MMONIKA 81 to takze i moje pierwsze podejscie ale wlasnie tak to widze,poprostu we szystkim nalezy zachowac zdrowy rozsadek..jak pytalam lekarza o zachowanie po yransferze to wlasnie mi powiedzial,zeby nie pic alkoholu,nie zapominac o lekach a reszte traktowac normalnie..trzymam kciuki za Ciebie.Gdzie podchodzisz i na jakim protokole?
reklama
madzialenak
mama na pełen etat
agapl no to dziwne, może zbadaj sobie hormony: tsh, ft4, fsh, estradiol, prolaktynę, progesteron, testosteron. Ja miałam te badania zlecone w momencie kiedy miałam podobne kłopoty z @.
SZNURKI oczywiscie ze kazda z nas wybiera zachowanie odpowiednie dla siebie..ja tylko napisalam jak ja to widze i jak podchodze do tematu.Widzialam ostatnio(o ile czegos nie pomylilam)ze jestes z Bydgoszczy? Ja mieszkam 30min od Bydgoszczy. a gdzie sie leczysz??
lawendowy_sen
Fanka BB :)
Cześć dziewczęta.
U mnie za oknem prószy śnieżek, a ja umieram z bólu głowy.
Wczoraj odpadłam w przedbiegach, dopadło mnie zmęczenie.
Miłego dzionka i ...
U mnie za oknem prószy śnieżek, a ja umieram z bólu głowy.
Wczoraj odpadłam w przedbiegach, dopadło mnie zmęczenie.
Miłego dzionka i ...
lawendowy_sen
Madzialenak, nie masz się nawet co zastanawiać nad zwolnieniem.
Teraz przede wszystkim panuje grypa jelitowo-żołądkowa, o innych choróbskach nie wspomnę.
A Ty teraz musisz uważać, żeby nic się nie przyplątało. Także idź na zwolnienie i się relaksuj :-)
Teraz przede wszystkim panuje grypa jelitowo-żołądkowa, o innych choróbskach nie wspomnę.
A Ty teraz musisz uważać, żeby nic się nie przyplątało. Także idź na zwolnienie i się relaksuj :-)
madzialenak
mama na pełen etat
lawendowy myślisz, że doktor nie będzie zły jak go poproszę o jeszcze kilka dni ??
lawendowy_sen
Gosia, witaj na pokładzie.
Będę trzymała kciuki, żeby Ci się udało.
Będę trzymała kciuki, żeby Ci się udało.
Gotadora no to genialnie. A na cytologię czeka sie od 3 do 4 tygodni.
Coś w tym jest. Ale pamiętaj, że Twoja ciąża czy jeszcze starania na etapie zapłodnienia i zagnieżdżenia nie jest taka ot po prostu. Bierzesz mnóstwo leków, masz punkcję pod narkozą itd. Czy to nie wnosi samo przez sie, że trzeba trochę o siebie dbać a nawet chuchać na wszystko? Nie zależy Ci, żeby po jednej kosztownej męczarni z ivf się udało? Jeśli nie to możesz rzeczywiście nic nie robić, palić papierosy i pić alkohol. Spoko. Po co się zmieniać.
Dziewczyny a nie wydaje wam sie,ze czasami przesadnie kobieta troszczy sie o siebie po transferze? Tak naprawde to wydaje mi sie ze powinno sie zyc jak najbardziej normalnie,chyba ze lekarz ma dla nas specjalne zalecenia..nie widze nic zlego w wypiciu np jednej slabej kawki na dzien..wydaje mi sie ze trzeba poprostu zachowac zdrowy rozsadek. Herbaty podobno tez nie..jest tyle zakazow (glownie postawionych sobie samych przez dziewczyny) a przeciez czasami jest tak ze kobieta stara sie,staje na glowie a i tak sie nie udaje..to tak jak z jakoscia zarodkow..oczywiscie ze kazda z nas chce miec jak najlepsze(ja takze;-) ale naczytalam sie i osobiscie znam przypadki,ze te "kiepskiej"jakosci zostaly na 9miesiecy a te dobre odpadly...przez moje 5lat staran nasluchalam sie wielu historii i czasami udawalo sie tym ktore mialy niskie rokowania...nie jest tak ze jak ma sie udac to sie uda?? pozdrawiam wszystkie!!
Coś w tym jest. Ale pamiętaj, że Twoja ciąża czy jeszcze starania na etapie zapłodnienia i zagnieżdżenia nie jest taka ot po prostu. Bierzesz mnóstwo leków, masz punkcję pod narkozą itd. Czy to nie wnosi samo przez sie, że trzeba trochę o siebie dbać a nawet chuchać na wszystko? Nie zależy Ci, żeby po jednej kosztownej męczarni z ivf się udało? Jeśli nie to możesz rzeczywiście nic nie robić, palić papierosy i pić alkohol. Spoko. Po co się zmieniać.
reklama
lawendowy_sen
lawendowy myślisz, że doktor nie będzie zły jak go poproszę o jeszcze kilka dni ??
Mówisz o naszym dr? :-) Nie sądzę, żeby był zły. Mi wystawił, aż do dnia testowania i nie robił żadnych problemów. Zresztą sam mi to zaproponował. A przecież ja też jestem narażona na różnego rodzaju choroby.
Wczoraj, u mnie w pracy, dzieciaki już wymiotowały. Teraz czekam kiedy ospa przyjdzie.
Podziel się: