Mi się wydaje że lekarze ogólni nie bardzo potrafią interpretować krzywe cukrowe, co najwyżej samą glukoze na czczo, ja z moimi wynikami zapisałam się do diabetologa.dziewczyny byłam dziś u rodzinnej z tą moją glukozą po mierzeniu glukometrem przez 2 tygodnie. Mierzyłam na czczo, 1h po sniadaniu, 2h po śniadaniu, przed obiadem 1h po i 2h po i tak samo przed kolacja i 1h i 2h po kolacji. wyniki średnio wychodziły I pomiar ok 75, II ok 80 i II ok 70-80, może z 3 razy zdażyły się wyniki po posiłku ok 120 a tak przed posiłkiem i po posiłku miałam wiecznie podobny cukier. Rodzinna powiedziała, że nie widzi tu nic nie pokojącego, że wyniki są ok. więc zapytałąm dlaczego wynik nie podnosi się godzinę po posiłku tylko ciągle jest podobny. Powiedziała, że to znaczy że mój metabolizm jest bardzo dobry wiec by nie szukać sobie problemu i, ze to znak że bobrze się odżywiam.
ooo i tyle.... sama nie wiem co o tym myśleć to są moje wszystkie pomiary
reklama
jagodaaga
Fanka BB :)
Kurcia....już sobie to przetłumaczyłam...cóż, muszę cierpliwie poczekac.Kochana bez paniki prosze.
Nam w klinice w ogole nie karza badac proga.
A taki spadek to nie spadek. Progesteron jest wydzielany skokowo. Raz wyżej raz nizej. Zalezy kiedy sie pobierze.
NadziejaJest
Ufffff juz mi lepiej. Kurde no ja to mam "szczescie" zamiast normalnie w spokoju po tym transferze to spinalam ten brzuch by wymiotowac. Oby tylko kropki sie mnie trzymaly!
anielka0612
Hej.Cześć dziewczyny. Większość z was mnie to już nie kojarzę ale mam pytanie bo wy jesteście na pewno na świeżą i pytanie kieruje do dziewczyn które szczepią się w Łodzi limfocytami męża. We wtorek mam wizytę u docenta paśnika wyszedł mi brak przeciwciał blokujących więc wiem że wiąże się to z koniecznością szczepień ale nie pamiętam jakie badania muszę już mieć do samych szczepień zarówno z mojej strony jak jej męża żeby docent we wtorek już mnie od razu zakwalifikował do szczepienia
Ja ten temat właśnie ograniam, bo tez bede sie szczepić.
Daj znac jak po wizycie i na kiedy ew. Cię zapisze na te badania.
Sterlicja
OB jest niecharakterystyczne, nawet zmiany w cyklu powodują wzrost, MPV też się nie martw, ocenia się przede wszystkim HB, mcv, ew rdwRobiłam dziś badania krwi. Lekarz kazał zrobić podstawową morfologie i OB. Przy okazji zrobiłam progesteron, ale to tak bardziej z mojej ciekawości. I tak: prog 21.2 ng/ml. Czyli nie mam się raczej czym przejmować i powtarzać nie będę ☺
Ale przy tym, że mam prawie wszystkie wyniki ok to MPV mam lekko obniżone i OB podwyzszone. Wg normy z karty wyników powinno być mniej niż 12 mm, a ja mam 37 mm. Powinnam się tym martwić?
Mąż wyczytal, ze to tez objaw ciazy i juz sie ucieszyl, ale go uspokoilam.. co to znaczy "niecharakterystyczne"?OB jest niecharakterystyczne, nawet zmiany w cyklu powodują wzrost, MPV też się nie martw, ocenia się przede wszystkim HB, mcv, ew rdw
misis188
Dziekuje. Dzwonilam do Łodzi i pani w recepcji podala mi tylko badania dla meza. Mi docent kazal tylko allo mlry zrobic. A chce juz jechać z gotowymi wynikami zeby od razu dostać skierowanie na szczepienia bo do Łodzi dosc triche km mam a jeszcze z malym dzieckiem nie chce tam co chwilke jezdzicHej.
Ja ten temat właśnie ograniam, bo tez bede sie szczepić. Zobacz załącznik 996726Zobacz załącznik 996727Na zdjęciach masz badania dla męża, ja jestem świeżo po stymulacji i miałam te same, oprócz alatu i aspatu. Docent kazał mi przesłać tylko wyniki męża. Ja wcześniej robiłam CBA. IMK, lct, p/c p. łożyskowe, plemnikowe, ana 2,3, h.pylori, Kiry i hla-c.
Daj znac jak po wizycie i na kiedy ew. Cię zapisze na te badania.
Ostatnia edycja:
Tak, robiłam ok godz. 15:00, ale myślę, że kilka godzin nie zrobi większej różnicy. Ważne, żeby beta była powyżej 5, a 7dpt to będzieMitotaj, tylko ja pamiętam, że ty robiłaś betę późnym popołudniem? Myślisz, że rano wyjdzie?
reklama
Ja przy 3-dniowym zarodku w 7dpt miałam wynik beta hcg 27,7 więc nie ma jednej regułyPo prostu chcesz być w ciąży i szalejesz Każda inaczej to przechodzi. Ja przy blastce 7 dnia miałam bete 15 to przy trzydniowym jeszcze nic by nie wyszło
Podziel się: