reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

No ja na razie mam trzymac 0.6 ale ze jak tylko zejde z estradiolu to albo wlasnie jakos na zmianę albo zmniejszyc do 0.4.
Na razie mam mega duzo tego estradiolu wiec lekarka sie bala obnizyc.
A jakie wyniki robilas? Jakies aptt?
Estrofem bierzesz? Jak tak to w jakiej dawce?
Nie wiem jak Twój lekarz, ale u mnie hematolog i ginekolog mówił, że przy krwawieniu schodzić trzeba.
Ja robię antyXa bo to badanie pokazuje jak wpływa heparyna na krew. Badanie się robi 4h po zastrzyku. Na tej podstawie dobieraną mam dawkę.

reklama
No to dzisiaj miałam szałowy dzień.
Jak ze mnie nie chlusnelo krwia... i to naprawde chlusnelo. Ja oczywiście w ryk. Na szczęście mialam wizyte u lekarki akurat na dzisiaj umowioną i przyjęła mnie wczesniej.
Na szczescie wszystko jest ok. Pecherzyk na miejscu, Krwiaka nie ma, krew wynika ze stosowania heparyny. Mam polegiwac, a to co krwawi po prostu musi skonczyc...
Boze kurczaczku co za koszmar!!! Lez kochana i odpoczywaj.

Estrofem bierzesz? Jak tak to w jakiej dawce?
Nie wiem jak Twój lekarz, ale u mnie hematolog i ginekolog mówił, że przy krwawieniu schodzić trzeba.
Ja robię antyXa bo to badanie pokazuje jak wpływa heparyna na krew. Badanie się robi 4h po zastrzyku. Na tej podstawie dobieraną mam dawkę.
Estrofem 2x1 i do tego plastry z estradiolem 2szt - zmieniam co 3 dni.

No wlasnie ona mowila ze zejde na nizsza dawke ale dopiero jak ogranicze estrofem...
Zreszta jade w niedziele na kontrole do szpitala to jeszcze dopytam.

Ktoś miał taki staszny wynik cytokin i się udało ? Bo ja dzisiaj opadłam z sił i wiary ;(
Kochana nie sugeruj sie absolutnie tymi strzalkami w dol i w gore. Chyba nikt nie ma tego w normie.
Zalezy do jakiego lekarza z tym pojdziesz ale oni sobie patrzą na odpowiednie cytokiny prozapalne i przeciwzapalne i wszystko wiedza. Z calej immunologii akurat cytokiny ogarniam najmniej
Takze mysle ze Twoje wyniki absolutnie nie sa dramatyczne.

Kochana nie sugeruj sie absolutnie tymi strzalkami w dol i w gore. Chyba nikt nie ma tego w normie.
Zalezy do jakiego lekarza z tym pojdziesz ale oni sobie patrzą na odpowiednie cytokiny prozapalne i przeciwzapalne i wszystko wiedza. Z calej immunologii akurat cytokiny ogarniam najmniej
Takze mysle ze Twoje wyniki absolutnie nie sa dramatyczne.

To jedno szczęście, bo już zaczęłam szukać informacji o syrygatkach :-D
Mam nadzieję, że jakoś da się to ogarnąć ;)
Dziękuje i jeżeli ktoś jest bardziej obeznany w tym temacie to poproszę o jakieś informacje ;)

reklama
To jedno szczęście, bo już zaczęłam szukać informacji o syrygatkach :-D
Mam nadzieję, że jakoś da się to ogarnąć ;)
Dziękuje i jeżeli ktoś jest bardziej obeznany w tym temacie to poproszę o jakieś informacje ;)
Wazne jest zeby te prozapalne miec nisko, przeciwzapalne wysolo. I do tego odpowiedni ten stosunek th1 cos tam.
Ale mowie Ci to taka czarna magia ze lepiej poczekac na lekarza.
I nie szukaj surogatek ;)

Do góry