i tak trzeba amiopunkcję zrobić. Testy typu nifity wykrywają tylko część wad.

reklama
Idź do lekarza który wykonuje amiopunkcję. Zadzwoń do szpitala i zapytaj kto wykonuje te zabiegi. Potem umów się na wizytę prywatnie i od razu masz termin. Niestety tak to działa:( Ja miałam takiego lekarza, choć akurat nie potrzebowałam. Raczej nie kierują do szpitala. Zresztą zapytaj może to kwestia tygodnia i wcale nie ma kolejki. Byłaś już na innym USG?
Jutro mam wizyte do profesora w Poznaniu,i jeszcze wizytę u siebie u innego ginekologa.Któregoś muszę odwołać.I teraz pytanie czy jechać 150 km na wizytę,czy iść do innego gin na usg u siebie.tylko że profesor ,do którego mam wizytę i tyle km to pracuje w szpitalu ginekologicznym .

Jutro mam wizyte do profesora w Poznaniu,i jeszcze wizytę u siebie u innego ginekologa.Któregoś muszę odwołać.I teraz pytanie czy jechać 150 km na wizytę,czy iść do innego gin na usg u siebie.tylko że profesor ,do którego mam wizytę i tyle km to pracuje w szpitalu ginekologicznym .
Ja bym jechala na drugi koniec Polski jakby byl to dobry fachowiec i mial dojscia wrazie czego do szpitala na szybszy termin

Na razie jeszcze nie myślimy o imieniu bo nie możemy się zdecydować... mi podoba się Julitka, Paulinka i Oliwia :-) :) do grudnia wybierzemy :-) :)
Teraz skupiam się na kompletowaniu rzeczy dla małej....
Kochana w grudniu zwalniam brzuszek dla Ciebie [emoji173][emoji173][emoji173]

Ja z chęcią przejmę Kochana Twój brzusio jak gwiazdkowy prezent [emoji8][emoji173]️[emoji16]

Jeśli ten prof. ma dobre opinie i pracuje w dobrym szpitalu to jedź. Będziesz wiedziała co dalej robić.

Dziewczyny A macie jeszcze rozpiskę co się po kolei dzieje z 3 dniowym zarodkiem w brzuchu? Kiedyś taka rozpiska tu krążyła...
2-3 dniowe zarodki :

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuowany gdy zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodek jest juz zaimplantowany
8dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
11dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza

Jezeli tansferowano 5 dniowa blastocyste :

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocysta wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuowany gdy zarodek wnika głębiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
6dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
9dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza

Dziewczyny a może któraś z was wie,czy w takim przypadku jak ja,gdzie występuje obrzek płodu,to lekarz nie powinien mnie skierować jak najszybciej do szpitala?i tam by zrobili szybko jakieś badania?czy musze czekać w niepewności na wynik Pappa,ktory i tak powiedziano mi,ze wynik będzie zły?czy musze czekać jeszcze tydzień na skierowanie,zeby za kilka tyg iść na amniopunkcje?Czy jest możliwość,ze jeśli pojadę na prywatna wizytę do profesora ginekologii to moze on mnie skierować szybciej do szpitala?Odchodzę od zmysłów.
Anulka idź do profesors bo on pracuje w sxpitalu. Da ci skierowanie i pewnie u niego w szpitalu zrobià badania. Lokalny gin to znowu będziesz stała w miejscu.

Doberek Kochane !!!!
Dziś niedziela więc w trawie nic nie piszczy,ale od jutra się dzieje!!!
@Riddikulus ,@E-lenna ,@Nataliaa93 mocne kciuki za udane wizyty [emoji173][emoji173][emoji173]jutro!

Dziołchy od jutra jestem na szkoleniu,wracam w piąteczek.Chyba bez dostępu do kompa,więc nie będę mogła wstawiać kalendarza.Postaram się tylko przypominać o wydarzeniach no i koniecznie pamiętamy o głosowaniu na OLIWKĘ [emoji173][emoji173][emoji173]

Miłego dnia Kobity!!!

ps. @Netiaskitchen jak Twoja głowa???? Ich bin kapput....never ever:rolleyes2:a dziś jeszcze szkołłłłaaaaa.....
A właśnie jak zaczęłam czytać udostępniony prze Ciebie kalendarz to pomyślałam " kurza twarz, ciekawe jak dzisiaj głowy dziewczyn po wczorajszym winku. Ale chyba nie jest zle, skoro kalendarz ogarnięty " [emoji16][emoji16][emoji16][emoji1787]

Jeśli ten prof. ma dobre opinie i pracuje w dobrym szpitalu to jedź. Będziesz wiedziała co dalej robić.
[/QUOTE
Anulka idź do profesors bo on pracuje w sxpitalu. Da ci skierowanie i pewnie u niego w szpitalu zrobià badania. Lokalny gin to znowu będziesz stała w miejscu.
Pojadę do Poznania ,mam 150 km,nie wiem co usłyszę.Gdzieś mam jeszcze malutką nadzieję,że obrzęk zniknie,choć rokowania są złe.Pojade,zobaczę,czy obrzęk się zmniejsza czy zwiększa.T en lekarz wykonuje też amniopunkcje,to od razu się dowiem wszystkiego.Najgorsze jest to,ze nie wiadomo od czego.przyczyn może być wiele.A jeszcze gorsza jest świadomość ,że dziecko pomału umiera,jesli obrzęk się powiększa.

reklama
Do góry