Basik12
Zaangażowana w BB
Ja jestem aktualnie po pierwszym transferze i ciezko cokolwiek powiedzieć bo na drugi dzień dostałam gorączkę bóle podbrzusza , totalne osłabienie lekarz powiedział ze być moze umiarkowany stan hiperki wiec musiałam leżeć 4 dni dzis jest duzo lepiej przynajmniej nie mam gorączki . Ale tez juz nadzieje spadły ze to bedzie udany transfer ... myśle ze trzeba uważać na siebie , kąpiele na pewno letnie , ale nie mozna chyba popaść w paranoje . Słyszałam tez żeby spacerować bo poprawia sie ukrwienie w macicy . No i Myśle ze na zmianę kosmetyków bedzie czas w późniejszych tygodniach ciążyDziewczyny wy to jestescie taką kopalnią wiedzy.... ja wiele rzeczy nie dokonca rozumiem, nieraz próbuje cos znalesc na necie jakieś informację ale nie zawsze znajduję informacje, których szukam ...
Możecie mi podpowiedzieć jak "żyć" po transferze? Chodzi mi o to na co zwracać uwagę, czego nie robić... wiem, że nie wolno kąpać sie w gorącej wodzie ( kiedyś kąpałam się zawsze w gorącej) , po transferze zaprzestalam takich kąpieli a teraz po nie udanym transferze dalej sie kąpie w delikatnie ciepłej wodzie , zeby sie przyzwyczaić jeśli w koncu zajadę w ciążę kiedyś zastanawialam sie tez czy można sie "przeciągac" rano jak się z łóżka wstaję... wiem pewnie to głupie ale może ważne . A jak sprawa się ma z kosmetykami ? Kremy do twarzy używacie dalej tę same ? A co z antyperspirantami? Peelingi do twarzy czy maseczki można używać?