Ja też obstawiam wrzesienJa też we wrześniu podchodzę do crio
Szykuje się ładna ekipa
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja też obstawiam wrzesienJa też we wrześniu podchodzę do crio
hej ja do stymulacji dałam około 400 może nawet mniej a do transferu 450 ale były zbędne bo podali na cyklu naturalnymCześć,
Dziewczyny czy możecie tak mniej więcej powiedzieć ile trzeba wydać na leki przy jednym podejściu do invitro?
Ja miałam naturalny brałam luteine i duphaston tak na wszelki wypadek.Po pierwszym nieudanym transferze kolej na dalszą walkę byłam wczoraj u swojego lekarza i będziemy podchodzić w tym cyklu ponownie, tylko że na naturalnym. Dziewczyny powiedzcie, czy naturalny cykl zwiększa szanse ? Jak to jest po transferze, bierze się jakieś leki ?
Ja też obstawiam wrzesien
Szykuje się ładna ekipa
Cześć,
Dziewczyny czy możecie tak mniej więcej powiedzieć ile trzeba wydać na leki przy jednym podejściu do invitro?
Dziewczyny jak dlugo bolal was brzuch po punkcji?
Trzymam kciuki za
Ja też miałam, nic strasznego. Mi wyszło w normie, więc też nie miałam podawanego leku, a proponowane mi atoxiban gdyby wyszedł pozytywny. Te dodatkowe skurcze zmniejszają szansę na zagnieżdżenie i utrzymanie ciąży. Podobno podanie wlewu przy nadmiernej kurczliwosci o 10 %zwiększają szanse na zajście,wiec myślę że warto. Powodzenia
To
Trombofilia zrobiona i potwierdzona.Bralam Acard i heparynę ,poziom komórek nk również,wynik byl 18% i na to brałam Encorton.Teraz właśnie myśle o teście Era i nk w macicy żeby zrobić ale tego podobno nie można w jednym cyklu???
Mi powiedzieli ze te dwa badanie lepiej z robić w dwoch różnych cyklach.Wiec teraz się zastanwiam o tu chodzi?W Polsce test ERA połączony jest z badaniem nK w macicy i wykonuje się to w jednym cyklu, generalnie na sztucznym, od 2dc bierzesz estrofem, potem biopsja w 5 i 7 dobie podawania progesteronu. W wyniku na który czeka się ok 3 tyg podane są również komórki NK w macicy. U mnie nie wyszło przesunięte okno implantacyjne ale za to za wysokie NK, i na to przez ET biorę przez miesiąc metypred i dodatkowo 2 x Intralipid na zbycie gdyż to mogło przeszkadzać w implantacyji.. Encorton tuż przed ET przy wysokich Nk w endo nie pomoże bo nie zdąży zbić ich do poziomu dobrego do ET
Dziś kontaktowałam się z dr od akupunktury i generalnie zaleciła przyjść bezpośrednio (24h do 1h przed) przed transferem, a na drugi zabieg po transferze (zasada podobna 1-24h po). Podobno można przyjść tylko na te dwa okołotransferowe zabiegi, ale chyba im więcej tym lepiej, bo podobno generalnie akupunktura harmonizuje cały organizmCzy na akupunkturę chodzisz także po punkcji?? Tez się zastanawiam nad tym i nie wiem kiedy najlepiej zacząć ? Przed sama stymulacja , przed punkcją czy wogole dużo wcześniej ? My chyba w październiku będziemy podchodzić drugi raz do invitro i może warto by się tym wspomóc ..pozdrawiam
Dziewczyny jak dlugo bolal was brzuch po punkcji?
Cześć,
Dziś kontaktowałam się z dr od akupunktury i generalnie zaleciła przyjść bezpośrednio (24h do 1h przed) przed transferem, a na drugi zabieg po transferze (zasada podobna 1-24h po). Podobno można przyjść tylko na te dwa okołotransferowe zabiegi, ale chyba im więcej tym lepiej, bo podobno generalnie akupunktura harmonizuje cały organizm
Mnie zawsze tylko przez chwilę, ale pobrane za każdym razem tylko 2 komórki.
Zależy co Ci przepiszą. Są leki droższe i tańsze. Pamiętam, ze za Menopur czy Gonal płaciłam kilkaset złotych (po refundacji), ale miałam też przepisywany lek (o tym samym działaniu) za kilka złotych (chyba 5 czy 7 zł płaciłam- zdziwiłam się bardzo, pamiętając ile się nawydawałam za inne tego typu leki) w jednej z poprzednich stymulacji. To, ile w sumie wyjdzie zależy od preferencji lekarza do konkretnego leku, indywidualnych dawek i refundacji.
Dobrego wieczoru, Wojowniczki
Ale ekipa nam się montuje na wrzesień! Super!
Tak sobie pomyslalam, ze jakby sie nam wszystkim udało to by było tyyyyle miłości i szczęścia naraz coś pięknego