reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Lekarz z kliniki wg mnie ogarnie. Mthfr to wskazanie do kwasu foliowego metylowanego. A pai1 do heparyny. Ale poniewaz sa to heterozygoty a nie homozygoty to jest szansa ze u Ciebie dziala dobry gen i wcale nie potrzebujesz heparyny. Ale dadza Ci na wszelki wypadek.Wirusologia ma swoja waznosc bo zawsze mozna sie czyms zarazic.Tu bym sie nie zgodzila w kwestii @Cytrynka222. Ja mam pai1 w hetero i mthfr w hetero i Pasnik zalecil heparyne tylko do konca I trymestru a cala ciaze acard.
Gdyby miala pai1 w homozygocie to prawdopodobnie cala ciaze. Kolezanka tak ma i Pasnik tak wlasnie zalecil.

A widzisz, ja miałam tak jak ty i wujek zlecił heparyne przez całą ciążę i połóg. A Cytrynka ma jeszcze mutacje w czynniku V. Jestem ciekawa co hepatolog na to.

Gratuluje dobrych informacji z usg! I z niecierpliwością czekam na informacje o ❤️ u Kurczaczka!

A widzisz, ja miałam tak jak ty i wujek zlecił heparyne przez całą ciążę i połóg. A Cytrynka ma jeszcze mutacje w czynniku V. Jestem ciekawa co hepatolog na to.

Gratuluje dobrych informacji z usg! I z niecierpliwością czekam na informacje o [emoji3590] u Kurczaczka!
Ja mam takie wyniki jak @Cytrynka122 plus dwie heterozygoty w MTHFR i dostalam w zaleceniach od P. tylko heparyne (bez acardu) do min 8tc.
Jak widac każdy inaczej, nie wiem od czego to zależy[emoji6]

Tak ogolnie z tego co wiem to cytokiny Th1 czyli INF, TNF, IL2 dobrze jak sa nisko i u Ciebie tak jest, a Th2 jako ochrona zarodka dobrze jak są wysoko (szczegolnie IL10) no i tu u Ciebie chyba troche za nisko. Chociaz wspolczynnik INF/IL10 powinien byc ponizej 0.5 a Ty masz 0.1 wiec ok.
A jak P. to wszystko razem interpretuje to juz czarna magia...

Czekasz jeszcze na jakies wyniki czy juz wszystko masz?

reklama
Do góry