reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
A ilu dniowe mialas zarodki? Ja dzis robilam 3dpt, to pierwsza wer.tak robia w Invicta... nic nie wyjdzie :( mam nadzieje ze to plamienie wczoraj I przedwczoraj poznym wieczorem bylo implantacyjne... Czy wiec czy glosna muzyka moze zaszkodzi w drugi dzien po ET? To glupie pytanie pewnie :(
Ja miałam 5 dniowe blastki

Odebralam bete. Niestety wynik 3,4.;( Nie chce sie załamywać, musze walczyć dalej. Powiedzcie mi proszę,czy po nieudanym in vitro musi być przerwa?czy moge od razu w kolejnym cyklu próbować znow,bo mam zamrożony zarodek. A dzis z tego wszystkiego to sie chyba napije !

:( @Nikola89 nie poddawaj się kochana
Dzięki, ale ja w Invicta, czyli I weryfikacja jest w 3 dpt. Beta 23.0mlU/ml, co jest zawyżone przez Pregnyl, dostałam pół ampułki. Estradiol 827 pg/ml a progesteron 20.27 ng/ml. Lekarz właśnie mnie obudził telefonem, bo po tym Relanium śpię w dzień jak nigdy. Kazał podwoić dawkę Lutinusa i kolejna weryfikacja 19.08. Wtedy też jeszcze nie będzie wiadomo co z kropeczkiem, dopiero 23.08. na III weryfikacji. Kciukaski poproszę :) Czy ten progesteron to nie jest jakiś baaardzo niski? Poza tym nie mam żadnych objawów, bólu brzucha czy coś.

@Aariciaa Ja mam praktycznie cały czas niski Progesteron, we wtorek mialam 26, caly czas jestem obstawiona lekami.
Ja dziś pierwsza wędka 3dpt.. Beta poniżej 0.1... Nie miałam pregnylu bo jestem na sztucznym ale coś mi się wydaje że i tak nic z tego!
@Aduś16 Jeszcze nic przesądzone, powtórz za parę dni betę, 3 dni to za wcześnie ;)

Ja dziś pierwsza wędka 3dpt.. Beta poniżej 0.1... Nie miałam pregnylu bo jestem na sztucznym ale coś mi się wydaje że i tak nic z tego!

Przy blastce wychodzącej z otoczki beta może być najwcześniej 4 dpt, przy normalnej blastce 5-6 dpt, a przy wolniej rozwijającej się 6-7 dpt nawet. 3 dpt nie ma szans, żeby coś wyszło i dlatego uważam, że to jest głupie żeby kazać w tym dniu robić betę...

Dzieki za odpowiedz. No tak wlasnie pomyslalam ze to moze te leki bo kurde no...bede miala na uwadze ta masc. W tygodniu ide do dermatologa. A powiedz teraz jakiego szamponu uzywasz?
Kupilam zoxinmed, on przeciwlupiezowy, myje nim 2 razy w tyg, a reszte normalnym na codzien. Ten oxycort to steryd ale wystarczylo posmarowac 2 dni rano i wieczorem i zeszlo.

Dziewczyny, Wy tak szybko te bety robicie. Mi kazal zrobic 11dpt. Dzisz czyli dzien po kazal zrobic progesteron. Wyszedl 107.8. Wyslalam mu juz smsa i czekam na jakas odpowiedz. Ja postanowilam wczesniej nie robic bety- ciekawe czy wytrwam.
Przwd chwila dzwonili tez z kliniki. Zamrozono nam jeszcze 3 blastki 4AA;)

reklama
Do góry