reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Wazne jest zeby te prozapalne miec nisko, przeciwzapalne wysolo. I do tego odpowiedni ten stosunek th1 cos tam.
Ale mowie Ci to taka czarna magia ze lepiej poczekac na lekarza.
I nie szukaj surogatek ;)
Mam nadzieję, że jutro do mnie zadzwonią :)
Teraz śmigam do domu i postaram się trochę to rozszyfrować ;)

Narazie dam sobie z nimi spokój ;)

reklama
Sylwia, bardzo mi przykro.
Niestety wiem doskonale co czujesz.
Mocno tulę

5 transfer. Tylko pierwszy był udany - córka 5 lat.
Mam usunięte obydwa jajowody po ciążach pozamacicznych, więc nie mam innej szansy na zajście w ciążę.
Pozostał nam jeden mrozaczek, ale nie wiem czy jest po niego jechać, jeśli świeżak nie dał rady.

Nie wiem co jeszcze miałabym przebadać. Męża nasienia ok.
Ja niedoczynnośc tarczycy, ale pod kontrolą endokrynologa.
W kwietniu - histeroskopia i usunięte zrosty.
Inne podstawowe badania w normie.
Może ja już za stara jestem na dzieci? ( 37 lat)
Pewnie że jest sens jechać po ostatniego mrozaczka! Zawsze jest szansa i trzeba w to wierzyć, a trombofilię i immunologię badałaś? Może warto zrobić dodatkowe badania przed kolejnym podejściem.

Po wizycie. Estradiol 670, pęcherzyków całkiem sporo i całkiem ładnie juz urosły. W poniedziałek jeszcze jedna wizyta z estradiolem i progesteronem. Prawdopodobnie w środę będzie punkcja...
Lekarz przedłużył menopur i gonapeptyl, zobaczymy w poniedziałek co dalej. Nie dostałam dodatkowych leków. To normalne???

Poza tym mam dziś doła i to mega... mam dość zastrzyków, dość życia na czas, życia od wizyty do wizyty u lekarza..a przede wszystkim mam dosyć życia w nadziei.. jeśli się nie uda, to nie wiem co zrobię dalej...
Ja do punkcji też miałam tylko menopur i gonapeptyl, luteinę i estrofem dopiero później także wszystko w porządku.
Niestety ale tak wygląda życie które jest podporządkowane in vitro, ja czasami też mam wszystkiego dosyć, ale potem przychodzą lepsze dni i mam nadzieję że doczekam się kiedyś upragnionego dziecka zresztą jak my wszystkie:happy2: i właśnie dla niego warto walczyć.

Estrofem 2x1 i do tego plastry z estradiolem 2szt - zmieniam co 3 dni.

No wlasnie ona mowila ze zejde na nizsza dawke ale dopiero jak ogranicze estrofem...
Zreszta jade w niedziele na kontrole do szpitala to jeszcze dopytam.

Ja miałam estrofem 3x2. [emoji3526] Pewnie dopytaj, każdy jest jednak innym przypadkiem. [emoji8]

Dziewczyny mam wynik pgs dwóch zarodków.. Jeden zdrowy. Drugi MMA delikatne zaburzenia chromosomów ale w jakieś grupie low i tylko 20 % więc mozna transferowac. Bo to wszystko może się unormowac lub nie... We wtorek transfer mój pierwszy. Jestem nna metypred 16 prolutex neoparin besins duphaston wlew domaciczny accofil plus zastrzyki... Bardzo proszę o kciuki i wsparcie...

Dostałam wynik cytokin noooo i chyba nie jest dobrze ;(( wysyłałam do lekarza i czekam ;(
Hej. Napisze Ci co ja wiem na temat cytokin. Tak jak Kurcia pisze nie sugeruj sie strzalkami, w kazdym wyniku jaki widzialam one byly. Wazne zeby byly w dobrym kierunku.
I tak cytokiny prozapalne niekorzystne dla zarodka czyli INF, TNF, i IL2 dobrze jak sa nisko. A przeciwzapalne IL10, IL4 i IL5 jako ochrona zarodka wysoko.
TNF jest podobno bardzo zmienny wiec chyba bardzo nie zwracaja na niego uwagi IL4 i IL5 masz bardzo ladnie.
Tylko ta IL 10 jako ważna cytokina ochronna nisko... i IL2 troche powyzej.
Wspolczynnik INF/IL10 Pasnik mowi ze dobrze jak jest ponizej 0.5 i u Ciebie tak jest.
Ogolnie powiem Ci ze ja swoim wynikiem tez bylam przerazona, wszystkie prozapalne mam bardzo wysoko ale tez i IL10 wysoko i okazalo sie ze nie jest chyba tak zle bo nic na to mi Pasnik nie zalecil.
(U mnie to podejrzewam ze przez przewlekle stany zapalne.)
Wiec czekaj spokojnie co powie lekarz. W razie co to i na rozjechane cytokiny sa sposoby[emoji6]

reklama
Do góry