reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

@Rozalkaa Wyszło mi przesunięte okno o jeden dzień i było robione na cyklu sztucznym. Cykle mam na ogół +/- 30.
W badaniu na receptywność endometrium, masz też wynik komórek NK w endometrium

Mam pytanie jak wykonuje sie to badanie receptywnosci endometrium? I to jest w okreslony dzień cyklu? Ile przed planowanym crio?

@Milka_89 Pobierany jest materiał 2 razy, badanie podobne do cytologia. Miałam robione na cykli sztucznym. Najpierw brałam estrofem między 10 a 12 dniem jechałam na kontrolę, gdzie dochodzi luteina 5 dni i wtedy lekarz wyznaczył mi terminy. Transfer był w kolejnym cyklu.

reklama
@Rozalkaa Wyszło mi przesunięte okno o jeden dzień i było robione na cyklu sztucznym. Cykle mam na ogół +/- 30.
W badaniu na receptywność endometrium, masz też wynik komórek NK w endometrium

@Milka_89 Pobierany jest materiał 2 razy, badanie podobne do cytologia. Miałam robione na cykli sztucznym. Najpierw brałam estrofem między 10 a 12 dniem jechałam na kontrolę, gdzie dochodzi luteina 5 dni i wtedy lekarz wyznaczył mi terminy. Transfer był w kolejnym cyklu.
Ciagle nie mogę zrozumieć tych dwóch pobrań.To w którym dniu cyklu miałaś pierwsze pobranie i w którym dniu drugie ?Zawsze tak się przeprowadza to badanie?Ja byłam w Salve w Łodzi i nie pamietam żeby mówili mi o dwóch pobraniach wiec muszę się jeszcze raz z nimi skonsultować.

Ciagle nie mogę zrozumieć tych dwóch pobrań.To w którym dniu cyklu miałaś pierwsze pobranie i w którym dniu drugie ?Zawsze tak się przeprowadza to badanie?Ja byłam w Salve w Łodzi i nie pamietam żeby mówili mi o dwóch pobraniach wiec muszę się jeszcze raz z nimi skonsultować.
@Rozalkaa Dokładnie nie pamiętam ale to było jakoś 17 i 19 dc. To badanie tak się robi. To pytaj jeszcze raz, chyba, że masz trochę inne badanie.

@Majaaa Kochana , trzymam kciuki ✊✊✊niech Maleństwo przyjdzie na świat zdrowe i da mnóstwo szczęścia rodzicom . A Ty proszę prześlij mi pozytywną energię i fluidy ciążowe bo ja 1dpt i dostaję schizy bo jajnik boli ☹️☹️
Przesyłam pozytywną energię i trzymam kciuki! Nie stresuj się, odpoczywaj i myśl pozytywnie! Mnie też jajnik pobolewał po transferze i doszukiwałam się symptomów co mnie jeszcze bardziej stresowało. Betę robiłam 4 dpt, a testy w 7 i 8 ( wszystko negatywne). Nie polecam bo stres jeszcze większy. Od poniedziałku zwalniam brzuch

Wykonuje się na cyklu sztucznym tak jak transfer ale w tym cyklu transferu nie ma.Pobiera sie „wycinek” z macicy.jak ja mam blastocysty to piec dni od czasu w którym powinna być owulacja...Tak zrozumiałam jak lekarz mówił.Poprawcie mnie jak się myśle.Na wyniki się długo czeka bo to jest wysyłane do Hiszpani.
A dzięki i pewnie to troche kosztuje. Szkoda ze moja dr nic o tym dzisiaj nie wspomniala juz jestem po owu a crio mam zaplanowane w nastepnym cyklu. Mam accofil i mam nadzieje ze mi pomoze aby kropek chcial zostać ze mna

Przesyłam pozytywną energię i trzymam kciuki! Nie stresuj się, odpoczywaj i myśl pozytywnie! Mnie też jajnik pobolewał po transferze i doszukiwałam się symptomów co mnie jeszcze bardziej stresowało. Betę robiłam 4 dpt, a testy w 7 i 8 ( wszystko negatywne). Nie polecam bo stres jeszcze większy. Od poniedziałku zwalniam brzuch
@Majaaa czekam na fotki Kruszynki ✊✊✊a brzuszek oczywiście przyjmuję ! Noe wiesz co u pozostałych dziewczyn ze „ starej gwardii”?

reklama
Do góry