U mnie lekarz powiedział ,że jestem trudnym przypadkiem,bo moje amh wynosiło ok 1,0 ,a najlepsze jest to ,że 3 lata temu miałam amh 0,74,więc wzrosło i niewiem jak,a przecież tylko mize spaść.Mimo to ładnie reagowałam na stymulację,pobrano 9 komórek,5 się zaplodnilo,i jedna została ze mną,i rozwija się prawidłowo.Także wszystko jest możliwe,mimo niskiego Amh.Ja właśnie mam problem z komórkami 2 stymulacje mam za sobą ładnie reaguje na leki pęcherzyki sa a potem okazuje sie ze sa tylko 2 komorki reszte sa puste przy czym jedna pada i 1 zarodek kyory jest podawany w 3 dniu tej stymulacji najbardziej się boję ze nic nie uchoduje ...mam niskie amh 0.8 rok temu takie było nie wiem jakie jest teraz a napewno z miesiąca na miesiąc jest coraz gorzej [emoji23]
reklama
Nie zmniejszyli, brałam cały czas 3x1, ale z czasem estradiol sam trochę spadłTransferowalismy dwa mrozaczki A zmniejszyli ci dawkę estrofemu? Do mnie dzwonili z kliniki i kazali mi zmniejszyć estrofem na 2x1.
Pójdźka
Fanka BB :)
Mi lekarz tłumaczył że AMH się cały czas zmienia, bo to zależy od cyklu,jak duży pęcherzyk ma urosnac, jaki jest potencjał w tym cyklu. Ja miałam AMH między 0,6 a 1,2, w tym samym laboratorium, w tym samym dniu cyklu. Raz tylko jak mi zrobili w inviccie to wyszło 0,2, byłam załamana.U mnie lekarz powiedział ,że jestem trudnym przypadkiem,bo moje amh wynosiło ok 1,0 ,a najlepsze jest to ,że 3 lata temu miałam amh 0,74,więc wzrosło i niewiem jak,a przecież tylko mize spaść.Mimo to ładnie reagowałam na stymulację,pobrano 9 komórek,5 się zaplodnilo,i jedna została ze mną,i rozwija się prawidłowo.Także wszystko jest możliwe,mimo niskiego Amh.
Widzialam tu dyskusje o akupunkturze. Ja chodzilam dosc dlugo. I przy dwoch transferach przy ktorych chodzilam to mialam implantacje.
A znowuz chodzilam tez przy jednej stymulacji to mialam 1 bardzo slabej jakosci komorke.
Takze nie wiem czy pomaga.
Mi sie pomagala po prostu zrelaksowac.
A znowuz chodzilam tez przy jednej stymulacji to mialam 1 bardzo slabej jakosci komorke.
loreleielia
Aktywna w BB
W czasie stymulacji normalnie można chodzić na akupunkturę bez stresu? Jutro mam pierwszą wizytę-tzw. wstępną- wywiad i wkłucie igły, żebym zdecydowała czy to dla mnie. Generalnie też nastawiam się przede wszystkim na choć częściowe odstresowanie. Dziś poleciałam do mojej kliniki i od ręki mnie zapisali- 150zł za zabieg będę musiała dać. Dam znać jak wrażenia- nigdy wcześniej nie miałam akupunktury i na samą myśl o mnóstwie igieł w ciele dziwnie mi się robi, ale co tam, jak ma pomóc to pomoże!Widzialam tu dyskusje o akupunkturze. Ja chodzilam dosc dlugo. I przy dwoch transferach przy ktorych chodzilam to mialam implantacje.
loreleielia
Aktywna w BB
U mnie AMH z każdym kolejnym podejściem też rośnie... Mam nawet swoją teorię, że punkcja działa trochę jak pobudzacz dla jajników. Ponad półtora roku temu w grudniu miałam AMH w przypadkowym dniu cyklu 0,6, po dwóch miesiącach 0,82, po kolejnych trzech miesiącach - w kwietniu- w 3 dc już miałam 1,26, następnie 2 miesiące po 1. podejściu i suplementacji witaminą D (o której wadze się dowiedziałam, , a jakże, z forum) miałam 1,37... także tego...U mnie lekarz powiedział ,że jestem trudnym przypadkiem,bo moje amh wynosiło ok 1,0 ,a najlepsze jest to ,że 3 lata temu miałam amh 0,74,więc wzrosło i niewiem jak,a przecież tylko mize spaść.Mimo to ładnie reagowałam na stymulację,pobrano 9 komórek,5 się zaplodnilo,i jedna została ze mną,i rozwija się prawidłowo.Także wszystko jest możliwe,mimo niskiego Amh.
Nie zmniejszyli, brałam cały czas 3x1, ale z czasem estradiol sam trochę spadł ☺
To był mój pierwszy cykl teraz,myśle ,że po włączeniu witaminy D miałam wyższe Amh,bo wtedy brałam.U mnie AMH z każdym kolejnym podejściem też rośnie... Mam nawet swoją teorię, że punkcja działa trochę jak pobudzacz dla jajników. Ponad półtora roku temu w grudniu miałam AMH w przypadkowym dniu cyklu 0,6, po dwóch miesiącach 0,82, po kolejnych trzech miesiącach - w kwietniu- w 3 dc już miałam 1,26, następnie 2 miesiące po 1. podejściu i suplementacji witaminą D (o której wadze się dowiedziałam, , a jakże, z forum) miałam 1,37... także tego...
Mozna. Akupunktura poprawia ukrwienie wiec moze pomoc w stymulacji.W czasie stymulacji normalnie można chodzić na akupunkturę bez stresu? Jutro mam pierwszą wizytę-tzw. wstępną- wywiad i wkłucie igły, żebym zdecydowała czy to dla mnie. Generalnie też nastawiam się przede wszystkim na choć częściowe odstresowanie. Dziś poleciałam do mojej kliniki i od ręki mnie zapisali- 150zł za zabieg będę musiała dać. Dam znać jak wrażenia- nigdy wcześniej nie miałam akupunktury i na samą myśl o mnóstwie igieł w ciele dziwnie mi się robi, ale co tam, jak ma pomóc to pomoże!
Generalnie moja pani od aku mowila ze zeby akupunktura byla skuteczna to trzeba ze 3 miechy pochodzic.
Ale ja nieraz przed transferem przychodzilam na 3-4 zabiegi. Zawsze to cos.
Liliana87
Ja chodziłam przed transferem 2-3 razy w tygodniu, w dniu transferu, dzień po i chodzę dalej z pozytywną już betą. Dużo czytałam o tym i dziewczyny pisały, ze działa. Moja lekarka tez powiedziała, ze działa. Chyba tak faktycznie jest
Robią na pewno w gamecie w gdyniJa też pierwsze słyszę A może ktoś coś wie gdzie w Gdańsku robią?
reklama
Forget-me-not...
Ja tez do ostatniego transeferu dostalam od P. tylko accofil i heparyne.Właśnie nie. dostałam tylko accofil.a ten intralid bym chciała tez tylko zapomniałam o tym powiedzieć myślisz że gin mi to zleci jeżeli powiem że chce?
Komórki Nk niby nie takie wysokie bo 14% ale powiedzial ze napewno agresywne.
Nie jestem pewna, ale wydaje mi sie ze accofil dziala w jakis sposob i na nie...
Zawsze możesz zapytac swojego lekarza o intralipid, ja bym chyba jednak zostala z Tym co P. zaleca.
Podziel się: