reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
To 7tc troche mnie brzuch pobolewa tak jak przed okresem :-( nie wiem co mam myslec bo juz nie plamie narazie ustało i wróciły mdłości ale i tak jakos mam złe przeczucia, No trudno co ma byc to bedzie :-( nie chciałam robic usg przed 11tc bo sie naczytałam ze sie nie powinno i ze jest mnustwo badań potwierdzających zły wpływ usg na wczesny płód dlatego w wielu krajach do 12tc nie robia usg. Chciałam poczekac ale te plamienia zbyt mnie zestresowaly i umówiłam sie na jutro.
Chetnie poczytam te badania. Bo ja nie znam zadnych.
A w wielu krajach np UK nie robia badan do 12tc bo ciaze uznaja dopiero po 12tc.
Moja kolezanka miala poronienie za poronieniem i nikt w UK jej glupiego progesteronu nie chcial przepisac bo do 12tc tam nikt ciazy nie pomaga.

Jestem juz po wizycie przepisal mi ANDROTOP 16,2 mg/g Żel - 88 g z hormonem męskim mówi ze to podają przy trudnych sytuacjach zaczynam stymulacje od 2dnia miesaczki około 19 20 sierpnia jak narazie mam przepisany mensimor300 a kolejne leki bedzie przepisywał na wizytach
Ogólnie mowi ze chciałby podac zarodek nie tak jak do tej pory w 2 dniu tylko poczekać do 5dnia ja prezaona ta wieścia i mówię a jak sie zatrzyma na co on mowi ze jak ma sie zatrzymac to i w macicy sie zatrzyma ze lepiej się przezegnac zaryzykować i podac dobrze rozwiniety ze większe szansę żebyśmy nie robili tego co 2 razy pod rząd jak to nie przynosi rezultatów żadnych
To co ma byc to będzie i nie martw się tak tym... jesli lekarz widzi, że wcześniej sie nie powiodło to próbuje różnych metod . Trzymam mocno kciuki, żeby tym razem sie udalo !!!

To też niedobrze, że masz niskie.... A jak Ci zwiększają dawki to nadal masz niskie? Tylko ja nie rozumiem po co oni wtedy tyle tych leków pakuja... Luteine mam 3x lutinus i 3x4 tabl podjezykowe. Myślisz że się boją że spadnie gwaltowenie poziom tych hormonów?
Dawki dalej mam spore, lekarz mi tłumaczył, że nawet jak będzie duży spadek to dalej jest ta rezerwa i mam się tym nie stresować. Na szczęście Progesteron się chwilowo utrzymuje.

To też niedobrze, że masz niskie.... A jak Ci zwiększają dawki to nadal masz niskie? Tylko ja nie rozumiem po co oni wtedy tyle tych leków pakuja... Luteine mam 3x lutinus i 3x4 tabl podjezykowe. Myślisz że się boją że spadnie gwaltowenie poziom tych hormonów?
A jesteś na cyklu naturalnym czy sztucznym? Jeżeli na sztucznym to do 13 tc powinnaś brać i wcale nie są to duże dawki. Uwierz mi na słowo [emoji85]

Dziewczyny cos dzisiaj zaczelam plamic i minęły mi mdłości :-( jestem umówiona jutro na pierwsze usg i jestem przerażona bo dokładnie w tym samym czasie przy ostatniej ciazy zatrzymało sie serduszko :-(
[emoji33][emoji33][emoji33]
Mdłościami i dolegliwościami zbytnio bym się nie martwiła, ale plamienie... Biedna [emoji3525] mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
Jak tam aktualnie sytuacja? Nadal plamisz?
Kochana weź magnez, nospe i leż leż leż

reklama
Dawki dalej mam spore, lekarz mi tłumaczył, że nawet jak będzie duży spadek to dalej jest ta rezerwa i mam się tym nie stresować. Na szczęście Progesteron się chwilowo utrzymuje.
Ty wiesz, że i ja miałam spore wahania. Jak estradiol wzrósł, tak progesteron spadł. Nic się nie martw, pewnie będziesz tylko dłużej z leków schodziła. Ja zeszłam całkowicie dopiero w 20 tc.
Czyli mam 4 tygodnie luzu... [emoji14]

Do góry