reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja dzisiaj dostałam okres .. 7 dni wcześniej ;( moja lekarka odezwie się do mnie a czwartek .. czyli po cyklu ;( nie zdążę zrobić crio w tym miesiącu, a tak liczyłam i się nastawiłam ;( 3 raz będę musiała przełożyć urlop w pracy. Oni już na mnie patrzą jak na wariatkę :/

reklama
@motylek24 jakbym czytala o swoim mezu haha aczkolwiek na moze 2wizyty nie jechał ze mna, na kazdej prawie byl. Jedynie wydatki ustalamy razm nawet dotyczace ivf i tu mnie trochę ogranicza bo uwaza ze wiele jest nie potrzebne i dlatego tez nie chce zgidzic sie na ewentualna druga stymulacje. Ale jestem pewna w 100% ze jesli dziecko sie pojawi to bedzie oczkiem w jego glowie.
Justysia nie przejmuj się. U nas też na początku moj maz wogole nie chciał słyszeć o in vitro a jak wyszlo ze naturalnie nie możemy to w końcu się zgodził. Jak zobaczył dwie kreski na teście to był najszczesliwyszm facetem pod słońcem A teraz leci już 16 tydzień A on ciągle mówi do mojego brzuszka i cieszy się jak wariat :-)

Mnie tez nic nie boli, ale to może dzieki temu, ze biorę leki. Ty bierzesz coś rozkurczowego?
Biorę encorton, estrofem, progesterone besins, prolutex, fraxiparine, acard i suplement prenatal uno łykam. I dziś jeden raz kazał mi lekarz dodatkowo zrobić jednorazowo zastrzyk Gonapeptyl. Więc rozkurczowego raczej nic. W razie bólu mam brać nospę. W niedzielę mnie tylko trochę bolał brzuch i wzięłam nospę 2 tbl. w odstępie czasowym ok. 3 godz.
Jestem w kontakcie z sldziewczyną, która w tym samym dniu co ja miała punkcję i potem transfer ze świeżaczkiem, i ją też nic a nic nie boli. Wczoraj tak jak ja miała kontrolne usg, niby wszystko ok, endometrium spoko, progesteron też dobry. Tak więc, już zupełnie nic nie wiem, czy ten brak bólu to dobry czy zły znak....

Biorę encorton, estrofem, progesterone besins, prolutex, fraxiparine, acard i suplement prenatal uno łykam. I dziś jeden raz kazał mi lekarz dodatkowo zrobić jednorazowo zastrzyk Gonapeptyl. Więc rozkurczowego raczej nic. W razie bólu mam brać nospę. W niedzielę mnie tylko trochę bolał brzuch i wzięłam nospę 2 tbl. w odstępie czasowym ok. 3 godz.
Jestem w kontakcie z sldziewczyną, która w tym samym dniu co ja miała punkcję i potem transfer ze świeżaczkiem, i ją też nic a nic nie boli. Wczoraj tak jak ja miała kontrolne usg, niby wszystko ok, endometrium spoko, progesteron też dobry. Tak więc, już zupełnie nic nie wiem, czy ten brak bólu to dobry czy zły znak....
Ja biorę jeszcze magnez 3x1. Poprzednim razem miałam skurcze i teraz boje się je znowu mieć, wiec profilaktycznie biorę buscopan, nospe, spasmoline - i tak ma zmianę.

Dodatkowo dziś znowu mam podwyższona temperaturę. Rano było normalnie, a teraz powyżej 37. Progesteron nie mam jakiś mega wysoko, wiec się zastanawiam, czy to znak, ze się coś dzieje :)

Kurcze jak tu przyspieszyć czas, żeby już był poniedziałek:p

Ja biorę jeszcze magnez 3x1. Poprzednim razem miałam skurcze i teraz boje się je znowu mieć, wiec profilaktycznie biorę buscopan, nospe, spasmoline - i tak ma zmianę.

Dodatkowo dziś znowu mam podwyższona temperaturę. Rano było normalnie, a teraz powyżej 37. Progesteron nie mam jakiś mega wysoko, wiec się zastanawiam, czy to znak, ze się coś dzieje :)

Kurcze jak tu przyspieszyć czas, żeby już był poniedziałek:p
Nooom. A już bym bardzo chxiała środy w przyszłym tygodniu. Jeju, ale bym bardzo chciał żeby się za tym pierwszym razem udało....
Trzymam za ciebie kciuki ✊✊ niech beta rośnie ☺

reklama
Walczę cały czas, dużo czytam a bardzo dużo to forum mnie uświadomiło i nauczyło. Jak rozmawiam z kolezanką która jest pielęgniarką to ona mówi ze ona po studiach takiej wiedzy nie ma. Ale ja jej cały czas powtarzam że wolałabym tej wiedzy nie miec tylko dziecko mieć... ale nie jedna z nas tak by chciała.

Może macie jakieś ciekawe i przydatne artykuły właśnie o ivf?

@Forget-me-not... ty jakiś czas temu wrzycałaś zdj z jakiejś książki to było o rozmrażaniu zarodków. Co to za książka lub przewodnik?
No i nie odpuszczaj. Dowiaduj się i czytaj aby zwiększyć szansę na ciążę a na stymulację maz wcześniej czy później się zgodzi. Wiadomo to trzeba razem ustalić aby potem nie było nieporozumień. Natomiast szczegóły ogarniesz sama:) Powodzenia i pamiętaj in vitro się udaje. Ja na tym forum jestem rok a już tulę córeczkę i oprócz Kurci nikogo nie kojarzę bo większość dawno jest w ciąży, a i kurcia się doczekała:)

Do góry