reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Cytrynka, tak jak pisalam naturalsik przy pierwszym cyklu po nieudanym crio (moje dwa Stefany czekaja grzecznie zamrozone na rozwoj sytuacji), zaden z lekarzy w Polsce praktycznie nie dawal mi szans na ciaze z uwagi na wiek i poronienie w lutym. Moje FSH w kwietniu to 48 a AMH praktycznie zero, wiec super doktor, pan profesor i inna pani dr hab powiedzieli ze tylko in vitro z KD a tu sie tak stalo. Na razie czekam na rozwoj sytuacji, o ciazy wie tylko moj tata bo mieszka na 4p a jak mam zakaz chodzenia po schodach, nawet maz nie wie, jemu powiem chyba po 12 tyg ;)

reklama
Ja miałam bardzo obolały brzuch po neoparinie,twardy i napuchnięty,bardzo bolały mnie zastrzyki,nie mogłam się doczekać końca ich brania,ale zaciskałam załzawione oczy i podawałam se,choć panicznie boję się igieł:)
No to sie troszkę uspokoilam, bo myslalam,ze ze mna jest cos nie tak [emoji85] oczywiscie zacisne zębiska też;) poki co mam je rozpisane do jutra czyli na 5 dni ale jak dal recepte i wykupilam to jest ich 20[emoji85][emoji85][emoji85]

Mi pielęgniarka powiedziała żeby mocno trzymać skórę, powoli podawać lek i na koniec ucisnąć miejsce wstrzykiwania. Mi trochę pomogło więc może i u Ciebie zadziała, ale ogólnie te zastrzyki nie należą do przyjemnych.
To prawda. Kiedys mialam chyba Clexane i one jak w masełko wchodziły. Te chyba jakieś takie bardziej gęste.

Dziewczyny, jak to bylo u Was. Pamietam,ze jakis czas temu opisywalyscie jak dany zastrzyk podawac. Do punkcji mialam ich duzo i nie bolaly, siniakow nie bylo a teraz przy tych przeciwzakrzwpowych bolą jak cholera i do tego po kazdym zostaje taki siny strupek. Biore neoparin. Jutro transfer a brzuch obolaly, jakby twardy i napuchniety. Mam nadzieje,ze mimo to transfer sie odbedzie.

Z tymi przeciwzakrzepowymi juz tak jest trzeba to przeżyć :(
Pewnie jesteś szczupła?

Cytrynka, tak jak pisalam naturalsik przy pierwszym cyklu po nieudanym crio (moje dwa Stefany czekaja grzecznie zamrozone na rozwoj sytuacji), zaden z lekarzy w Polsce praktycznie nie dawal mi szans na ciaze z uwagi na wiek i poronienie w lutym. Moje FSH w kwietniu to 48 a AMH praktycznie zero, wiec super doktor, pan profesor i inna pani dr hab powiedzieli ze tylko in vitro z KD a tu sie tak stalo. Na razie czekam na rozwoj sytuacji, o ciazy wie tylko moj tata bo mieszka na 4p a jak mam zakaz chodzenia po schodach, nawet maz nie wie, jemu powiem chyba po 12 tyg ;)
Z tym mężem to jesteś przeagentka, ja bym nie wytrzymała! :)
Zakaz chodzenia po schodach - bo?

reklama
Panadorka, maz tak przezyl poronienie ze na nic sie nie chcial zgodzic wiec czekam chociaz do czasu tego magicznego 9 tyg, a po schodach mam nie lazic bo w poprzedniej straconej ciazy plamilam wiec zeby teraz nie wywolywac wilka z lasu

Do góry