reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.
✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ nie puszczamy za wgryzanie się kropków w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* ❤️
WRZESIEŃ to miesiąc miłości i pełen magii, życzymy każdej z Was małej- wielkiej miłości pod sercem .
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*
Shake it up baby, twist and shout :)
Link do kalendarza:999üü99p8p99po 00*pkö9p9/90p9öp0o9
Link do: Kalendarz

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TR]
[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Będzie sie działo
[/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]
[/TR]

Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.
✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ nie puszczamy za wgryzanie się kropków w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* ❤
WRZESIEŃ to miesiąc miłości i pełen magii, życzymy każdej z Was małej- wielkiej miłości pod sercem .
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*
Shake it up baby, twist and shout :)
Link do kalendarza:999üü99p8p99po 00*pkö9p9/90p9öp0o9
Link do: Kalendarz

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TR]
[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Będzie sie działo
[/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]
[/TR]

COŚ MI NIE POSZŁO:angry::angry::angry::angry: SŁUCHAJCIE DZIŁCHY-JUTRO KALENDARZ ŚWIECI PUSTKAMI ,4. 09 TRZYMAMY KCIUKI ZA TRANSFER @goffa13 :) ja ten tydzień jeszcze pracuje i to na 6-do tego 3 dni szkolenia ,więc obiecuję,że do piątku się nauczę poprawnie wstawiać kalendarz :)

buziole!!!

ps. @Nataliaa93 jak tam wizyta???

Cześć Dziewczyny. Czytam Was od jakiegoś czasu,ale nie miałam odwagi się ujawnić. Nasza sytuacja po krotce wyglądała tak: starania zaczęliśmy na wiosnę 2014 roku,po pół roku na jajniku wykryto rosnący w zastraszajacym tępie guz. W listopadzie laparoskopia - guz wycięty,niezłośliwy,potworniak. W marcu 2015 powikłania po laparoskopii - wodniak jajowodu,kolejne torbiele i wskazanie do wycięcia jajowodu prawego. Jakimś cudem,w chwili kiedy otrzymywałam taka diagnozę,byłam już w ciazy. Niestety w 10tyg poroniłam,serduszko przestało bić. Obyło się bez łyżeczkowania. Nieudana ciaza,według lekarzy, naprawiła to co w środku szwankowało. Wodniak zniknął,torbiele tez. W lipcu zaszłam w kolejna ciąże,od początku były kłopociki - krwiak,plamienia,zagrożenie przedwczesnym porodem. Udało się:)! Mamy zdrowa i sliczna Tosię,ma już 3 latka:) Zaczęliśmy myśleć o rodzeństwie. I zaczęły się schody. Dotychczas prowadził nas dr Rogiewicz (Salve medica w Warszawie),któremu zawdzięczam udana druga ciąże. Pierwszy monitorowany cykl - podejrzenie pcos. Kolejny monitorowany cykl - podejrzenie zbyt słabo dojrzewających komórek jajowych (owulacja w 8/9 dniu cyklu) i zalecenie estrofemu (bez żadnych badan krwi!). Zgłupiałam. Za każdym razem owulacja była,celowalismy dobrze,a tu nic. Zapisałam się do dr lewandowskiego w novum. Wizyta w zeszłym tygodniu,usg i co? Podejrzenie endometriozy,płyn w jamie macicy,krotka szyjka,zrosty. Generalnie stwierdził,ze naturalne zajście w kolejna ciąże będzie trudne. Kazał przytyć,zrobić badania hormonów z krwi w kolejnych dniach cyklu, aktualne badanie nasienia i po kolejnym usg (w tym tygodniu,w I fazie) podejmie decyzje czy robimy histeroskopie. Sama nie wiem co o tym myśleć. Mam 33 lata,niedoczynnosc tarczycy w hashimoto (na euthyroxie od 5 lat),hyperprolaktynemie (dostinex),okres regularnie 25-27 dni,owulacje potwierdzone na usg. Nasienie męża (wyniki sprzed 4 lat) perfekcyjne. Żaden z lekarzy (a badało mnie wielu,podobno dobrych) nie widział problemow z endo. I trochę jestem w kropce. Naczytałam się o novum,dr lewandowskim praktycznie samych dobrych rzeczy. Ale jakos tak sama nie wiem. O in vitro mylslalam raczej jak o ostateczności. Głowa mi szwankuje, zafiksowałam się na tej drugiej ciazy,czuje się pogubiona - nie wiek już komu i w co wierzyć. I takie smuteczki. Szukam wsparcia wśród Was - jesteście w większości kilka/ kilkadziesiąt kroków do przodu.

hej,hej :) witam -trudno coś doradzać ,nie jestem lekarzem a decyzje i tak na końcu należą do Ciebie.Wszystko zależy od tego ile czasu chcesz poświęcic na starania o kolejne dziecko???Pewnie ,że możesz próbowac naturalnie,choć trochę tych przygód po drodze miałaś a i endomenda nie pomaga(sama mam już 4stopień :( )
tak czy siak,życzę Ci powodzenia i ja chyba zaufałabym lekarzowi-oczywiśta trza ich kontrolowac i swoje wiedzieć :)

Dziewczyny pomyliłam leki ;((( pierwszy raz, Noo mam z głową :/ zamiast wsiąść prolutex wzięłam estrofem i duphaston ;/
(Estrofem, duphaston biore o 23 a prolutex o 20)
Czy mam teraz sobie zamienić ? Czy od razu strzelić prolutex ?
Jutro robię test .. powiem Wam, że mam taki 1% nadziei. No ale mówią, że nadzieja umiera ostatnia..
to trzymamy mooooocno kciuki:)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:tak::tak::tak:

reklama
Do góry