reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

@Myszka683 my wydaliśmy na leki prawie 700 zł, są tu wliczone leki do stymulacji i do transferu. Zobacze co dojdzie po transferze. Tak jak wczesniej ktos napisal, najdrozszy chyba ten Menopuer czy jakos tak.
Dziewczyny, a powiedzcie mi, bo od punkcji mam przyjmowac 3x2 tabletki luteiny dopochwowo, 3x1 duphaston i od dnia po punkcji zastrzyki przeciwzakrzepowe. Przez 3 dni tez bralam antyniotyk. Ale czy te zastrzyki dostaje kazda (przeciwzakrzepowe) czy tylko jak jest trombofilia? Bo zapomnialam zapytac.
Tez miałam po punkcji zastrzyki także chyba dają wszystkim

reklama
Dziewczyny jutro idę do gina po receptę bo kończą mi się leki, jutro będzie 13 dpt czy jakby zrobił mi usg to pęcherzyk będzie już widać czy to jeszcze za wcześnie ?

W Polsce test ERA połączony jest z badaniem nK w macicy i wykonuje się to w jednym cyklu, generalnie na sztucznym, od 2dc bierzesz estrofem, potem biopsja w 5 i 7 dobie podawania progesteronu. W wyniku na który czeka się ok 3 tyg podane są również komórki NK w macicy. U mnie nie wyszło przesunięte okno implantacyjne ale za to za wysokie NK, i na to przez ET biorę przez miesiąc metypred i dodatkowo 2 x Intralipid na zbycie gdyż to mogło przeszkadzać w implantacyji.. Encorton tuż przed ET przy wysokich Nk w endo nie pomoże bo nie zdąży zbić ich do poziomu dobrego do ET
A jaki koszt tego badania jest?

@Myszka683 my wydaliśmy na leki prawie 700 zł, są tu wliczone leki do stymulacji i do transferu. Zobacze co dojdzie po transferze. Tak jak wczesniej ktos napisal, najdrozszy chyba ten Menopuer czy jakos tak.
Dziewczyny, a powiedzcie mi, bo od punkcji mam przyjmowac 3x2 tabletki luteiny dopochwowo, 3x1 duphaston i od dnia po punkcji zastrzyki przeciwzakrzepowe. Przez 3 dni tez bralam antyniotyk. Ale czy te zastrzyki dostaje kazda (przeciwzakrzepowe) czy tylko jak jest trombofilia? Bo zapomnialam zapytac.

Nie dostałam do domu żadnych przeciwzakrzepowych. Podobno coś dostałam bezpośrednio po, ale nie pamiętam tego, bo jeszcze spałam.

reklama
To zależy od lekarza ja jestem na naturalnym biore tylko duphaston 2x1 ale to dlatego ze teoche mi spadł progesteron ale wiem ze lekarze przeważnie podają choc troche progesteronu tak na wszelki wypadek ja sie uparłam ze chce tak w 100% naturalnie ale pozniej wzielam ten duphaston tak dla lepszej psychiki jak zobaczyłam w wynikach ze mi spada progesteron to sie troche przestraszyłam. U mnie sie udało i na sztucznym i na naturalnym ale z tego co mi mówił dr to niby statystyki wola sztuczny cykl ale u mnie zarodek przestał sie rozwijać na sztucznym wiec chciałam spróbować na naturalnym i jak narazie wszystko jest ok. Na naturalnym jest o wiele lepiej jesli chodzi o komfort bo nie musisz brac tych wszystkich leków, nie jestes wysuszona od luteiny wiec normalnie mozesz uprawiać sex i pospać do południa bo nie musisz sie martwic braniem tych wszystkich leków co 8h.
No to fakt z tymi lekami.Mi udało się na cyklu sztucznym i pewnie to bym chwalila.Moim zdaniem słuchać lekarza od tego są i doradza co najlepsze

Do góry