reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kurka, wczoraj poszłam do zoo i trochę przewędrowałam, bo to duże zoo, ale na spokojnie, tryb wybitnie spacerowy. Ale całą noc bolał mnie brzuch i krzyże. Oczywiscie tysiąc myśli, ze mogłam siedzieć w domu, bo teraz znowu się boje, ze zaszkodziłam maleństwu i ucieknie :(

reklama
Dziewczny a jakie macie doswiadczenia z bolacymi jajnikami? Wczoraj zaczął sie 8 tydzień a od kilku dni jajnik mnie tak swidruje, ze boje sie najgorszego. Po pierwszym transferze tak nie mialam, był on na cyklu naturalnym. Teraz jestem na sztucznym, czy to może mieć jakis związek?

Mozna. Akupunktura poprawia ukrwienie wiec moze pomoc w stymulacji.
Generalnie moja pani od aku mowila ze zeby akupunktura byla skuteczna to trzeba ze 3 miechy pochodzic.
Ale ja nieraz przed transferem przychodzilam na 3-4 zabiegi. Zawsze to cos.
3-4 zabiegi przed transferem w jakim odstępie czasu? Można np. co drugi dzień, czy trzeba zachować jakąś dłuższą przerwę?

Kurka, wczoraj poszłam do zoo i trochę przewędrowałam, bo to duże zoo, ale na spokojnie, tryb wybitnie spacerowy. Ale całą noc bolał mnie brzuch i krzyże. Oczywiscie tysiąc myśli, ze mogłam siedzieć w domu, bo teraz znowu się boje, ze zaszkodziłam maleństwu i ucieknie :(
Myślę że jeżeli to był tryb spacerowy to nic złego się nie stało, w końcu nie dzwigalas ani nie trenowałaś na siłowni ☺️

Myślę że jeżeli to był tryb spacerowy to nic złego się nie stało, w końcu nie dzwigalas ani nie trenowałaś na siłowni ☺
Tylko skąd te paskudne bóle? W czwartek lekarz, to się wszystko okaże. Ech i to tak ma wyglądać przez 9 miesięcy? Ciągle schizowanie i rozkminianie.

Ja tez do ostatniego transeferu dostalam od P. tylko accofil i heparyne.
Komórki Nk niby nie takie wysokie bo 14% ale powiedzial ze napewno agresywne.
Nie jestem pewna, ale wydaje mi sie ze accofil dziala w jakis sposob i na nie...
Zawsze możesz zapytac swojego lekarza o intralipid, ja bym chyba jednak zostala z Tym co P. zaleca.
I juz mialas ten transfer z tym zestawem czy dopiero przed toba?

Ja mam 20% nk. Dzięki za informację spytam dr może powie coś co mnie uspokoi bo chce zrobić wszystko żeby tym razem się udało.

Tylko skąd te paskudne bóle? W czwartek lekarz, to się wszystko okaże. Ech i to tak ma wyglądać przez 9 miesięcy? Ciągle schizowanie i rozkminianie.
Niestety ale będąc w naszej sytuacji myślę że nieuniknione jest wsłuchiwanie się w swój organizm i doszukiwanie się różnych rzeczy, a czasami nawet trochę wyolbrzymianie.

reklama
Do góry