reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dzien dobry Kochane!

dziś moj 7dpt
czuje sie dobrze
bolące piersi nadal, lewa bardziej - czyli bez zmian hehehe

dzis bede robila sobie warzywa na parze, mniaaaamm ! bedzie pyszny obiadek ;-)

a ja wam powiem, ze kawe pije, tylko duuuuzo mleka, tzn troszke kawusi i mleko mleko mleko
tak sie oszukuje troche, ze to kawa
herbatke pije z cytrynka bo lubie
i duuuzo wody

Zyczę Wam cudownego dnia!!

Załączniki

• stopki srobki.jpg
    stopki srobki.jpg
    15,2 KB · Wyświetleń: 57
reklama
Dziewczyny a nie wydaje wam sie,ze czasami przesadnie kobieta troszczy sie o siebie po transferze? Tak naprawde to wydaje mi sie ze powinno sie zyc jak najbardziej normalnie,chyba ze lekarz ma dla nas specjalne zalecenia..nie widze nic zlego w wypiciu np jednej slabej kawki na dzien..wydaje mi sie ze trzeba poprostu zachowac zdrowy rozsadek. Herbaty podobno tez nie..jest tyle zakazow (glownie postawionych sobie samych przez dziewczyny) a przeciez czasami jest tak ze kobieta stara sie,staje na glowie a i tak sie nie udaje..to tak jak z jakoscia zarodkow..oczywiscie ze kazda z nas chce miec jak najlepsze(ja takze;-) ale naczytalam sie i osobiscie znam przypadki,ze te "kiepskiej"jakosci zostaly na 9miesiecy a te dobre odpadly...przez moje 5lat staran nasluchalam sie wielu historii i czasami udawalo sie tym ktore mialy niskie rokowania...nie jest tak ze jak ma sie udac to sie uda?? pozdrawiam wszystkie!!

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a nie wydaje wam sie,ze czasami przesadnie kobieta troszczy sie o siebie po transferze? Tak naprawde to wydaje mi sie ze powinno sie zyc jak najbardziej normalnie,chyba ze lekarz ma dla nas specjalne zalecenia..nie widze nic zlego w wypiciu np jednej slabej kawki na dzien..wydaje mi sie ze trzeba poprostu zachowac zdrowy rozsadek. Herbaty podobno tez nie..jest tyle zakazow a przeciez czasami jest tak ze kobieta stara sie,staje na glowie a i tak sie nie udaje..to tak jak z jakoscia zarodkow..oczywiscie ze kazda z nas chce miec jak najlepsze(ja takze;-) ale naczytalam sie i osobiscie znam przypadki,ze te "kiepskiej"jakosci zostaly na 9miesiecy a te dobre odpadly...przez moje 5lat staran nasluchalam sie wielu historii i czasami udawalo sie tym ktore mialy niskie rokowania...nie jest tak ze jak ma sie udac to sie uda?? pozdrawiam wszystkie!!

No własnie, też tak mi się wydaje. ale ja nie mam doświadczenia, to moje pierwsze podejscie i do tego jeszcze nie znam efektu

romka masz moze troche racji
ale to kazda z nas wybiera jak bedzie sie zachowywala i jak bedzie podchodzila do tego

mi przed transferem znajoma nagadala.. co wolno czego absolutnie nie i co ..?
moze cos tam posluchalam, ale robie tak jak lekarz zalecil i tyle
zdrowo się odzywiam, biore przypisane tabletki, zastrzyczek i witaminki, jemy owoce
nie obciążam się za bardzo i tyle
a tak to funkcjonuje normalnie
piore, sprzatam, gotuje
nawet chionke juz ubralam ;-)

a co do kawusi to ja uwielbiam świezo zmieloną
mamy ekspress ciśnieniowy z mlynkiem i jak mąż rano robi sobie kawkę to tak pachnie do.. wiec nie umiem jej nie wypic, no ale z mleczkiem ;-)

Czesc KObitki,

Madzialenak, skoro ryzykujesz w pracy zdrowiem lepiej przedluz sobie urlop. W tym momencie lepiej chuchac na zimne. :tak:

Co do picia kawy. Kiedys juz pisalam ,jak na mnie dziwnie spojrzala pielegniarka, gdy po transferze zapytalam,czy mam byc na jakiejs specjanej diecie. Zaznaczyla tylko,zeby nie pic alkoholu i nie palic papierosow a co do kawy nie miala zastzrezen. Jednakze odstawilam kawe od dnia transferu lepiej byc ostrozna tym bardziej w naszym przypadku.

Dziewuszki. Musze sie Was zapytac bo sie martwie. Moj ostatni cykl nie dosc ,ze trwal tylko 24 dni ,to jeszcze @ trwala tylko 2 dni :szok:
Boje sie,ze moj organizm zwariowal. Jakies zaburzenia hormonalne albo to juz oznaki menopauzy :-(

agapl a Ty do ostatniego crio stymulowałaś się czy podchodziłaś na cyklu naturalnym?

Bo jeśli był to cykl stymulowany to może gospodarka hormonalna trochę Ci się rozregulowała, stąd tak krótki cykl i 2 dniowa @

reklama
Do góry