reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

@Rozalkaa Wyszło mi przesunięte okno o jeden dzień i było robione na cyklu sztucznym. Cykle mam na ogół +/- 30.
W badaniu na receptywność endometrium, masz też wynik komórek NK w endometrium

Mam pytanie jak wykonuje sie to badanie receptywnosci endometrium? I to jest w okreslony dzień cyklu? Ile przed planowanym crio?

@Milka_89 Pobierany jest materiał 2 razy, badanie podobne do cytologia. Miałam robione na cykli sztucznym. Najpierw brałam estrofem między 10 a 12 dniem jechałam na kontrolę, gdzie dochodzi luteina 5 dni i wtedy lekarz wyznaczył mi terminy. Transfer był w kolejnym cyklu.

reklama
@Rozalkaa Wyszło mi przesunięte okno o jeden dzień i było robione na cyklu sztucznym. Cykle mam na ogół +/- 30.
W badaniu na receptywność endometrium, masz też wynik komórek NK w endometrium

@Milka_89 Pobierany jest materiał 2 razy, badanie podobne do cytologia. Miałam robione na cykli sztucznym. Najpierw brałam estrofem między 10 a 12 dniem jechałam na kontrolę, gdzie dochodzi luteina 5 dni i wtedy lekarz wyznaczył mi terminy. Transfer był w kolejnym cyklu.
Ciagle nie mogę zrozumieć tych dwóch pobrań.To w którym dniu cyklu miałaś pierwsze pobranie i w którym dniu drugie ?Zawsze tak się przeprowadza to badanie?Ja byłam w Salve w Łodzi i nie pamietam żeby mówili mi o dwóch pobraniach wiec muszę się jeszcze raz z nimi skonsultować.

Ciagle nie mogę zrozumieć tych dwóch pobrań.To w którym dniu cyklu miałaś pierwsze pobranie i w którym dniu drugie ?Zawsze tak się przeprowadza to badanie?Ja byłam w Salve w Łodzi i nie pamietam żeby mówili mi o dwóch pobraniach wiec muszę się jeszcze raz z nimi skonsultować.
@Rozalkaa Dokładnie nie pamiętam ale to było jakoś 17 i 19 dc. To badanie tak się robi. To pytaj jeszcze raz, chyba, że masz trochę inne badanie.

@Majaaa Kochana , trzymam kciuki ✊✊✊niech Maleństwo przyjdzie na świat zdrowe i da mnóstwo szczęścia rodzicom . A Ty proszę prześlij mi pozytywną energię i fluidy ciążowe bo ja 1dpt i dostaję schizy bo jajnik boli ☹️☹️
Przesyłam pozytywną energię i trzymam kciuki! Nie stresuj się, odpoczywaj i myśl pozytywnie! Mnie też jajnik pobolewał po transferze i doszukiwałam się symptomów co mnie jeszcze bardziej stresowało. Betę robiłam 4 dpt, a testy w 7 i 8 ( wszystko negatywne). Nie polecam bo stres jeszcze większy. Od poniedziałku zwalniam brzuch

Wykonuje się na cyklu sztucznym tak jak transfer ale w tym cyklu transferu nie ma.Pobiera sie „wycinek” z macicy.jak ja mam blastocysty to piec dni od czasu w którym powinna być owulacja...Tak zrozumiałam jak lekarz mówił.Poprawcie mnie jak się myśle.Na wyniki się długo czeka bo to jest wysyłane do Hiszpani.
A dzięki i pewnie to troche kosztuje. Szkoda ze moja dr nic o tym dzisiaj nie wspomniala juz jestem po owu a crio mam zaplanowane w nastepnym cyklu. Mam accofil i mam nadzieje ze mi pomoze aby kropek chcial zostać ze mna

Przesyłam pozytywną energię i trzymam kciuki! Nie stresuj się, odpoczywaj i myśl pozytywnie! Mnie też jajnik pobolewał po transferze i doszukiwałam się symptomów co mnie jeszcze bardziej stresowało. Betę robiłam 4 dpt, a testy w 7 i 8 ( wszystko negatywne). Nie polecam bo stres jeszcze większy. Od poniedziałku zwalniam brzuch
@Majaaa czekam na fotki Kruszynki ✊✊✊a brzuszek oczywiście przyjmuję ! Noe wiesz co u pozostałych dziewczyn ze „ starej gwardii”?

reklama
Do góry