reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Mam dziś wynik KIR i mam BX bez 3 implantacyjnych @Forget-me-not... Dziękuję za pomoc w interpretacji ;)
No i teraz niepewność do 28.10 co powie na to docent... Tylko że udało mi się jedno iVF już kiedys więc bez tych KIR i accofilu się też udaje... Mam też wysokie NK w endo więc już sama nie wiem co Pasnik wymyśli... Ma któraś z Was podobnie i co Wam doc zalecił?
Wiela Ty płacilas za te badania?

Ja mam 28 lat i drugi raz zdecydowałam się na podanie dwóch zarodków. I miałam zaplodnionych 10 komórek więc chyba wszystko zależy od kliniki i lekarza. Z tego co pamiętam to przy podaniu dwóch zarodków jest dużo większe ryzyko ciąży pozamacicznej.
Ja mam 35 lat, 2 transfery za sobą i nie zgodzili się podać 2 zarodków

Wiesz chyba nigdy nie zapomnę tego pustego jaja bo u mnie była dziwna sytuacja . Monitoring w 8 dc i było już po owulacji.. tak naprawdę nie miałam nawet sluzu płodnego . Myślałam ze cykl stracony bo przytulanki były jakoś 4 dnia. 26 dnia cyklu przy cyklach 28 dniowych test pozytywny z nawet dosyć mocna kreska. Pojechałam tego dnia na bete odrazu i była już 940 . Umówiłam się do gin bo bałam się pozamacicznej . Następnego dnia usg i pęcherzyk super widoczny . Mówi ze jak na 4 tydz to super to wyglada . Powtórzyłam bete po 48 i przyrost był prawidłowy . Nie kazała więcej robić . Po paru dniach miałam plamienie i pojechałam na IP. Ginekolog który robił usg powiedział ze wszystko ok , pęcherzyk z ciałkiem żółtym w 5 tyg i krwiaczek , dostałam leki i nakaz leżenia . Po tyg miałam mieć kontrole i już było coś nie tak, kazali dalej czekać i zrobić bete . Zrobiłam była 9600 coś i po 48 było już 9400. W 8 tyg skierowanie do szpitala i zabieg . Objawy ciąży miałam do prawie 7 tyg a potem już ustępowały razem ze spadająca beta
Jejku, współczuję Ci ogromnie - tyle nadzieji pewnie miałaś :(

reklama
Jak miałam punkcję to przez chwilę na sali lezala ze mna dzirwczyna, ktora powiedziala, ze przyszla do Gamety Gdynia wlasnie z invicty Gdansk. Tam miala 2 stymulacje, tutaj pierwsza (trzecia). Powiedziała,ze czuje ogromna roznice, wrecz bez porownania na plus w Gamecie. Wiecej nie zdarzylam wypytac bo poprosili ja na punkcje i juz na tą salę nie wrocila.
Przerabiałam i Gamete i Invicte. Gamete bede chwalić zawsze ( nie, nie udało się ) Invikta to dla mnie taka fabryka

Do góry