reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja właśnie mam problem z komórkami 2 stymulacje mam za sobą ładnie reaguje na leki pęcherzyki sa a potem okazuje sie ze sa tylko 2 komorki reszte sa puste przy czym jedna pada i 1 zarodek kyory jest podawany w 3 dniu tej stymulacji najbardziej się boję ze nic nie uchoduje ...mam niskie amh 0.8 rok temu takie było nie wiem jakie jest teraz a napewno z miesiąca na miesiąc jest coraz gorzej [emoji23]
U mnie lekarz powiedział ,że jestem trudnym przypadkiem,bo moje amh wynosiło ok 1,0 ,a najlepsze jest to ,że 3 lata temu miałam amh 0,74,więc wzrosło i niewiem jak,a przecież tylko mize spaść.Mimo to ładnie reagowałam na stymulację,pobrano 9 komórek,5 się zaplodnilo,i jedna została ze mną,i rozwija się prawidłowo.Także wszystko jest możliwe,mimo niskiego Amh.

reklama
U mnie lekarz powiedział ,że jestem trudnym przypadkiem,bo moje amh wynosiło ok 1,0 ,a najlepsze jest to ,że 3 lata temu miałam amh 0,74,więc wzrosło i niewiem jak,a przecież tylko mize spaść.Mimo to ładnie reagowałam na stymulację,pobrano 9 komórek,5 się zaplodnilo,i jedna została ze mną,i rozwija się prawidłowo.Także wszystko jest możliwe,mimo niskiego Amh.
Mi lekarz tłumaczył że AMH się cały czas zmienia, bo to zależy od cyklu,jak duży pęcherzyk ma urosnac, jaki jest potencjał w tym cyklu. Ja miałam AMH między 0,6 a 1,2, w tym samym laboratorium, w tym samym dniu cyklu. Raz tylko jak mi zrobili w inviccie to wyszło 0,2, byłam załamana.

Widzialam tu dyskusje o akupunkturze. Ja chodzilam dosc dlugo. I przy dwoch transferach przy ktorych chodzilam to mialam implantacje.
A znowuz chodzilam tez przy jednej stymulacji to mialam 1 bardzo slabej jakosci komorke.
Takze nie wiem czy pomaga.
Mi sie pomagala po prostu zrelaksowac.

Widzialam tu dyskusje o akupunkturze. Ja chodzilam dosc dlugo. I przy dwoch transferach przy ktorych chodzilam to mialam implantacje.
A znowuz chodzilam tez przy jednej stymulacji to mialam 1 bardzo slabej jakosci komorke.
Takze nie wiem czy pomaga.
Mi sie pomagala po prostu zrelaksowac.
W czasie stymulacji normalnie można chodzić na akupunkturę bez stresu? Jutro mam pierwszą wizytę-tzw. wstępną- wywiad i wkłucie igły, żebym zdecydowała czy to dla mnie. Generalnie też nastawiam się przede wszystkim na choć częściowe odstresowanie. Dziś poleciałam do mojej kliniki i od ręki mnie zapisali- 150zł za zabieg będę musiała dać. Dam znać jak wrażenia- nigdy wcześniej nie miałam akupunktury i na samą myśl o mnóstwie igieł w ciele dziwnie mi się robi, ale co tam, jak ma pomóc to pomoże! :D

U mnie AMH z każdym kolejnym podejściem też rośnie... Mam nawet swoją teorię, że punkcja działa trochę jak pobudzacz dla jajników. Ponad półtora roku temu w grudniu miałam AMH w przypadkowym dniu cyklu 0,6, po dwóch miesiącach 0,82, po kolejnych trzech miesiącach - w kwietniu- w 3 dc już miałam 1,26, następnie 2 miesiące po 1. podejściu i suplementacji witaminą D (o której wadze się dowiedziałam, , a jakże, z forum) miałam 1,37... także tego... ;)

Nie zmniejszyli, brałam cały czas 3x1, ale z czasem estradiol sam trochę spadł ☺
U mnie AMH z każdym kolejnym podejściem też rośnie... Mam nawet swoją teorię, że punkcja działa trochę jak pobudzacz dla jajników. Ponad półtora roku temu w grudniu miałam AMH w przypadkowym dniu cyklu 0,6, po dwóch miesiącach 0,82, po kolejnych trzech miesiącach - w kwietniu- w 3 dc już miałam 1,26, następnie 2 miesiące po 1. podejściu i suplementacji witaminą D (o której wadze się dowiedziałam, , a jakże, z forum) miałam 1,37... także tego... ;)
To był mój pierwszy cykl teraz,myśle ,że po włączeniu witaminy D miałam wyższe Amh,bo wtedy brałam.

W czasie stymulacji normalnie można chodzić na akupunkturę bez stresu? Jutro mam pierwszą wizytę-tzw. wstępną- wywiad i wkłucie igły, żebym zdecydowała czy to dla mnie. Generalnie też nastawiam się przede wszystkim na choć częściowe odstresowanie. Dziś poleciałam do mojej kliniki i od ręki mnie zapisali- 150zł za zabieg będę musiała dać. Dam znać jak wrażenia- nigdy wcześniej nie miałam akupunktury i na samą myśl o mnóstwie igieł w ciele dziwnie mi się robi, ale co tam, jak ma pomóc to pomoże! :D
Mozna. Akupunktura poprawia ukrwienie wiec moze pomoc w stymulacji.
Generalnie moja pani od aku mowila ze zeby akupunktura byla skuteczna to trzeba ze 3 miechy pochodzic.
Ale ja nieraz przed transferem przychodzilam na 3-4 zabiegi. Zawsze to cos.

Ja chodziłam przed transferem 2-3 razy w tygodniu, w dniu transferu, dzień po i chodzę dalej z pozytywną już betą. Dużo czytałam o tym i dziewczyny pisały, ze działa. Moja lekarka tez powiedziała, ze działa. Chyba tak faktycznie jest :)
Ja też pierwsze słyszę:( A może ktoś coś wie gdzie w Gdańsku robią?
Robią na pewno w gamecie w gdyni

reklama
Właśnie nie. dostałam tylko accofil.a ten intralid bym chciała tez tylko zapomniałam o tym powiedzieć:( myślisz że gin mi to zleci jeżeli powiem że chce?
Ja tez do ostatniego transeferu dostalam od P. tylko accofil i heparyne.
Komórki Nk niby nie takie wysokie bo 14% ale powiedzial ze napewno agresywne.
Nie jestem pewna, ale wydaje mi sie ze accofil dziala w jakis sposob i na nie...
Zawsze możesz zapytac swojego lekarza o intralipid, ja bym chyba jednak zostala z Tym co P. zaleca.

Do góry