reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej dziewczyny :) jak sie czułyście po transferze ? Ja w pon miałam punkcję, czwartek transfer , a w piątek wczoraj dostałam gorączki i strasznych bóli podbrzusza , tak ze nie mogłam dotknąć i był wydety . Czy któraś miała takie objawy ? Byłam u lekarza powoedzial żeby brać nospe i zobaczyć jak nie przejdzie to do szpitala .dzis niby jest ciut lepiej ale nadal boli czuje jak by stan zapalny jajników .
@Basik12 Ja od pierwszego dnia czułam się dobrzr, więc niestety Ci nie pomogę. Kochana jestes po punkcji i może to hiperstymulacja? Pij dużo wody, i odpoczywaj ;)

reklama
To
@Rozalkaa miałam to samo, dwa transfery gdzie nie doszło do implantacji. Zrobiłam wtedy receptywność endometrium i subpopulacji limfocytów (poziom komórek NK) i do tego zbadalam jeszcze trombofilie jak radziły dziewczyny na forum.
Trombofilia zrobiona i potwierdzona.Bralam Acard i heparynę ,poziom komórek nk również,wynik byl 18% i na to brałam Encorton.Teraz właśnie myśle o teście Era i nk w macicy żeby zrobić ale tego podobno nie można w jednym cyklu???

To

Trombofilia zrobiona i potwierdzona.Bralam Acard i heparynę ,poziom komórek nk również,wynik byl 18% i na to brałam Encorton.Teraz właśnie myśle o teście Era i nk w macicy żeby zrobić ale tego podobno nie można w jednym cyklu???

@Rozalkaa Ja akurat po tym badania miałam jeden cykl przerwy, lekarz nie chciał ryzykować, że ja będę gotowa po lekach a nie będzie jeszce wyniku. Dzięki temu odpoczełam sobie psychicznie.
Może masz przesunięte okno implantacyjne, i dlatego może nie dochodziło do implantacji.
No lekarz powiedział ze jeszcze nie moze tego stwierdzić . Ze mysli ze tak organizm zareagował i moze przejdzie. Tak leżę i odpoczywam
@Basik12 To oby tak było. Trzymam kciuki żeby szybko Ci przeszło ✊✊

Witajcie kochane;) ja juz po punkcji. Pobrano mi 12 komorek. Mialam juz telefon z kliniki,ze 9 jest dojrzalych. 6 beda zapladniac a 3 do mrozenia. Czuje sie dobrze, lekko pobolewa brzuch.
Teraz czekamy i trzymamy kciuki by 6 sie pieknie zaplodnilo i wytrwalo jak najdluzej. Dziekuje Wam za kciuki i wszystkim zycze powodzenia oraz milego dnia ;)
Wpaniale:) :) Piękny wynik!! Teraz trzymam kciuki żeby wszystkie ładnie się dzieliły!!

@Rozalkaa Ja akurat po tym badania miałam jeden cykl przerwy, lekarz nie chciał ryzykować, że ja będę gotowa po lekach a nie będzie jeszce wyniku. Dzięki temu odpoczełam sobie psychicznie.
Może masz przesunięte okno implantacyjne, i dlatego może nie dochodziło do implantacji.

A po tym badaniu wyszło ci przesunięte okno implantacyje?Jakie miałaś długie cykle i czy robiłaś to badanie na cyklu sztucznym?
Ja w tym miesiącu chce zrobić Erę a w przyszłym komórki nk w macicy.

@Majaaa Kochana , trzymam kciuki ✊✊✊niech Maleństwo przyjdzie na świat zdrowe i da mnóstwo szczęścia rodzicom . A Ty proszę prześlij mi pozytywną energię i fluidy ciążowe bo ja 1dpt i dostaję schizy bo jajnik boli ☹☹
Ja też przesyłam ciążowe fluidy i nie schizuj będzie dobrze :)
Mnie bolało i czułam ze zaraz będzie okres a teraz nie mogę od kibelka odejść :)

@Rozalkaa miałam to samo, dwa transfery gdzie nie doszło do implantacji. Zrobiłam wtedy receptywność endometrium i subpopulacji limfocytów (poziom komórek NK) i do tego zbadalam jeszcze trombofilie jak radziły dziewczyny na forum.
Mam pytanie jak wykonuje sie to badanie receptywnosci endometrium? I to jest w okreslony dzień cyklu? Ile przed planowanym crio?

reklama
Mam pytanie jak wykonuje sie to badanie receptywnosci endometrium? I to jest w okreslony dzień cyklu? Ile przed planowanym crio?
Wykonuje się na cyklu sztucznym tak jak transfer ale w tym cyklu transferu nie ma.Pobiera sie „wycinek” z macicy.jak ja mam blastocysty to piec dni od czasu w którym powinna być owulacja...Tak zrozumiałam jak lekarz mówił.Poprawcie mnie jak się myśle.Na wyniki się długo czeka bo to jest wysyłane do Hiszpani.

Do góry