reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

ja kompletnie nie mam pojęcia :( tu na forum była dziewczyna ,której partner miał chyba przebytą żółtaczkę ale nie kojarzę kto :(
To chyba o mnie mowa. Maz ma przebyta. Dr w klinice powiedzial,ze ma sobie kontrolowac alat, aspat itp. Ale do transteru to zaden problem i ja, jesli bylam szczepiona to luz.

reklama
Cześć dziewczyny :)

Dawno mnie tu nie było... ale to dlatego ,że przed in vitro baaaaaardzo dużo czasu ślęczałam na forum , czytając Wasze ogromne starania o dziecko i jakoś tak mnie to przygnębiło i postanowiłam się odezwać jak już będę po.
Dziś jest mój 6 dzień po transferze. Byłam wczoraj u gin i powiedziałam mu , że ciągle mam wzdęty brzuch a on , że jest ok, bo to znak o wysokim poziomie progesteronu. Dziś rano zrobiłam beta hcg i wynik to 1,93 . Czy to dobry wynik ? Oczywiście powtórzę wynik w pon, mam nadzieje, że będzie 70 % wyższy.

Pozdrawiam wszystkie kobietki :)

Cześć dziewczyny, czekam teraz na wizytę 3 weryfikacja choć już wiem że nic z tego. Jakie to przygnębiające. Mam nadzieję że lekarz coś podpowie. Trochę odetchnęłam z ulgą bo jak się okazało że nie jestem w ciąży mój M zapowiedział że jego noga już tu nie postanie i że mam zacząć czytać o adopcji. Na szczęście to były nerwy i już mu przeszło. Sam zaproponował kolejny transfer i nawet go nie przeraziło że mam chęć podać 2 zarodki. Nie znam się na tych zarodkach ale mamy jeszcze 2 z 3 wyhodowanych. 2 były podobno super a ten trzeci tylko dobry. Nie pamiętam tych oznaczeń ale jeśli zarodek jest gorszej klasy to co? Większe ryzyko ze się nie przyjmie czy że będzie chory ?ktoś coś wie w tym temacie?

Część. Pewnie pomyślicie, ze jestem stuknięta, ale muszę kogoś poprosić o racjonalne myślenie. Padło na Was zrobiłam betę 4 razy - 3 dni pod rząd, 7dpt - 46, 8 dpt -89, 9 dpt - 156, czyli podwojenie codzienne, a w 11 dpt - 305, czyli teraz podwojenie dopiero po dwóch dniach. Normalnie bym się cieszyła z wyniku, a teraz schizuje, ze przyrost zwolnił :(

Cześć dziewczyny, czekam teraz na wizytę 3 weryfikacja choć już wiem że nic z tego. Jakie to przygnębiające. Mam nadzieję że lekarz coś podpowie. Trochę odetchnęłam z ulgą bo jak się okazało że nie jestem w ciąży mój M zapowiedział że jego noga już tu nie postanie i że mam zacząć czytać o adopcji. Na szczęście to były nerwy i już mu przeszło. Sam zaproponował kolejny transfer i nawet go nie przeraziło że mam chęć podać 2 zarodki. Nie znam się na tych zarodkach ale mamy jeszcze 2 z 3 wyhodowanych. 2 były podobno super a ten trzeci tylko dobry. Nie pamiętam tych oznaczeń ale jeśli zarodek jest gorszej klasy to co? Większe ryzyko ze się nie przyjmie czy że będzie chory ?ktoś coś wie w tym temacie?
Mnie moja lekarka powiedziała, ze tu nie ma reguły. Super zarodki się czasem nie przyjmują, a z - wydawaloby się ze - bardzo marnych rozwijają się ładne ciąże.

reklama
Min 60% sie przyjelo. Nie musi sie podwajać. A przy wiekszych wynikach to juz w ogole sie na to nie patrzy. Ja zaczelam bete robic od 6000. Wiec zrobilam dwa pomiary i starczy :)
Teraz bez stresu poczekac az sie fasoleczka na dobre zakorzeni a ja już pogratuluje [emoji110][emoji173]
Część. Pewnie pomyślicie, ze jestem stuknięta, ale muszę kogoś poprosić o racjonalne myślenie. Padło na Was zrobiłam betę 4 razy - 3 dni pod rząd, 7dpt - 46, 8 dpt -89, 9 dpt - 156, czyli podwojenie codzienne, a w 11 dpt - 305, czyli teraz podwojenie dopiero po dwóch dniach. Normalnie bym się cieszyła z wyniku, a teraz schizuje, ze przyrost zwolnił :(

Do góry